|
![]() |
#1 |
Ursus maritimus tyrannus
Datum registracije: Jan 2007
|
x1600 fan
Pozdrav... nabavih gore spomenutu karticu Sapphire x1600 i dođoh do saznanja da joj je vent izuzetno bučan (s obzirom na ostale komponente...) Pokušao sam ga stišavati sa novim ATI TRAY TOOLS - om, ali efekt nije baš bombastičan. A ni realan, kao da se brzina ni zvuk nisu puno mijenjali. Ni blizu onom efektu kad potpuno zaustavim vent, onda je pc uistinu tih. ![]() E sad, razmišljam o nabavci nekog dobrog, pouzdanog i ultratihog coolera za seriju x1600, ac nema ventova za tu seriju, a za zalmana sam čuo/čito da je ipak čujan... te vas molim za savjet i ili iskustva. Pozzz... ![]()
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pitanje je kaj je to tebi "čujno" ??? Meni npr. ne smeta VF700Cu na 12v, nekakav ferengi će se klet da mu odvaljuje uši... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ursus maritimus tyrannus
|
Lol @ ferengi... hehehe... Vidio si, nisu uši tolike, ali se definitivno čuje razlika kad radi stock vent sa grafe i kad ga zaustavim znanstvenom metodom "upiranja prstom u vent"... ![]() ps. koja je njegova voltaža zna netko? Možda se da spojit na manje? Iako grafa onda ide na 60 C..
![]() |
#5 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() Xilence čujem na 12V a kamoli Zalmana ![]() @Oblivion Vf700 (ako stane) ili vf900, oriđiđi ventovi od Zalmana na 7V će ju bolje hladit nego Stock na 100% ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Vidiš gdje je problem? Da si napisao MENI je glasno ajde-de, ali ti tvrdiš da je to "brutalno glasno" Tebi ![]() Poznam par FKT-ovaca koji malo-malo kupuju novo ozvučenje jer im je "sab pretih", cijeli sistem "nema snage" i slično a u stanju su SATIMA laprdati koji je vent tiši. I to ne laprdati nego NADVIKIVATI jer niko ne može doći do riječi pa se dernjaju jedan na drugoga ![]() Nakon takve spike im toliko zvoni u ušima da ne bi čuli ni starog ORB-a a kamoli VF700Cu...
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
U subotu sam na svoju grafu bacio VF700-Cu, stavio ga na 5V i razlika u buci u odnosu na stock je osjetna, a i temperatura je 15-20C manja. Ja vrlo zadovoljan. Sad me hebe zujalica na čipsetu.
![]() |
#9 |
Super Moderators
|
![]() |
#10 |
AMD user
Datum registracije: Jun 2006
|
za chipset pasivno termalrightovi hladnjaci HR-05, HR-05 SLI... ili ekstremno riješenje iz samogradnje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Fleks i Sky se deru, Mrki priča tiho, Ren je poseban slučaj, a ja sebe stalno slušam tak da sam si dosadan ![]() Ja sam cijelo vrijeme naježen u firmi od sile dreče svih ventova ![]()
![]() |
#13 |
Super Moderators
|
Ma, na 7v budeš čuo samo lagano strujanje zraka kad približiš uho... Makar-čuo sam da su se neki žalili na LED inačicu Zalmana da se dosta jače čuje...ja imam onaj prvi model vulgaris i nije glasan.
![]() |
#14 |
Ursus maritimus tyrannus
|
Ajte da ne otvaram novi topic... Igram FLATOUT 2 i fps-ovi se u zahtjevnijim scenama vrte na oko 11/20??? Mislim, slažem stroj, uspem u njega tonu para... (koliko god da je, tona je ![]() Najnoviji Catalyst, najnoviji ATI TrayTools, DX9 patchevi ... a onda performans katastrofa.... radi se o konfi iz siga... ATI Lords? ![]()
![]() |
#16 |
Ursus maritimus tyrannus
|
Sa catalystom i bez njega isto... Probao sam prvo bez Catalysta, pa sa njim, pa sa WDM... bananeros... ![]() LP
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
WDM je samo za VIVO, nema baš puno veze sa igranjem. Pogledaj u ATT-u da ti slučajno nije isključen AI
![]() |
#18 |
Ursus maritimus tyrannus
|
![]() Zadnje izmijenjeno od: Miratz. 14.03.2007. u 12:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
AI-najkraće rečeno optimizacije za neku igru ili aplikaciju...u ATT-u ga stavi na low.
![]() |
#20 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
jelc nemoj mu pomagati..obožavam osjećaj kako ga moj stroj gazi a on se znoji s druge strane stola pokušavajući naći odgovor zašto pobogu njegova pila ne vrti flatout kako treba ![]() btw: lega isključi sve piz****** koje si uključio u raznim alatima. poznavajući tebe sve sada ima kvačicu i sve je uključeno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Ursus maritimus tyrannus
|
Hvala puno Jelc, isključen je i sad ima fps-ova ko morskih krastavaca, puno... nepotrebno puno... ![]() ![]() @ Hamm... predlažem pimpovski showdown na super piju ili nečemu, pa da vidimo jel osim što svijetli i generira propuh, ona tvoja kanta još ičem služi... ![]() Hehe... Uglavnom ![]()
![]() |
#24 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Samo ako imaš problema sa nekom igrom ili slično isprobavaš off ili high. I to ne u glavnom izborniku ATT-a nego si napraviš profil igre (desni klik na ikonu igre, ATT, kreiraj profil) U tom profilu si namjestiš SVE postavke kako ti paše (AI, kvaliteta textura, AA, AF overclock itd...) i igru pokrećeš preko tog profila ![]() Ovako si isključio AI za sve igre i aplikacije...
![]() |
![]() |
#26 |
Super Moderators
|
Ma, VF700Cu (ak ide na tu grafu) Danas-sutra ga budeš mogao koristit i na nekoj jačoj...
![]() |
#27 |
Ursus maritimus tyrannus
|
Ma u tom je problem, zalman je tek sa serijom VF900 podržao x1600 kartice... Malo ću pričekat da joj padne cijena pa ubost nekog na forumu, do tada ću zaboraviti da sam "ferengi"... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|