Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2007., 18:55   #1
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Angry Osto Proc. na cooleru

Mislim da vam je sa naslovom sve objašnjeno...došlo vrijeme za proljketno čišćenje,i išao sam rastaviti komp.I tako ja ljepo došo do coolera i proca(moram napomenut,da je komp prije toga radio,i da je bio dosta zagrijan)I otpustim ja tako ručicu(onu na cooleru,a ne na slotu),i lagano potegnem cooler,ali stvarno lagano.I imao sam šta za vidjet,proc ljepo zaljepljen na cooleru...ručica na slotu fino spuštena.Sve nožice su mu na broju....
I sada meni fino treba šta napravit,da ja njega odljepim ća.
I još da pitam dali je tako labav proc,koji se izvukao bez imalo sile,bio uzrok zamrzavanju kompa?
s.u.l.e.l.u.s je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 19:16   #2
Fera_os
Ne znam šta da napišem
Moj komp

Fera_os's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Meni se upravo isti takav problem dogodio kad sam prije jedno pol godine došo do frenda izvadit mu proc iz nebitnih trenutno razloga. Ima prescotta P4 2.66GHz s.478 s Intelovim box coolerom. Otkačio ja prvo kako treba dvije one bijele ručice na cooleru, isključio cooler s matične(3-pinski onaj), povuko cijeli cooler i šta sam dobio?? Isto tako proc osto zaljepljen na hladnjaku naravno zbog paste. Isto nožica ostala spuštena i preko nje izvučen proc. Također nijedan pin nije savijen i još također nisam mogo prstima skinut proc. Uzo sam nož i odstranio jako pažljivo. Ne kužim sam kak ti se smrzava nakon toga? To znači da si ti vratio proc na MBO i bootao, ne?
Oglas

Oglas
Staro 28.03.2007., 19:17   #3
Dngy
Premium

Dngy's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ma nema to veze...to se i meni desilo kada sam skidao Zalmana 7700CU s burazovog preskija, digao cooler, a ono proc na njemu...to ti je zbog paste, lijepo kad si stisnuo cooler istisnut je sav zrak i dobro su popunjene sve pore između coolera i proca a pasta je malo tvrđa pa se sve to lijepo "zaljepilo". Niš se ne brini, to sigurno nije uzrok eventualnom zamrzavanju kompa...
Dngy je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 20:24   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
I meni se jednom dogodilo jer nisam rasklimao cooler prije nego što sam povukao gore. Trebaš ga okretati oko osi lijevo-desno koliko dopušta nosač i istovremeno lagano, ali stvarno lagano vući gore.

Ako ti nije pukao nijedan pin, nema se što smrzavat, jedino ako nisi još nešto oštetio...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 20:26   #5
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
meni se jedno 3 puta desilo na s754, nikada problema. samo je prvi puta bio šok totalni, ono, di je proc nestao?
rendula je online   Reply With Quote
Staro 28.03.2007., 20:29   #6
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
I meni se jednom dogodilo jer nisam rasklimao cooler prije nego što sam povukao gore. Trebaš ga okretati oko osi lijevo-desno koliko dopušta nosač i istovremeno lagano, ali stvarno lagano vući gore.

Ako ti nije pukao nijedan pin, nema se što smrzavat, jedino ako nisi još nešto oštetio...

Ma smrzavao se prije...nisam ga još mogo stavit,jer ga nisam ni skinuo...mislio sam zato da se smrzavao jer je stvarno sa minimalnom uporabom sile išo dole.
Nego kako ga mogu skinut?Dali da hladnjak zagriem sa fenom,pa mrdam proc ljevo desno,da probam sa nožem ili??
I još,kako skinuti hladnjak sa čipseta?nf3?
Staro 28.03.2007., 22:35   #7
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ako hladnjak za chipset nema kukice ili one plasticne (kako li se zovu?), vrtis ga lijevo-desno, mrdas, mrdas i iscupas. Cvrsto, ali njezno i s osjecajem!
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 00:08   #8
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Citiraj:
Autor Matesonik Pregled postova
Ako hladnjak za chipset nema kukice ili one plasticne (kako li se zovu?), vrtis ga lijevo-desno, mrdas, mrdas i iscupas. Cvrsto, ali njezno i s osjecajem!
Ima kukice...
A proc ću sutra lagano isfenirat i onda prvo probat lagano sa nožem,a ako neće onda ljevo-desno sa njim...
Staro 29.03.2007., 00:58   #9
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor s.u.l.e.l.u.s Pregled postova
Ima kukice...
A proc ću sutra lagano isfenirat i onda prvo probat lagano sa nožem,a ako neće onda ljevo-desno sa njim...
Ma ne trebas nista fenirat. Uzmi obican odvijac (serafciger ) da ima sto tanji vrh i samo ga pomalo guraj izmedju heatsinka procesora i coolera. Ispast ce za 3 sekunde.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 01:37   #10
Gmaz
Old school
Moj komp

