|
![]() |
#1 |
Scuderia Ferrari Marlboro
Datum registracije: Jan 2006
|
Mreža
Ovako, situacija je sljedeća. Imam onaj Siemensov router koji sam dobio (platio) od T-Com-a. Taj router je u mojoj sobi gdje se nalazi i jedan komp. Sad, u drugom objektu (kancelariji, dakle nisu spojeni i kabel bi trebao vući uz telefonski) se nalaze dva kompa. Ja bih to sada sve umrežio preko routera (bez da ja bilo koje računalo server) i onda da mi se svi spajaju na Internet preko toga routera. Ono što mene zanima jest kako dugi kabel smijem vući od routera do kompa a da to sve šljaka? Pretpostavljam da obični UTP tu ne bi odgovarao. Nisam baš ekspert za ovo područje pa bih molio savjet. I ako vučem samo jedan kabel za kompjutere u drugom objektu kako da razdvojim da mogu oba priključiti na taj jedan kabel? Hvala unaprijed!
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Ma OK, stvar je prilično jednostavna. Ako na routeru imaš mjesta za tri kompa onda samo provučeš obične mrežne kablove od ova dva kompa u uredu do routera i to je to (svaki komp svoj kabl). E sad, ako ne želiš da ti ijedno računalo bude server za net, moraš router namjestiti da je stalno konektan na net, tj. da radi u router modu. Potraži u upustvima od modema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|