|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Konfiguracija mreže - pomoć
Imam router Siemens Gigaset SE555 i na njega su mi spojena dva kompa (kablom) i sad ne znam kako složit da se oni međusobno vide...s jednog kompa vidim onaj drugi, ali s drugog ne vidim prvi (imaju oba shareane foldere). Ako može pomoć oko toga kako da konfiguriram mrežu, tj što bi trebao napravit. Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ako taj router može switchati imeđu tih portova kao običan switch onda trebaš namjestit postavke u windowsima. Pazi da ti računala budu u istoj mreži i istom workgroup-u. Ako su to baš zasebna sučelja onda su u različitim mrežama. Tada trebaš postaviti ili statičnu rutu ili neki (podržani) routing protokol npr. RIP. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Striček Kako se ono kaže ne kompliciraj. Taj router ima u sebi switch vulgaris sa 4 porta za ethernet. Citiraj:
Control Panel - System - Computer name -> Change Na oba uključi u postavkama mrežne kartice (na prvom vjerojatno nije): Properties od mrežne - Internet Protokol (TCP/IP) - Properties - Advanced - WINS - Označi (uključi) LMHOSTS lookup i Enable NetBIOS over TCP/IP Pročitaj Sticky o podešavanju routera SE555 i podešavanju i organiziranju mreže. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ma gledao sam sticky, ali nisam pronašao odgovor...ajd probat ću to sredit kad dođem doma... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Prvo ugasi firewall od windowsa! Onda lijepo ručno dodjeli Ip adrese svakom kompu! I nakon toga pingaj jednog sa drugog i obrnuto.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|