Gmaz's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Bruno_Rv Pregled postova
Ma ne trebas nista fenirat. Uzmi obican odvijac (serafciger ) da ima sto tanji vrh i samo ga pomalo guraj izmedju heatsinka procesora i coolera. Ispast ce za 3 sekunde.
normalno, pa nije procesor tak osjetljiv....

možeš ga i stavit na peč nek se črži dok na kraju ne otpadne sam
Gmaz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2007., 03:11   #11
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Al experti koriste radikalne metode za skidanje coolera
Fino ti nanesi malo acetona na spoj i nakon nekog vremena ce se fino odvojiti. Dogodilo se i meni da sam procesor skinuo skupa sa coolerom ali nije bilo posljedica. Stvori se vakum između i drži ko ludo.
Doom je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 04:53   #12
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Gmaz Pregled postova
normalno, pa nije procesor tak osjetljiv....

možeš ga i stavit na peč nek se črži dok na kraju ne otpadne sam
Ako je to nf3 chipset,onda je na procu tzv. HEATSINK koji inace pokriva jezgru. Samo malo ubodes tanak odvijac (onaj najtanji,ne govorim o odvijacu za odvidavanje vida sa slepera) i on se odmah odlijepi. Ako je socket A to je malo teze jer se moze ostetiti procesor. Pa necemo valjda napraviti peripetiju od jednog zalijepljenog proca? Skinuo sam ih vec brdo s kulera,to je vec standardno.

Citiraj:
Autor Doom Pregled postova
Al experti koriste radikalne metode za skidanje coolera
Fino ti nanesi malo acetona na spoj i nakon nekog vremena ce se fino odvojiti. Dogodilo se i meni da sam procesor skinuo skupa sa coolerom ali nije bilo posljedica. Stvori se vakum između i drži ko ludo.
Joj joj ,nisu ni experti vise sto su nekad bili. Jedan se uplasio zalijepljenog proca,drugi misli da treba kod doktora s procom da ga odlijepi od coolera (mozda da ubode neki anestetik u jezgru?) jer je previse osjetljiv,a ti ga skidas acetonom ko zenske lak s noktiju. Pussies. Hardware trazi cvrste ruke a ne mekusce
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 07:18   #13
daytripper
Ultrabitchinfast

daytripper's Avatar

Datum registracije: May 2006
NOrmalna shema na s.478 procu. Dogodilo mi se to barem 5 puta. Uzmi ziletu i malo acetona. Stavi na rub ili uz jednu stranicu acetona i onda lagano zilatom uguraj i razmakni proc od hladnjaka. Otpast ce sam od hladnjaka a hladnjak ces drzati u rukama. Pazi na proc...
Staro 29.03.2007., 08:33   #14
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
ma vrati ga nazad i odvrti 2-3h prime, nek se lijepo zagrije i skidaj ga
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 10:36   #15
Lud76
Leteći medvjedić
Moj komp

Lud76's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Citiraj:
Autor blablu Pregled postova
ma vrati ga nazad i odvrti 2-3h prime, nek se lijepo zagrije i skidaj ga

i onda sa fenom i paralelno sa nožem...
Lud76 je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 14:30   #16
Matesonik
prcknedl
Moj komp

Matesonik's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
LOL experti

Nikako nemoj NB nozem jer nema IHS ni ikakvu zastitu. Iskljucivo malo okretanja, mrdanja i cupanje.
Matesonik je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 14:57   #17
Dngy
Premium

Dngy's Avatar

ma koje su ovo glupe komplikacije, ko da porađa netko djete, pa ne zna za šta ga primit i isčupat...pa primi proc i okreni ga ta 90 u jednu stranu i istodobno povuci malo i to je to, nema tu previše filozofije...
Dngy je offline   Reply With Quote
Staro 29.03.2007., 15:56   #18
veliko_pile
Banned
Moj komp

meni se to desilo i na celerona i na P4 na 478 samo sta kod frenda malo sam iskrivijo jedan pin ali nije odpao...samo ga...kako kazu...mrdaj ljevo desno, ali nemoj prenaglo povuc...nije toliko osjetljiv ali nije ni kamen... pazi...
veliko_pile je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2007., 14:33   #19
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Evo,skinuo sam ga pred 2 dana...
Ovako probao sam sa nožem ali nije išlo,i nisam htio forsirat,da nebi bilo veće štete nego šta je.
Tako da sam ipak ljepo sa fenom zagrijo hladnjak,i onda sam malo ljevo-desno...i opet nije,tako da sam išao na skos.Prvo malo na ljevo,i onda naglo na desno.Otpustio se malo,te sam ga vrtio par krugova i skinuo se.Malo sam ga počistio od te paste,i stavio u slot,da probam dal radi.
I bome radi...
Hvala na savjetima.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke