|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
prescot na northwood "upgrade"
Imam doma plocu koja podrzava 800 MHz FSB a i memorija je DDR400 koji radi u dual chanellu. Ali Prescott mi radi na FSB 533 MHz pa onda se cijela stvar rusi na 2x133 MHz FSB. Imam sad priliku nabaviti Northwooda na 800 MHZ FSB na istoj frekvenciji (2.4 GHz) koji ima duplo manje L2 cache (512 umjesto 1024 kB) podrzava HT i radjen je u 130 nm tehnologiji (Prescott 90) Zanima me koliko bi se trebale popraviti performanse na racun povecanja FSBa? I koliko bi bila trzisna cijena Northwooda BOX? Jos nesto, da li dual channel radi neovisno o tipu procesora? Tj. ako mi ga ploca podrzava, ako upiknem tog Northwooda, hoce li mi i dalje raditi pod dual channelom? hvala i pozdrav, M. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Osjetit će se razlika, usprkos manjem cacheu. Taj Northwood ima HT i 800 MHz BUS dok taj Prescott nema HT i naravno, ima sporiju sabirnicu ![]() Novih Northwooda nema, tako da ti tržišnu cijenu ne možemo reći, jer se Northwoodi ne proizvode već dosta dugo a isto tako ih nema u trgovinama (čast izuzetcima ako je nekoj trgovini ostao koji na zalihama). Dual channel ovisi o chipsetu. Dakle radit će ti dual channel sa Northwoodom.
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma zanima me hoce li razlika biti primjetna da se isplati gnjaviti sa zamjenom jos nesto, sto je cpu stepping (recimo vidi se na everestu?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ne znam šta da napišem
|
Nadam se da si svjestan da se Northwood puno manje grije nego prescott. Da, uzmi si Northwooda, ima i HT(Hyper Threading)... Cpu stepping ti je revizija procesora. Ona sadrži u nazivu jedno slovo i jedan broj. Npr. E3, E6, D1, G1... Ako imaš recimo bolju reviziju(CPU Stepping)-prednosti su manje zagrijavanje, veći OC (dizanje FSB-a)... itd
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Novija revizija može značiti i noviji proizvodni proces. Sa time dobivaš manju temp zagrijavanja, manju potrošnju snage, 1-2% brže i veći potencijal OCa
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|