|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
Pržilica Nec 3520 - problemi s prženjem 16x
imam problema sa dvd pržilicom. pržilica je Nec 3520A, deklarairane specifikacije su kako slijedi: Specifications Drive NEC ND-3520A Media DVD CD Transfer Rate Write +R 16x (9 - 22MBytes/sec) -R 48x (3000-7200kBytes/sec) +R9 4x (5.5 MBytes/sec) 2.4x (3.3 MByte/sec) +RW 8x (11 MBytes/sec) -RW 24x (3000-3600kBytes/sec) -R 16x ( 9 - 22MBytes/sec) -RW 6x (8.2MBytes/sec) Transfer Rate Read DVD-R 16x CAV (max 22000 kb/s) CD-R 48x CAV (max 4800 kb/s) DVD+R 16x CAV (max 22000 kb/s) CD-RW 16x CLV (max 2400 kb/s) DVD+R9 4X CLV (5500 KByte/s) Mechanism motorized Tray load mechanism for horizontal and vertical use Interface IDE / ATAPI Burst Transfer Rate PIO mode 4 / Ultra DMA 33 Cashe Memory 2MB Audio digital-out and line-out at the back (MPC compatible) Modes supported DVD-ROM, DVD-R, DVD-RW, DVD+R, DVD+RW, DVD-Video, CD-ROM, CD-ROM XA, CD-Audio, CD Extra, CD Text, CD-IReady, CD-Bridge, Photo-CD, VideoCD, Hybrid CD Writing methods DAO(disc at once), SAO(session at once), TAO(track at once) with zero gap, variable or fixed packet, multisession Compatibility MPC Level 3, MultiRead, PC2001 Weight 1.01 kgr Dimensions 148mm x 42mm x 190mm znači, lijepo piše da prži dvd medije na najvećoj brzini od 16x (i dvd- i dvd+), dok meni u nero info tool-u kaže ovako:writing speed: 8.0 X. srž problema je : kupio sam spindl praznih dvd- medija deklarirane brzine prženja od16x(inače Memorex, do sada nikad nisam imao problema s njima). kad sam probao pržiti, te error te insert blank disc ili new disc.... već sam mislio kupit novu LiteOn pržilicu, ljudi pomagajte! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji firmware imaš gore? Možda staviti novi? Što je s drugim DVD medijima? Kako rade CD mediji? Jesi gledao da li je leća prljava? Možda je i od starosti oslabila... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
I najvažnije, ovi Memorex 16x DVD mediji ne moraju nužno biti isti kao oni prije. Ako imaju drugi MID kod, možda prža ne podržava novi MID brže od 8x, možda imaš stariji firmware pa prža uopće nema strategiju za taj MID kod i prži na default strategiji. Probaj nam dati malo više podataka da ti možemo pomoći - koji točno firmware imaš i koji je MID kod onih prije Memorex medija i ovih sada Memorex medija (MID kod očitaš programom Nero CD-DVD Speed, kartica Disc Info).
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|