|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Usporedba i dali se isplati?
Imam TBred B 1800+ unlockan koji radi na 12x200 = 2400MHz što je popraćeno bukom ventilatora, ali 99% vremena mi je na 11x200 = 2200MHz uz minimalnu buku i zadovoljavajuću temperaturu. zanima me dali se s tog procesora isplati prelazak na AMD64 3800+ posto vrlo jeftino mogu dobiti zamjenu. Taj procesor bi bio na nforce4 ultra ploci i naravno clockao ga... Isto vrijedi dali se mozda isplati preći na P4 641+ 3.2GHz na Intel 915 chipsetu? Bitna mi je matematička jedinica, dakle flotaing point (Whetstone) i integer (Dhrystone) = Boinc proračuni također ne želim termogrijalicu od procesora što prepostavljam da u Intelu dobivam po defaultu? ![]() PS: Para za X2 ili nedajBože Core2Duo nažalost nemam niti za ubuduće jer pare uvijek nekamo odu. Zahvaljujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
A64 na istom taktu bi trebao biti brži oko 20%... a da li ti se isplati, to ti sam procijeni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa odi na 3800+ ako dobijas uz malu nadoplatu. Ako nista drugo mozes gore staviti dual-core kad tad ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Memorija ostaje kako je 2x512MB DDR433 Kingmax jedino moram grafu nekako srediti hm hm posto imam 6600GT GS 256MB Vivo AGP a treba mi PCI-e verzija. nadam se da netko od ekipe ima taj procesor na forumu pa da ga škicnem za par bench rezultata iz prve ruke. Koliko vidim u ducanima ima samo 3800+, zar nema nista bolje po oglasima za socket 939? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Grafu kupi na forumu neku pcie, a ovu prodaj..vjerojatno mozes i zaradit 50-100 kn ![]()
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Ako mislis na single-core 3800+ svatko ovdje ce ti rec da to nema smisla kupovat. Svaki Venice ide na 2400MHz (velikim dijelom i na stock naponu) na koliko radi taj 3800+. Ako pak mislis na X2 to je vec drugo, ali njega ces nac nikad ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ogranicena mi je upotrebna krznenih zivotinjica pa prelazak na X2 ili C2Duo bi mi potrosilo novca vise nego sto mislim dati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
|
Hocu ti reci da ~100kn razlike izmedju 3000+ Venica i 3800+ mozes uloziti pametnije (tise i efikasnije hladjenje npr.), a Venice 3000+ ionako ide na taktove 3800+.
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
3000+ Venice košta u dučanu oko 450kn i po meni je to odlična kupovina 3800+ singlecore nema smisla kupovati ako bi pokušao baciti se u OC vode jer svaki 3000+ ide na taktve 3800+ pa i više što se tiće isplativosti prelaska, mislim da će ti se isplatiti jer u ono me što ti tražiš s939 je ipak brži a ako želiš odličan s939 procesor onda ti je odlična kupovina A64 4000+ SanDiego koji u InfoGami košta samo 600kn a ti procesori idu bez bada na 2,8GHz pa i preko 2,8 na def naponu Ja da sam na tvome mjestu uzeo bi taj 4000+ navio ga na 2,8 i bio happy ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Prečupavi mod
|
2 godine se "placa ekstra" na BOX pakiranje procesora i BOX-ani cooler. Ovo je tzv. "tray" proc, naravno da je i cijena onda nesto povoljnija. Pa kome drago..
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() meni je samo bitno da bude jaca matematicka jedinica, no koliko vidim po tomshardwareu ni duplo bolji rezultat ne mogu dobiti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
prati malo trznicu i hr.ponuda.hardware... svako malo vidim neki 3000+ venice |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Nije u tome problem, problem je u tome sto meni treba noviji procesor koji na default taktu ima brzu matematicku jedinicu nego moj overclockani. Npr moj clockani ima bolju vrijednost nego 3500+ na defaultu. Ako uzmem 3000+ i clockam ga nisam nista posebnoga dobio osim novije arhitekture procesora koji se manje grije. pozdra |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako hoćeš 2X veće poboljšanje performansi onda niti ne trebaš gledati te proceve, već Core 2 Duo ![]() No makar nisu duplo brži, osjetit ćeš poboljšanje performansi. San Diego bi ti trebao ponuditi nešto više od Venice jezgre, ipak je malo "mesnatija" jezgra. Makar kod AMD-a cache ne igra neku veliku ulogu, ali ubrzanja ipak ima. Koliko znam, San Diego bi u tim operacijama i ne clockan trebao biti bolji od naclockanog T-breda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium moderator
|
Bilo bi da, ali se Sandra ne želi pokrenuti na mom kompu :/ Pojavi se "pješčani sat" ali ništa od toga...Ugasio sam sve ostalo (ZA, Avast!, itd.) Ima li neki drugi program pa da ga izbencham? Jer ovo očito ne radi. EDIT ![]() Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 27.03.2007. u 10:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja sam napravio ono o čemu ti razmišljaš. Imao sam isti 1800+ SocketA i vozio sam ga na 200x10. Prodao sam ploču i procesor, i nabavio za s939 ploču sa AGP portom (vidi sig) i A64 3000+. Namjera mi je bila dobiti brže kodiranje videa (iskreno neznam koliko tu igra ulogu FPU). Difoltnu frekvenciju A64 (1800MHz) nisam niti isprobavao, nego ga vrtim na 280x9=2520 MHz. Kkodiranje u xvid što je prije išlo 1h 50min, sada ide 1h 25min. Nnisam ni razočaran ni oduševljen, mislim da na difoltnoj frekvi A64 3000+ nebi bio ništa brži od ocanog tbreda. IMHO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
http://boinc.berkeley.edu/download.php Skini klijent BOINC i instaliraj ga. Kada ga pokrenes i kad te pita za neku vrstu registracije, prekini je na "Cancel". Zatim klikni na "Advanced view" i onda u novom ekranu u Menu izaberi Advanced > Run CPU Benchmarks Pričekaj možda cca 4 minute i ovdje mi napiši rezultate koje ti je izbacio. PS; ljubazno te molim da prije toga ugasiš sve procese koji jedu procesor tako da mogu dobiti okvirno što veću iskoristivost uz minimalni CPU Usage u trayu. Hvala puno! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Ziga a kaži mi kaj te toliko brine 1g garancije? Ono je tray pakiranje dakle dobišđ samo proc a ne i cooler i samo iz tog razloga je garancija 1g, ti su procesori koštali debelo preko 2k kn do izlaska X2 Ako radi prvih tjedan dana radit će stalno Što se tiće tvojih prohtjeva za perf znaš li ti što znaći imat duplo bolje perf? Ne možeš očekivat duplo bolje performanse u matematičkim opertacijama od procesora koji je već EOL onda idi na X2 koji opet neće imat toliko bolje perf ako taj program nije optimiziran za dvojezgraša Mislim da ni sa C2D na def nebi imao duplo bolje perf u glavnom imam 3700+ na 2,8 pa mi fino reci koje testove želiš da odvrtim pa ćemo ih usporedit ![]()
![]() |
#25 |
Premium moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
Barton 11x200 @ 2.2GHz 2143 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 4755 integer MIPS (Dhrystone) per CPU AthlonXp 2600+ @ default 1935 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 3274 integer MIPS (Dhrystone) per CPU Sempron 3000+ AM2 @ default 1650 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 2877 integer MIPS (Dhrystone) per CPU Xeon 2.4GHz @ default 1057 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 938 integer MIPS (Dhrystone) per CPU Core2Duo 6400 @ default 1933 floating point MIPS (Whetstone) per CPU 3957 integer MIPS (Dhrystone) per CPU |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium moderator
|
Samo još moram ponoviti napomenu da je proc oc-an na 2.8 GHz. Citiraj:
![]() Kakve su reze na tvom procu? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Vidi se po IHS-u dal je nov ili korišten vjeruj mi ![]() opet ako radi prvih par dana radit će stalno a garancija ti vrijedi 1g no da nebi ispalo da te ja tjeram da kupiš taj CPU uzmi što ti god misliš da bi ti bilo isplativo. Mi ti ovdje možemo dati samo smjernice Rezultate svog SD ću postati kad se vratim s faksa
![]() |
#30 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|