|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
beryl xgl - white screen problem
dragi ubuntu useri (vas pet-sest, svi ostali su dobrodosli u klub, ubuntu je super) ![]() jel imate problema s berylom? danas sam restartao komp nakon 5 dana u nadi da cu uspjet slozit dual view medjutim to se pokazlalo kao pogreska nakon nekog updatea, koji se aktivirao nakon restarta, beryl je otkazao poslusnost i samo baca bijeli ekran kocku mogu vrtit i vidim sliku na vrhu i dnu al svi su mi desktopi bijeli nakon parsatnog surfanja u potrazi za rjesenjem obradovao sam se kad sam shvatio da ipak nisam sprcko xorg te da je krivica u nezrelom updateu koji su pustili u javnost ![]() nazalost, problem se pokazao kao nerjesiv, zapravo djelomicno sam nesto uspio iskemijat prateci razne pokusaje rjesenja po drugim forumima al beryl se nikako nece ponasat kao prije, onako divno i vijugavo kako samo on zna ![]() maknuo sam kompletan xgl i sve sto ide s njim sa synapticom i sad cekam da rijese bug od instalacije dual viewa sam odustao do daljnjega jel imate i vi slicnih problema ili sam sam u ovom metezu ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja sam (ponovo) prije par dana instalirao beryl-xgl i nema još nikakvih problema. Koju temu koristiš? Ja trenutno još isprobavam teme, vidio sam da neki imaju onaj burning effect, ali nigdje ne mogu naći download...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
problem je vjerojatno nastao jer berylovci razvijaju beryl na bazi nvidi/ati/intel službenih drivera. kernel moduli koji su u ubuntu distri su onak... prerađeni driveri. daklen, minus za ubuntu team jer su pustili update bez inače dosta dobre kontrole kvalitete. osobno... cijelo vrijeme imam probleme s berylom, ali ih pripisujem custom kernelu sa custom instaliranim driverima i korištenju developerske verzije beryla (weekly svn snapshot). i to je to. ono... svako malo se raspadne nešto, ali zato fićura ko u priči. šteta što im widget layer još ne radi kak spada...
![]() |
#4 |
Premium
|
radi, sredili su stvar sad ponovo vrtim kocku i uzivam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ja nemogu nikako namjestiti beryl ![]() cak niti s autoinstall skriptom s www.beryl-project.org na frisko instaliranom sustavu. (install, pa cijeli update i onda skripta i opet neradi ![]() Izgleda da cu morati cekati ATi s composite, pa da probam aiglx. (kako stvari stoje nacekat cu se ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
jesi probao s ovim http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu_E...eryl_.28ATI.29 ja sam u medjuvremenu opet odustao od beryla, google earth mi sad nece radit, nit americas army, za AA ok nije ni prije radio al gearth, ne kuzim, neda mi ga se ponovo instaliravat (gearth), mozda bi onda radio iako, bilo je dosta updateova od onda al mi se neda mjenat session da vidim jel radi ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|