|
![]() |
#1 |
Moj komp
Datum registracije: Feb 2007
|
1950xtx overclock problem
imam problema s klokanjem sapphire 1950xtx. prvenstveno mi je temp 80c bez klokanja, a s malim klokanjem dođe do nekih 88c. klokam ju preko overdrivea u CCC. E TU DOLAZI PROBLEM ne mogu je klokati s ni jednim drugim programom kao AtaTool, Ati Tray Tools i dr jer kad pokušam naći max core ili mem slika mi se smrzna ili pocrni ili dobijem mrlje u raznim bojama i mogu samo restartati komp. A u CCC mogu minimalno klogat oko desekat MHz-a ako dignem više, ne može mi odvrtiti 3dmark 06 (smrzna se na drugom testu) Što da radim? u čemu je problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Na koliko % se vrti vent? 2. Jel klokaš sa onim njihovim automatskim klokerom u ATT i ATIToolsu? 3. Koje je napajanje?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
ATT/driver level overclocking. Morao bi dići i napon ako hoćeš ganjati višlje taktove.
![]() |
#5 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja sam dosta čuo o tome kako su gotovo sve ATI kartice vrlo slabi OC-eri! Imao sam doma dvije i obje su se slabo OC-ale! Jesi pogledao po netu kakve sreće sa OC-anjem imaju drugi ljudi? Mada i što Tekla veli, ta grafička je zvjer i bez OC-a, da je i možeš OC-ati nebi vjerovatno dobio puno jer je serijski vrlo jaka kartica! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Kakve li sreće, svi pričaju koji imaju seriju x1950 kartica da se nikako ne OC-a. Nekom bude da GPU može dić nekih 100MHz, normalno a memu dignu 1 MHzi odma baca artifacte.
![]() |
#7 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
Pfffff.........Pa ja da imam tu grafu ja bih je downclockao kolko bih je pazio... ![]() Naravno,šala mala......Pa da,X1950 serije se jako slabo klokaju tak da.....A vidim da imaš Zalmana na njoj pa ne kontam baš zašto je tako visoka temperatura....
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() @Kraesimirus koje drivere imaš - 7,2 ; 7.3 mora ti pičit ok, jedino da nemaš clockanu mb/memu, daj nešto opipljivo ( iz everesta npr. koje su ti def. postavke prije clocka da vidimo) ako ti je već sada na cca 700/1100 (proc/mem) onda si na njenom max limitu i temp ti je oko 80c ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Space Cadet
Datum registracije: Feb 2005
|