|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Koji wireless router ?
Spajam se na net preko DCM-a (Xnet). Zanima me kako da spojim drugi komp koji se nalazi u drugoj sobi na net a u sebi ima Canyon WF511 karticu. Koliko sam shvatio treba mi wireless router na koji ce se spojiti jedan komp (moj) direktno putem mrežnog kabla a ovaj drugi ce se spojiti bezicno na taj router ? Koji router preporucujete, bitno je da je neki jeftini jer ne trebam neke dodatne mogučnosti nego samo spojiti ova dva kompa na net ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Sterilize Stupid People
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja bih ti preporucio Siemens SE515, evo i cak sam se potrudio i nasao ti broj u oglasniku (ne prodajem ja ).... 095/9013-823 Nazovi i kupi, neces pogrjesiti ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Fake Jest da se postavljač teme nije pretrga u detaljima, al ovdje si fulao, ovdje se radi o DCM-a (Xnet) - kabelski internet. ![]() @erda U ovom postu je bilo govora o tome samo sa žičnim rješenjem. Poznato je da neki kabelski modemi ne žele raditi sa router - ima. Zato bih preporučio da se raspitaš ko je istu stvar rješio da mu radi. U ovom threadu se o tome govorilo pa možeš pitati korisnika koji su uređaji u kombinaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nece mi biti problem sto ce oba kompa morati biti upaljena kako bi bili na netu ! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne trebaš se niš plašiti nego predlažem da dogovoriš s trgovcem (kad se odlučiš uzeti neki router), da možeš vratiti uređaj za par dana ako ga nebudeš uspio upogoniti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
http://www.pin-computers.hr/article....7e3f5a8642579f Mislim da ima sve što mi treba : spojiti dva kompa, od toga jedan žično a drugi bežično + kontrolu pristupa putem MAC adresa. Jedino ne znam da li je svejedno što će na taj router biti upiknut kablovski net ili mozda u budućnosti ako predjem na DSL da onda mogu i DSL tako distribuirati ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Za distribuciju ADSL-a, trebat ćeš taj router spojiti s ADSL modemom koji ćeš dobiti od ISP-a prilikom montaže ADSL-a.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
![]() Danas me frend zamolio da popodne odemo do Ve-mila po ADSL router sa kojim bi spojio 3 desktop PC-a tako da sva tri mogu preko routera na net preko istog user name-a. Pa me zanima da li sam odabrao pravi model za njega? Netgear DG834IT (http://www.ve-mil.hr/cjenik.aspx?GrupaOznaka=mreznaopr) ili je možda bolji modem od T-Coma Siemens Siemens C-010-I? Uglavnom treba mu router/modem preko kojeg bi spojio 3 kompa u lan (zbog mrežnog igranja) i na internet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
@hrco Siemens C-010-I je samo modem koji se može prebaciti u router mode, ali računaj da on ima samo 1 LAN tako da će ti trebati još i switch da bi mogao prikopčati 3 kompa na njega. Ako tvoj frend već ima ADSL modem, potreban mu je samo switch, a on se može nabaviti i za manje para.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|