|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Compaq Presario 700UK -kako instalirat XP??
Kolegica mi je danas uvalila svoj laptop, da bi joj trebalo dropnut sustav i nanovo instalirat XP, reko ja da nema problema, onako "šefovski" ga uzeo pod ruku i kući pjevajući.. kad sam došao doma, vidio sam da sam se uvalio u govna, laptop je u banani. Prvo, odem vidjet koliko je prošlo od zadnje instalacije -30.09.2001. WTF?? 6 godina nisu instalirani nanovo windowsi?? Ok, idemo dalje, na laptopu se nalazi XP u "Home" izdanju(koji je očito došao već instaliran). Uz laptop se nalaze: 1 disketa - "Multikeyboard driver." 1 CD - "Recovery CD (For Use With quickRestore, if Windows will not start or to make an Emergency Diskette)". I to je to. Ova disketa je očito samo taj driver za tipkovnicu, a CD, s njim ne mogu ništa, bar ja nisam uspio. Uspio sam ući u BIOS, namjestio da se boota s CD-a al ovo ne ide. Provao ga pokrenut iz win, pogađate, ne ide. Kad ga stavim u svoj komp(XP professional SP2), pokaže mi da su na njemu 3 fajle sve zajedno 1.85 MB (??) -"TOOLS,BOOTCAT, BOOTSECT". Toliko o tom cd-u. E da, još jedna stvar, čisto onak da bude još kompliciranije; laptop ima neku stariju verziju DVD čitača koji ne čita CD....nego samo DVD. Super. Surfajući netom u potrazi za spasom, naišao sam na ovo http://groups.google.hr/group/uk.com...aa70ce226dd702 napravio sam na svom kompu "ms-dos startup disk", ubacio u tu staru kantu, bootao i nisam se uspio prebacit na c:.. da sam uspio jel bi mogao tako formatirat c particiju?.. uglavnom nemam pojma što da sad radim.. Samo želim sve počistit, stavit gore svoj XP i to je to. Inaće imam jednu svoju takvu (noviju)Toshibu, gdje bez obzira na recovery cd-e, ipak instaliram svoj win, i tek kasnije pokrenem dotični cd, prebacim potreban drivere i to je to.. Pitanje je da li to mogu i kako učinit u ovom slučaju...? Inaće, stvar koja mi kvari vikend je ova ovdje i njen bolji opis: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/p...&lang=en&cc=us |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
DOS ti ne vidi C disk jer je formatiran NTFS filesystemom, a DOS zna samo FAT. Nego, kaj je ovo da "ne cita CD, samo DVD"?? Nikad cuo. Mozda je i sam pogon otisao. Ako ti se bas nece bootat s instalacijskog cda od windowsa, nadji boot disketu od Win98, bootaj s nje (uz cdrom support) i iz dosa pokreni setup... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
da, ovo da ne čita cd-e sam i ja teško prihvatio, zapravo nisam, kako ne može čitat cd-e?? uvjeravala me kako su to prve verzije dvd čitača koji ne podržavaju cd... - glupo zvuči, recite mi da to nije tako? ![]() provat ću ovo s boot disketom od Win98... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
gle, to što ti govoriš sve stoji, ni ja ne vidim drukčije(barem do sad), al evo kad je tako (nazvao sam je pa je potvrdila ![]() p.s. bacio sam i tu oko; nigdje se ne spominje da čita CD http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...dlc=en&lang=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
zamolio bi ako netko ima boot disketu od Win98, da mi njen sadržaj spremi u jedan folder i pošalje na hrvojeri(makni-ovo)@yahoo.com. Muchas gracias! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Frend mi ima isti model kojeg više ne koristi već klinac divlja po njemu. Ako hoćeš da ga priupitam za drivere, reci. On ima dvd-rom koji bez beda čita i cd-ove. Provjeri čita li taj tvoj uopće i dvd-ove. Možda je dvd čitač riknuo. Mailao sam ti sadržaj win98se start diska.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|