|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Hej ekipa, evo baš mi se javio frend, kojem sam nedavno savjetovao da skine vent s proca, dobro ga očisti i stavi novu pastu (koju sam mu ja dao i pažljivo opisao proces nanošenja) i rekao IZRIČITO da pazi da ne zezne nešto na procu i da slučajno ne savine iglice...e desilo mu se nešto puno gore, javio mi je sada, sav jadan da je strgao, tj da mu je pukla jedna iglica ![]() Mislim sad mi ga je full žao jer je još došao k meni po Rainbow Six Vegas, sav nabrijan na tu igricu i ljut jer mu se proc jaaako zagrijava i stalno pali alarm i gasi komp. Osječam se kriv |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
meni se to isto desilo prije par dana...uspio sam ga popravit al sam se mucio tjedan dana da nađem majstora koji če mi to zalemit.probaj pitat u nekom servisu mobitela ili televizora dal ti to mogu sredit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
i gdje tj kako tj tko ti je to zalemio? koliko te koštalo? Ma reći ću frendu ta to uslika i nekako mi pošalje, samo ne znam kako kad sad nema komp, a on je iz zagreba...e da, pa može mi mms-ati |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
ak je iz zagreba super...nek ode kod istog frajera di sam ja bio...naplatio mi je to 50 kn i bilo je odmah drugi dan gotovo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
nek napikne pin u socket, stavi procesor gore i nada se da bude radilo ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Nikakvo lemljenje nije potrebno. Za pocetak, mozete probat proc bez tog pina, uz malo srece mozda je pukao onaj koji se ne koristi (ima ih). Ako ne radi, treba naci komad zicice ili pina odgovarajuce duzine i debljine da moze uci u socket i nema problema. Ako je socket 478, radio sam to vec XY puta 100% uspjesno. Treba odrezati komadic pina na duljinu pina od proca i dodati jedno 0,1-0,2mm da kontaktna povrsina na kojoj je pin "stajao" fino nalegne na zamjenski pin. Za to su OK nozice starih integriraca: http://jagor.srce.hr/~msuvak/hw/p4fix/pic.html Takav pin se samo umetne u socket na mjesto gdje nema pina na procesoru, procesor se utakne u socket, drzi prstom pritisnutim i zakopca i sve radi ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
E probat ću to jer je majmun kupio novi procesor, sad ću ga tražit da mi da taj, jer je rekao daće ga bacit... SU hvala na uputama! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
ne preporučam ti to zato kaj ti taj komadič može upast u rupicu na ploči i nebuš ga više mogel izvadit...pazi da si ploču ne za***eš tak. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Neće mu ništ upast jer pin pukne skroz na početku i jedan kraj je širi paostane stajati u socketu, ako si na to mislio ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Vjerojatno misli da mu zamjenski pin moze propasti preduboko u socket. Istina, moze, ali okrenes plocu naopako i on ispadne van. Ako nista drugo, eventualno magnetom ga se moze izvuc van. Trebalo bi svakako gurnuti malo duzu zicicu u socket do kraja i onda odrezat tako da viri samo malo iz socketa.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|