|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
3DMark 2k5 na GeForce 7600GS
Je li normalno za moju konfiguraciju da imam 3DMark 2k5 samo 3250 marks. Ako overclockam grafičku na 460/420 (original je 400/350), onda dobijem 3950 marks. Komentari?
![]() |
#2 |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
ja mislim da je normalno, evo buraz ima slicnu kantu s malo slabijim procesorom (Sempron2600+) i istom grafickom i ima oko 4000 u 3Dmarku05 a 2000 u 3Dmarku06, al ono sto on igra i netrazi vise ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Da reza bi trebala biti oko 4000 markova na stocku sudeči prema testovima na netu, nešto te guši možda od ostalih komponenti. Koliki ti je AGP Aperture Size u BIOSU? Možda je na 64MB, probaj stavit barem na 128 ili 256. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Vozi Miškoooo!!!
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
o sorry moja greska, ja sam pomislio da imas 4000 po defaultu, nesto ti smeta, probaj drivere ili winxp na cisto staviti ,nemam pojma sto da ti savjetujem evo buraz je probao klokat malo proc i nedobije ni 50markova vise od defaulta pa je odustao ,graficku nije dirao pa ti tu ne bih mogao pomoci, ima ovdje na forumu pametnijih od mene koji sigurno znaju u cemu je problem pa ce ti valjda dobro savjetovati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Klokanjem proca se ništa ne dobije. Klokanjem grafe dobijem koliko sam napisao. AGP aperture size mi je bio na 128. Prebacivanjem na 256 ništa nisam dobio. A možda je taj rezultat i normalan?!?
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Možeš još probat izbrisat drivere uz pomoć Driver Cleaner-a i instalirat najnovije 93.71 drivere kao što je i JozicA rekao. A sad ako ti u igrama sve funkcionira dobro, reza te ne bi trebala previše smetat, ipak je to samo sintetika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ne znam šta da napišem
Datum registracije: Feb 2007
|
Ne isplati se stavljat 93.71 ako već ima ima 9x.xx. Ja sam to napravio i poboljšanje je 50 3D markova-3DMark 2005. Svakako preporučujem driver cleanerom čišćenje. Inače, imam 7600GS AGP i dobijem cca.3800 3D markova sa konfom iz siga. Proc mi je usko grlo... Kad klokam ovak kak piše u sigu dobijem 5000. Prilično zadovoljan... Da dobiješ 3200 markova?? Neš mi tu smrdi...
![]() |
#9 |
Premium
|
OK, dobijem cca. 3380 markova točnije. Međutim, sada sam instalirao WinXP na čisto, stavio drivere od matične i grafičke te na čisto instalirao Mark 2k5 i provrtio. Dobio sam oko 50 markova više. Znači, tako je, kako je. Nije ga nikakav softver ili stari driveri zagušili. Vjerojatno je proc u pitanju i RAM na 333.
![]() |
#10 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Vjerojatno je u pitanju SAMO 768MB RAMa koji još uz to radi samo na 333MHz DDR. No prije bi rekao da je problem u količini nego u brzini, jer moj Barton2500+ sa 1GB DDR memorije koja radi na 333MHz, sa ovim mojim Radeonom X1650Pro bez problema dolazi do 4800 3DMark05 bodova. To je plafon što se tiče brzine procesora i on predstavlja usko grlo. Clockanjem proca na 2200MHz, score raste na cca. 5100 bodova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
MA ja mislim da je sve usko. Grlo. Sempron 2600 sa 256 cache-a, single channel memorija koja radi na 333. I jos k tome da na 754 socketima performanse malo padnu kad su 2 ili 3 sticka ubodena u plocu (samo sto se benchmarka tice). Provjereno na vise ploca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
slazem se, ja mislim da su usko grlo procesor i ram, opcenito je to vec zastarjela platforma... ja sam sa san diegom 3700+ na 2800Mhz i 7600GS na 575/460 natukao 5000 3D Marka 2005... nego, probaj jos clockati karticu, mislim da treba to jos povuci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Ma ne patim više od toga. Clockao sam ju sa originalnog takta 400/700 na 480/840 i povećao mi se score sa 3350 na 4050. Igre se OK drže tako da sam za sada zadovoljan. ![]()
![]() |
#17 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Hm..tek mi je sada zapelo za oko. Originalni taktovi na 7600gs bi trebali biti 400/800, a tebi je 400/700(što je normalno za taj Leadtek model)! Zato ti je score značajno smanjen. Misterij riješen.
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() BTW. Je li moguće da monitoring temperature grafičke kartice i snimanje u file sa Riva Tunerom dok se vrti 3DMark utječe na rezultat i to za 900 markova manji? To mi se desilo. Tada sam zatvorio Rivu Tuner, provrtio 3DMark i dobio rezu za 900 veću. Svašta...
![]() |
![]() |
#19 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Naravno da je moguće.. pogotovo ovo snimanje u file...još ako ide taj file snimat na HDD pa ukrade 5-10% procesorskog vremena, a proc ti jednojezgreni...pa naravno da utječe... eto sad je valjda misterij do kraja riješen ![]()
![]() |
#21 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
|
Imas sigurno... i zove se RivaTuner_NetSky_FileSAVE ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|