|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Zdrav LCD ;)
Ovo je moj sadašnji CRT Belinea 10 30 26: http://www.msan.hr/include/artikl.as...2&sifra=220111 Radi na 1024x768, 85Hz. Unatoč preporučljivom refresh rate-u, oči mi se jako naprežu i polako mi slabi vid. Zanima me jel je problem u meni ili u monitoru. Koliko bi neki LCD bio ˝zdraviji˝ od ovog monitora? Pa meni treba preporuka nekog kvalitetnijeg LCD-a u rangu od 1500-2500kn (što je jeftinije moguće). Naglasak bih stavio upravo na malo naprezanje očiju, pa mi se čini da će ovdje biti najvažnija individualna iskustva. Nakon toga bi mogla doć vjernost boja, ali zdravlje je ipak na prvom mjestu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo baš sam malo prije preporučio ovaj monitor: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...87308345105363 Monitor je TFT - znači svaki pixel ima svoj tranzistor te zbog toga daje kvalitetniju sliku! Odaziv 2ms - savršeno za najbrže igre, stvarno odličan odaziv Dinamični kontrast 2000:1 - možda malo napuhano ali sve jedno vrhunski monitor! Definitivno moja preporuka! Što se tiče CRT-a, CRT monitori imaju refresh rate tj. frekventno osvježavanje slike. Uglavnom frekvencija umara oči pogotovo na starijim monitorima poput te Beline-e. Ipak godinama odlazi i kvaliteta monitora! LCD monitor ima asinhrono osvježavanje slike, znači nema frekvencije u smislu refresh rate-a. Baš zbog tog, LCD-i su vrlo dobri za dugi rad na računalu jer manje umaraju i oči i glavu (glavobolja). U početku se malo teže priviknut na LCD (dosta drugačiji doživljaj od CRT-a) ali nakon par dana češ si htjet zapljeskat što si ga kupio! EDIT: Evo i Nino mi dao RepUP za ovaj post, i on se slaže da je monitor zvjer! Hvala Nino. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ovako po neznam koji put ![]() trebas otici u hg, links i jos negdje di imaju dosta izlozenih monitora jer svakome pase drugaciji monitor. ja npr volim zagasitije boje (hladnije) dok pero voli kristalno ciste boje i topliji ton a npr ivan voli kristalne cistu sliku sa normalnom bojom ![]() da dosta se toga da postelati ali ja mislim na to kada su svi monitori na defoltu...tako da izbor je samo na tebi i tvojim ocima. i da lcd "nema" refresh rate tj ima ali to nije ovaj kao kod crt-a tako da je zdraviji dosta.
![]() |
#4 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Slažem se sa Codiacom. Vrlo je važno da monitor ima dobre specifikacije ali... Najbolje je izabrati par modela sa dobrim specifikacijama u istom cjenovnom rangu te ih pogledati u živo u dučanu. Također je važno pregledati monitor prije kupnje te utvrditi dali ima mrtvih pixela! Respektabilne marke monitora: Samsung, Philips, LG, AOC |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ovak, malo mijenjam filozofiju... ![]() Sad mi treba malo vlastitih mišljenja. Rođendan mi je početkom četvrtog i mislim malo love nakupit ![]() Ali kolko je zapravo isplativa investicija u 22˝ LCD. Jako me privlači SAMSUNG SM 226BW, ali dođe 3000kn. Kolko će on otprilike trajati, tj. kad će se opet pojavit jeftiniji i bolji monitori da ću doć u napast mijenjat ovaj. Ako ću uzimat ovog, najvjerojatnije ću od parents-a morati posuditi oko 1000kn, što je poprilična svota... U drugom slučaju bih uzeo manjeg 19˝ wide brata ovog gore monitora čija je cijena oko 1900kn. Pa eto, hoće li se žrtva za veći monitor isplatiti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ja ako bi isao na wide nebi uzeo ispod 22" i vjerujem da kada to uzmes neces mjenjati monitor bar 3 godine. evo ja sam uzeo 931bf jer nisam imao 3000kn za 225 u ono vrijeme al da jesam uzeo bi ga ...
![]() |
#7 |
Premium
|
Ok, znači vrijeme je da počnem skupljati novce ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|