Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.03.2007., 12:10   #1
h-tomek
Scuderia Ferrari Marlboro
Moj komp

h-tomek's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Mreža

Ovako, situacija je sljedeća.

Imam onaj Siemensov router koji sam dobio (platio) od T-Com-a. Taj router je u mojoj sobi gdje se nalazi i jedan komp. Sad, u drugom objektu (kancelariji, dakle nisu spojeni i kabel bi trebao vući uz telefonski) se nalaze dva kompa. Ja bih to sada sve umrežio preko routera (bez da ja bilo koje računalo server) i onda da mi se svi spajaju na Internet preko toga routera.

Ono što mene zanima jest kako dugi kabel smijem vući od routera do kompa a da to sve šljaka? Pretpostavljam da obični UTP tu ne bi odgovarao. Nisam baš ekspert za ovo područje pa bih molio savjet. I ako vučem samo jedan kabel za kompjutere u drugom objektu kako da razdvojim da mogu oba priključiti na taj jedan kabel?

Hvala unaprijed!
Staro 10.03.2007., 12:26   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma OK, stvar je prilično jednostavna. Ako na routeru imaš mjesta za tri kompa onda samo provučeš obične mrežne kablove od ova dva kompa u uredu do routera i to je to (svaki komp svoj kabl). E sad, ako ne želiš da ti ijedno računalo bude server za net, moraš router namjestiti da je stalno konektan na net, tj. da radi u router modu. Potraži u upustvima od modema.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno