Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.03.2007., 15:32   #1
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Preporuka 19'' LCD do 1600kn

Ekipa dajte prijedlog 19'' LCD-a, cijene do 1600kn, sluzit ce za igranje igara, gledanje filmova itd. I dali je za te novce bolje kupit 19'' Samsung 997MB (Ve-Mil) ili LCD? Također uvjet je da preporučeni monitor bude u Ve-Mil-a.
lovretta je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2007., 15:41   #2
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
Ekipa dajte prijedlog 19'' LCD-a, cijene do 1600kn, sluzit ce za igranje igara, gledanje filmova itd. I dali je za te novce bolje kupit 19'' Samsung 997MB (Ve-Mil) ili LCD? Također uvjet je da preporučeni monitor bude u Ve-Mil-a.

samsung nije loš ali ga nemoj nikako uzimat u vemilu jer je loša serija.
ja imam dotičnoga iz vemila i još jedan forumaš ima isti problem(isto je kupio u vemilu)
marq20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.03.2007., 15:47   #3
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
IMHO za tako male pare je ipak bolje uzeti taj CRT. Mislim, taj Samsung spada u low class CRT monitore i nema previše veze s kvalitetom po kojima su CRT monitori poznati, no i takav je bolji od jeftilen LCD-a. Da ti je budget veći još bi se i dalo naći neki koliko toliko ok LCD, no ovako...Stvarno ti se više isplati ići na CRT IMHO.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2007., 16:04   #4
maky_zg
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor gorluk Pregled postova
IMHO za tako male pare je ipak bolje uzeti taj CRT. Mislim, taj Samsung spada u low class CRT monitore i nema previše veze s kvalitetom po kojima su CRT monitori poznati, no i takav je bolji od jeftilen LCD-a. Da ti je budget veći još bi se i dalo naći neki koliko toliko ok LCD, no ovako...Stvarno ti se više isplati ići na CRT IMHO.
-ti pričaš gluposti! Po čemu je CRT bolji od LCD-a? Nekada je bio ali danas vise ne! Ja imam crt monitor i radi savrseno, ali to nije to! Vidi koliko samo mjesta zauzima na stolu? O estetici da i ne pričam. Razlika u kvaliteti slike je vrlo mala (u ovom slucaju).
Danas se moze naci barem 12 modela LCD-a ispod 1600kn i vecina je puno isplativija u omjeru ulozeno/dobiveno od CRT-a

-ako nista drugo vidi koliko ces para dobiti ako ga slucajno zaželiš prodati za par mjeseci. CRT je tehnologija prošlosti. Nema vise nigdje za kupit neki veci izbor crt-a, eventualno 2-3 modela...
maky_zg je offline   Reply With Quote
Staro 22.03.2007., 16:09   #5
maky_zg
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor lovretta Pregled postova
1. u vemilu imas samo 2 modela ispod 1600kn. U nekim drugim ducanima su određeni modeli jeftiniji i do cca150kn.

2. odluci zelis li widescreen ili obican format!
Staro 22.03.2007., 16:26   #6
ziginjo
Premium
Moj komp

ziginjo's Avatar

Citiraj:
Autor maky_zg Pregled postova
-ti pričaš gluposti! Po čemu je CRT bolji od LCD-a?
maky na tvom mjestu bi prvo razmislio kad bi to reko gorluku jel stvarno covjek znam nenormalno mnogo o monitorima....Gorluku sto se tice monitora
Staro 22.03.2007., 22:57   #7
maky_zg
Premium
Moj komp

sad smo presli u OT

-nisam mislio nikoga uvrijediti i cijenim svacije misljenje, ali gorluk se nije bas nesto pojasnio zasto CRT
-s obzirom na toliko znanje o monitorima (a ima ga vise od mene) iznenadilo me da mu preporuca "low end" kako on kaze CRT monitor umjesto LCD-a
-ja sam se barem izjasnio napisavši glavne prednosti LCD-a

-moja preporuka je LG1919s, i vjerujem da je bolji izbor od navedenog samsunga, ako sam u krivu ispravite me
Staro 23.03.2007., 00:08   #8
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Gledaj, daj prvo s razumijevanjem pročitaj što piše u mojim postovima, pa tek onda deklariraj to kao gluposti ili ne. Izričito sam istaknuo kako je u ovom konkretnom slučaju preporučujem taj Samsung CRT, budući da su 19" LCD monitori od 1500kn najniža klasa, i kada se zbroje prednosti i mane jednih i drigih dolazi se do zaključka da je bolje uzeti i loš CRT.

Nadalje, tvoji "argumenti" za LCD su prostor koji zauzima na stolu i "estetika", dok mene više zanima slika koju monitor daje, ponašanje u igrama itd. Na tom CRT Samsungu se neće trebati brinuti oko ghostinga, moći će podsiti rezoluciju po želji (ako mu grafička dozvoli može igrati na 1600x1200 npr.) itd itd.

Uglavnom, već sam u puno postova na ovom forumu razglabao o prednostima CRT-a, prednostima LCD-a, te manama CRT-a i manam LCD-a, i gotovo nikad ne preporučujem CRT budući da se kvalitetni CRT monitori više NE PROIZVODE, no u ovom slučaju sam ipak za CRT jer su 19" LCD monitori od 1500kn jako loši, i kvaliteta prikaza nikako nije "vrlo mala". Da, taj Samsung CRT spada u low class CRT monitore, ali i takav je bolji od low class LCD-a.

Dakle, ili ići na neki 17" LCD, ili na 19" CRT.

Da ima 2000-2500kn za LCd to bi već bila druga stvar, jer bi se mogao naći neki koliko toliko ok model.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 23.03.2007., 11:49   #9
lovretta
Premium
Moj komp

Monitor kupujem za klinca od 9 godina koji će dosta visit na komp. igrajući igrice. Prvenstveno me zanima kvaliteta slike odnosno, što je manje štetno za vid. Hajde da povećamo budžet na 2000 kn za LCD ili 1500 kn za CRT. Što preporučate?
Staro 24.03.2007., 18:23   #10
lovretta
Premium
Moj komp

BUMP
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori