Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.03.2007., 00:00   #1
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
(riješeno) MSI P965 Neo (F) instalacija windowsa?

Radi se o ploči iz naslova, na njoj je E6300, giga elixir 667 rama, seagate 7200.10 320GB i gainward 7600 GS. Evo ovako: frend je kupovao novi komp i rekao sam nek uzme gigabyte ds3 i kingmax 667, ali tamo gdje je kupovao su mu uvalili ovu ploču koja je IMHO dosta lošija od gigabytice a nju nisu imali, no dosta o tome, sad na problem - windowse su mu vec instalirali, ali brat njegov je htio sam formatirati i instalirate friške windowse - krenuo on i stane mu instalacija. Sad sam nakon njega i ja probavao, stavio i sata drivere na disketu itd i opet samo stane i nikud dalje... Nakon toga sam, jer nakon restarta nije bilo slike, ugasio komp i pri ponovnom paljenju u biosu stavio load optimized defaults i sad više neće ni bootati ko da nema dvdrw, a i floppy isto tako ne vidi (usb floppy).

Pitanje:
1. Što trebam u BIOSU ukljuciti/iskljuciti da opet dobijem dvdrw i da boota sa cd-a?
2. Kako namjestiti postavke u biosu da mogu normalno instalirati windowse (uz pomoc sata drivera) - ova ploča ima neki JMicron sata ide kontroler (ili obrnuto).

Ovo mi je prilično hitno - zahvaljujem na svakoj pomoći
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 14.03.2007., 12:32   #2
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Neke sam probleme u medjuvremenu riješio, instalirao windowse, ali sad opet nakon što restartam komp ili udjem u bios pa izadjem - nema slike na monitoru, moram ga bas ugasit na gumb i ponovno upalit tek onda normalno prikazuje sliku.
Da li se i tu opet radi o nekim postavkam u biosu?

Zadnje izmijenjeno od: flajpan. 14.03.2007. u 13:08.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 15.03.2007., 16:28   #3
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Riješeno

Ipak sam ovo trebao postati u hardwerske probleme - komp je bio na servisu, ja ga nisam smio otvarati jer ima naljepnicu - i zamijenili graficku jer je crkla i to gainward vec nakoon 2 tjedna (ne)koristenja jer je komp stajao tjedan dana kad brat nije znao instalirati windowse.
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno