|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Maximalni Overclock Bartona 2500+ (nije mobilac)
E koliko maximalno mogu overclockat navedeni procesor bez nekih većih investicija u hlađenje i tako...Sad je 2500@3200 i na 2.2GhZ. Naravno molio bih da mi i postupak kažete ili vlastito iskustvo |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Moj isto tolko ide do 2200Mhz i tu negdje mu je granica stabilnosti. Da i ide do 2300 u sto cisto sumnjam pitanje je kolkio bi bilo stabilo i kakve bi bile temperature. Savjetujem ti da jedino probaj jos malo podesit postavke memorije i to je to.
![]() /connect 185.107.96.125:28990 server rcon: oldschool COD2 PCekspert ekipa https://discord.com/invite/zZ4PeqVpBv |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
moj je isto 2500+@3200+ radi ko bebica,ide na 2,4GHz sa dizanjem napona sa thermaltake-ovim nekakvim lošim coolerom,nije baš nešto... upikneš kakvog zalmana i dobro provjetriš kučište,ide on i na 2,6,ako ne i više...ako ti je otključan množitelj,meni recimo da je al nisam diral množitelj (200*11)...ako nije otključan nabavi bolju memu i diži fsb pa dokle ide ide...i malo po memi pogledaj latencije i to je uglavnom tooo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Leteći medvjedić
Datum registracije: Jun 2006
|
Moj je išao na taktove 3200+ sa malim dizanjem voltaže i mislim da svaki ide toliko a da je stabilan, nisam vidio da ikoga zaj***** clock ko ga je imao Edit: Matična je bila Abit NF7-S Zadnje izmijenjeno od: Lud76. 27.02.2007. u 15:21. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja sam probo svog OC na 3200, al automatski mi se windoze bune, da imaju novi hardware (to moram napravit prije neg kaj idem instalirat windoze ne?), za sad sam ga uspio dic sam na 2090 Mhz, iznda toga neide da se ne srusi. men bi ovo isto bilo korisno fejst.
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Poz kipa, Imao sam davno 2500+ bartona, zaključan množitelj. Nisam ga mogao stabilno dić preko 2000-2100. Davno je bilo pa se ne sjećam, samo znam da nikako nije htio raditi na taktovima od 3.2+. Jednom sam ga uspio naterat tako da sam otvorio balkon i bio sam u jakni, onda je radio ![]() ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
S tom pločom je uspjeh da si uopće i potegnuo do 200 FSB. Sve i da digneš napon i propisno ohladiš proc ne vjerujem da će ići puno više. Pretpostavljam da je barton zaključan, a kako socket A asusice nisu baš poznate kao uber-overclock ploče, zapravo je teško odrediti koliko bi išao proc, a koliko ga matična koči.
![]() |
#9 |
N6 Brušeno- N12 Turpijano
Datum registracije: Oct 2006
|
Moj
Je svojedobno išao na 2350 Mhz barem je tako everest pokazivao 11X213 to je to samo je bio hlađen vodom! Dok nije otišao u vječna lovišta: baad :
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
frend ima 2500+ zakljucan koji ide na 2530 sa zalmanom i na 57 stupnjeva max. 11X230 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
edit:sorry vidim da si vec "olabavljen":cheers2: a vjerovatni imas losu seriju proca,moj isto zahebava cim ide preko 2.2GHz,a i grije se ko lud.Barem tako senzor kaze.A nisu bas neke velike razlike u performasama.Najbolje ti je da ga ostavis tako kako je. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
a i nisam se igrao sa latencijama još začudo,možda biu i sad išo na 2,3 bez dizanja napona...moram probat |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Stavi latencije na 2.5-3-3-11 i onda dizi dokle god ide, a dok postignes maksimum, sredi natrag latencije na najbolje kaj mozes. Ja isto imam Kingmax RAM i cim krenem iznad 200 MHz, minimum na kojem radi je 2-3-3-9, bolje nejde. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Kakav sam ja onda primjerak imao ![]() Radio je na 2530mhz bez podizanja napona 11*230, na 2600mhz je radio sa naponom dignutim za 0.1v. Sve je to radilo na gigabyte 7n400pro2 ploci (nf2u400) i sa 1gb kingmax ddr500 rama. Radio je na 50-55c hladjen vodom, a sa slk900a i 8cm ventom je radio do 60-65c Kod frenda kojem sam ga dao nije htio radit ni na 2200mhz, na msi kt400 ploci. Sad je nabavio gigabyte 7n400l plocu pa cu bas isprobati koliko ide na njoj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
moj mobilac moze stabilno raditi na kakvih 2.4ghz bez podizanja napona, na 2.5 radi sa 1.7v, dok nekakav max sa kojim sam mogao izracunati Pi 1M je bio kakvih 2.6ghz na 1.85v.. temp neznam, ocao sam ga preko zime na balkonu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
http://free-ri.t-com.hr/dtrbovic/CPU-Z p1.gif http://free-ri.t-com.hr/dtrbovic/CPU-Z p2.gif http://free-ri.t-com.hr/dtrbovic/CPU-Z p3.gif http://free-ri.t-com.hr/dtrbovic/cpuid.gif http://free-ri.t-com.hr/dtrbovic/cachemem.gif Ovo sam danas malo isprobavao dokle ide proc. Napon na ploci je namjesten na auto, a ipak mi se cini da ploca daje +0.05v Nisam isao dalje sa podizanjem voltaze, jer je dosta los hladnjak, i ovako se grijao preko 65c u full loadu. taman za ![]() ![]() Ram je Kingmax ddr500, 1x512mb, 1:1 sa fsb, na auto postavkama jer ionako nece raditi sa ovim ramom. U kompu je inace kingmax ddr400 2x512, rade stabilno u dc na 440. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|