|
![]() |
#1 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
PC gecrkt...jednostavno ne pali
Dakle nakon što sam prodao staru socket A mbo i cpu, i uspješno zamijenio sa s939 mbo i A64 3000+ cpu i nakon što je radila 20-tak dana, komp se više ne pali. Matična ne pušta nikakve zvukove, jedino ako odpojim napajanje 6800LE tada počne pištiti. Izmjena raznih memorija nije rezultirala ničim, a grafičku sam svoju isprobao kod prijatelja i kod njega normalno radi. Isto tako sam isprobao i sa drugim monitorom kod sebe međutim bez uspjeha. Suzio sam problem na CPU (kojieg nisam nikad overvoltao i nevidim da sam ga mogao oštetitit ugradnjom Freezera 64 Pro) ili MBO koju sam kupio na aukciji HGSpota ![]() MOže li tu biti što drugo osim MBO? MOže li na mbo otići samo AGP port? Čak sam probao i sa drugim napajanjem (imao sam sličan slučaj kod nećaka) ali ista stvar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Siguran si da napajanje radi? Clear CMOS si probao? Ako se ne varam, ta ploca ima displej s post kodovima, napisi kaj je gore prikazano. Meni smrdi ploca jer je s aukcije... Probaj odnijet procesor i grafu nekome da isproba. AGP port moze otici, makar rijetko, to provjeri tako da upiknes PCI grafu pa vidis... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Proc ne može tek tako otić, prije bih rekao da je nešto s pločom. Vidi koji kod ti baca onaj mali dvoznamenkasti display na dnu. EDIT: Kasnim...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
aka Mali Mirko
|
Citiraj:
Grafu sam isprobao na drugom kompu i radi (to sam i napisao prije) i drugi monitor također ne radi Kod piše FF mislim da je taj isti bio i kad je ploča normalno radila. Sad ću provjeriti u manualu. Tražim nekoga u Rijeci di bi isprobao CPU. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
aka Mali Mirko
|
MAnual kaže POST CODE Problem Solution FFh or CFh 1.BIOS chip inserted 1. Reinsert the BIOS incorrectly chip 2. Incorrect BIOS update 2. Download the correct version BIOS version update 3. Mainboard problem from the manufacturer's 4. Add-on card inserted Web site. incorrectly. 3. Replace mainboard 4. Remove and replace the add-on card A da uopće nisam radio upgrade BIOS-a, jer je bio stavljena zadnja verzija. Nakraju još kaže u popisu svih post kodova FFh Boot attempt (INT 19h) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Problem ti je u BIOS-u. Moral bi naći nekoga tko bi preprogramirao BIOS čip, ako ga je moguće izvaditi, pošto sam na nekoliko novijih ploča, ako ne na svima, vidio da su zalemljeni na ploču. Osobno sam imao taj problem također s EPoX -icom i uz pomoć frenda sam uspio staviti predzadnju verziju BIOS-a na čip, pošto je službena zadnja verzija sve i zeznula. Od onda komp radi besprijekorno i nisam više pokušaval update-ati BIOS. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Tu uslugu daju u Linksu... |
![]() |
![]() |
|
|