Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.03.2007., 15:16   #1
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
(riješeno) USB kontroleri, printanje i problemi

Frisko sam instalirao Windowse 2000 na konfu koju vidite pod "moj komp" i u sigu, druga po redu. Stavio sam USB kontroler s NEC uPD720101 cipom i taj radi odlicno. Instalirao sam printer (HP laserjet 1018), no ovaj nikako nece printati. Postoji virtualni device "USB pronting support" i on veli "device cannot start". Probao sve moguce kombinacije utora, portova i drivera. Nula bodova. Vratim ja stari VIA 6212-bazirani kontroler i onda printer radi, no ovaj uspori PC do neupotrebljivosti, task manager se otvara minutu. I jos radi cirkuse s USB memorijama (svim odreda), nes djelomicno zapise na memoriju i onda stane pa moram istekat stick bez "safely remove HW" i onda imam corrupted disk... Podrazumijeva se da sam probao sve moguce vrste drivera. Upalio sam i neku izmozdenu instalaciju win98 i ona se s tim kontrolerom isto vuce, no ne tak strasno.

Molim pomoc! Ak trebate neke informacije jos, samo recite. I da, nekak bi se ja fokusirao na NEC kontroler, ovaj VIA mi se cini beznadni slucaj...
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2007., 07:51   #2
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
EDIT: Promijenio mreznu i vratio NEC usb kontroler i sad vise nema usklicnika kod "usb printing support" i printer javlja da je ready. No kad saljem na printanje, opet isto. Kao da jednostavno ne posalje... Printer jednostavno ne reagira na nista.

Domy, sorry, vjerojatno sam vec dosadan s rijeseno-nerijeseno... malo sam i lud vise...tri prokleta tjedna se zezam s tim kompom...

Zadnje izmijenjeno od: Matesonik. 03.04.2007. u 09:35.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno