|
![]() |
#1 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Torrent downloader
Dali ima ijedan program kaj ne unisti vezu jer sam spojen s 1 likom kaj onako voli 24/7 skidati s utorrentom i unisti mi vezu , ako ima samo upaljen utorrent i nista ne skida meni je u wolf ET mi je 999 ping |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Ja koristim Azureus i spojen sam u mrežu sa starim (zajedno smo na netu)! Mogu ti reć da je sasvim dobar program, komotno se surfa i skida na drugom kompu dok na prvom skida Azureus! Ne znam dali je dobar u kombinaciji sa igrama ali... ->to moraš isprobati sam ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
ako ne postavis limit ili u programu ili s netlimiterom svaki program ti moze zagusiti vezu vrlo lako. tako da mjenjanje programa nema smisla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
..
|
tako da odes do njega... nema druge... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ako neko skida sa torentima (za dc++ i slične nisam 100% sigran) nema šanse da se možeš igrati sa malim pingom. Brat igra wow, a ja w3 i uvijek laguje dok skidam torente. Ne pomaže netlimiter ni ograničavanje brzine u samom torent downloadreru. Jedino možda kad bi dozvolio samo nekoliko konekcija (čitaj 1) u torent programu ali onda bi bio spori dl. Jednostavo su torenti tako realizirani da se spajaš na puno usera i puno usera na tebe da bi download bio prihvatljive brzine. Čak i ako ne skidaš full nego samo sa pola kapaciteta opet jako puno ode na održavanje veze i komunikaciju. To ti je skoro ko da vas 10 tak surfa. Dok se buraz ili ja idemo igrati obavezno sav !!! ""P2P download==OFF"" !!!. Surfanje prolazi, ali i ono je limitirano sa NetLimiterom na kakvih 25-30kb/s. Ukratko imaš nekoliko načina da se bezbolno igraš. 1. Frend pauzira dl dok se ti ideš igrati. 2. Zakupite dvije linije. Jedna samo za igranje i surfanje. Druga download. to bi bilo idealno ali treba novaca 3. da ti neko nekaj napravi na ruteru da tvoje igre imaju prednost pred torentima. Ako imaš one Siemense nema ti pomoći jer nemaš pod opcijama QoS-a nikaj kaj bi rešilo tvoj problem. Vjerojatno nema pomoći ni na onim drugim ruterima koje ISP-ovi dijele. Možda onaj DD-wrt ako ide na tvoj (vaš) ruter ima neke malo naprednije opcije za to ali je nisam njega nikad koristio jer ga nisam imal na čemu isprobati pa ti tu nemogu pomoći. Uglavnom na jednoj liniji torent dl i igranje sa niskim pingom NEMOGUĆE(bar ja nisam uspio). nadam se da sad nisi u još većem bedu ![]() EDIT: ima nekaj pa probaj sprcati frenda. Reci mu da ograniči upload na 4kb/s. Tada večina torent klijenta ograniči i download na kakvih 20-25kb/s. Možda malo pomogne, ali ja to ne radim jer ne želim da mi slučajno trza pa uvijek KILL dl.
PCE 100+kg demolition squad Zadnje izmijenjeno od: NJUNJO_HR. 26.03.2007. u 00:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Decki nabavite si neku Pentium 100 kantu, ubacite unutra 2 mrezne kartice, stavite gore www.ipcop.org, ukljucite Traffic Shaping i radilo bude bolje ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
@Vejita - slikica ne radi. Kak se spajate na net, router ili ? Kod mene radi bez problema wow i utorrent na kompovima odjednom ..prije na siemens + d-link kombinaciji i sad na ovom novom AMIS thomsonu.. i kod buraza isto radi na Siemens515... preko wirelessa. Samo u routeru podešeni portovi koji idu na koji komp, a na kompovima utorrent ograničen down i up load (desni klik na trayu ikonu uTorenta). Na 1024/192 sam stavljao na Down:80, Up:15 kB/s (da ostane cca 40/10 za drugi komp, makar bi trebalo radit i sa puno manje) ..i wow leti
![]() |
#13 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Bez obzira da li on skida sa torrentom drugi skidaju od njega i to guši vezu koja je ionako kod Tscuma mala. Nije nemoguće igrati s niskim pingom. Imam uTorrent i prije igranja stavim ga na 1 kb Up i 1 kb Down. Ping je u igri oko 50. Mislim na COD2. Druga solucija je jedan P100 i 2 mrežne. Treća solucija je dobar router sa QoSom.
![]() |
#14 |
Premium
|
ma tesko da ce ijedan FPS raditi kako treba s aktivnim torrentom, nije toliko problem u samim routerima koje ISPovi dijele, kod nas su MT sve na prilicno jakim kantama i svejedno torrent i igranje ne idu zajedno. ovi koji igraju wow i kazu da se da rjesiti - blah. pocmite igrat nesto gdje je ping bitan pa ce te vidjet sta se da rjesiti. sredis da ping ne ide preko 120-150 i to je to, neka granica koju dobar QoS moze dati u borbi protiv torrenta. za wow dobro, za aa,css cod2 ili sta vec neupotrebljivo. no taj neki PI izmedju im svejedno nece biti na odmet na shareanoj vezi, barem nikad nece doci u situaciju da prvi ne moze otvoriti google dok drugi skida kao manijak ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
@dDario da u ruter modu je. I veza je 3 mb 320/40 , dali bi pomoglo kada bi njegov port od utorrenta stavio na Port Forwarding-u ako da kaj na koji upisati pod Public port a kaj na Local port jer ja vam se bas ne volim igrati s postavkama na modemu ![]() Edit: nekada se zna desiti kada je na torrentu da mi se MSN dc-a a i nemam ja sporu vezu ( nije nekaj ali kaj ces ) da mi se veza spusti.Kada derem wolf i on upalu torrent meni je ping 999+ i napravim 2 koraka naprijed a 10 nazad ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
da wow možeš igrati dok skidaš torente ali ne i istance. Da vi znate kak meni buraz ide na onu stvar dok je u instanci i stalno ispituje "il kaj skidaš il kaj skidaš". Dok je on u instanci ja nemrem igrati baš ni na w3-u igrati Dotu i moram paziti da je host negde blizu. Di da još torente guram.... Eventualno možeš surfati ali samo sa ograničenim downloadom. Još par godina faksa i taman bu i amis kod mene pa lijepo uzeti dvije linije i plovi majka. moreš i skidati non stop a i igrati se kad očeš i to sad za 320kn samo. kaj bu tek kroz dve godine. 250 ili 200kn.... uglavnom. ako se očeš igrati igrice koje trebaju brzu reakciju i nesmije ti da laguje onda obavezno torrenti OFF. nema neke mudrosti. surfanje i http dl još mžda može proći ali obavezno limitirati dl.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|