|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() moze li mi tko objasnit kak da spojim dva kompica na jednom je XP, a na drugom 98... pokusao sam preko onog wizarda ali... na XP mi nade 98 i sam sebe, ali ne mogu pogledat sto je sherano na 98 ( javi mi neku gresku da )... a na 98 nade samo sebe... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Dakle imaš dva kompa i svaki ima svoju mrežnu karticu i kabl si složio tako da je na jednoj strani raspored žica 568a standard i na drugoj Crossed over ili ti po bojicama: B = bijelo, Z = zeleno, PB = plavo bijelo itd ... dakle jedna strana je BZ, Z, BN, P, BP, N, BS, S, a na drugom kraju je BN, N, BZ, P, BP, Z, BS, S. OK sada je hardweraj valjda ispravan, pokreneš wizzarda na XPu i odgovoriš na pitanja, na zadnje kažeš koristiti ću CD od XPa i odneseš CD u mašinu di je Win 98 i odeš na aditional task i složiš opet sve do kraja. Oba kompa resetiraš i sada stisneš desnu tipku na folder i izabereš šering opcije na oba kompa, provjeriš da kompovi spadaju u isti Workgroup i da imaju neka imena i preporučio bi ti da im daš fixne IPove, dakle double click na LAN konekciju i odš na Propertis i odeš na Internet Protocol (TCP/IP) i izabereš propertis i pod IP adres na jednom staviš 192.168.0.1 i na drugom kompu staviš 192.168.0.2 i na oba pod subnet mask staviš 255.255.255.0 i stvar bi trebala hodat ... i da treba restart za svaki slučaj na oba kompa ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Sve je detaljno objasnjeno, tak da sad ne bi smjelo bit problema. :clap: Ja sam isto umrezio XP i 98 tako sto sam na 98-ci stavio cd od XP-a i pokrenio na njemu "SETUP SMALL HOME/OFFICE NETWORK" i zatim stavio sharing i stvar je radila. Evo i slika kak treba izgledat cross-over kabel
Zadnje izmijenjeno od: Srky. 03.10.2006. u 13:00. |
||||||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
|
na xp mi nace sam sebe i javlja kad resetiram 98 da se disconnect.al pa onda odmah potom da se connectal... na 98 isto vidi samo sebe i nikaj drugo... kabel sam kupio... nisam ga sam radil... (crossover kabel) workgroup je ista... probao sam i ono s IP ima, ali ne sljaka... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
pa sprobaval sam cijelu subotu... probao sam na nekoliko nacina... i nece... izgleda da je mrezna... na drugi komp sam stavio i win2k, ali sve isto... budem si posudil jednu mreznu pa bum sprobal... mogu kako testirat mrezne dal su ispravne?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
e da kad sve to lijepo slozim... i xp vidi 98 i kliknem na njega javi mi grešku!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Dobro, to je normalna greška kada mreža radi ili ne radi. Ajmo ovako imaš li ti kada odeš My Computer - Explore - My network places - Entire network - Microsoft Windows Network - i sada tu grupu imena kojoj si ti dao i unutra dva kompa ?
![]() |
#10 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
a jesi li sharao nesto na oba kompa?..to je cesta greska... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|