|
![]() |
#1 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() Pozz Naime nabavio sam 3D Club-ovu X1950Pro (PCI, 512MB...) i prilikom igranja COD2 na višim rezolucijama, odnosno kvalitetnijim postavkama dobivam crni ekran nakon 10-15 min provedenih u igri (na nižim postavkama ovog problema nema). Da li je problem u CCC 6.9 driverima (načuo sam za probleme sa ATI grafičkim driverima, pa molim preporuke), napajanju (čuo sam da je jedan kolega uspio dva molexa uparit u jedan, ali nisam siguran kako?), zagrijavanju (instalirani su Zalman blokovi za vodeno hlađenje na CPU i VGA) ili nečem trećem??? Konfa je sljedeća AMD 3200+ (s. 939, 512KB), 2x512MB Infineon, Gigabyte K8NXP-SLI matična, te LC Power 550W napajanje (znam da nije baš nešto ![]() BTW: 3d Mark 06 vrti sasvim solidno (bez problema). Molio bih cijenjeno mišljenje, te eventualne prijedloge... TNX ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
pa koliko po ovome se dade pogoditi problem bi mogao biti hlađenje ... pregledaj malo kako leđi hladnjak...možda je pasta "odvojila" abila je ukorena, pa sada praktično ne leži dobro..., skini ga i stavi novu...najsigunrije je tako... ako i poslej radi isto, e onda mjenjaj drivere....kaj nisu to stari driveri ? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
usput makni ccc, stavi ATT |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Dao sam ti 7.1 drivere, zašto si stavio te stare??? Imaš i 7.2 za skinut koji su puno brži od ovih... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Señor Audiophile
|
![]() ...tnx na odgovorima. Pasta ne bi trebala bit, jel je hladnjak stavljen prije tjedan dana. Drajvere sam stavio 7.2 (CCC ću maknut pa ćemo vidjet sa ATT-om). ![]() EDIT: Nažalost problem još uvijek ostaje (i dalje dobivam crni ekran na kvalitetnijim postavkama) ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 27.02.2007. u 02:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
ja imam GeCube x1950pro i ja recimo ne mogu ju clockat, dobijem crni ekran cak i sa malim overclockom, probo sam razlicite drivere, razl. verzije ATT-a i Rivatunera, nista, cudne su te x1950pro kartice... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
|
![]() same here...neam pojma zašto , al ne miče ni milimetra, bez obzira na sve vrste drivera .. :confused: Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 27.02.2007. u 15:42. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
lep
Datum registracije: Oct 2006
|
1950pro je loš overclocker, bez obzira na proizvođača. Ja imam sapphireovu i radi max na 600/1450. Ali i nije da joj treba nešto, sasvim lijepo vuče, pogotovo na višim rezama ![]() Da nije do COD-a problem? Možda bi trebao staviti zadnji patch od igre, ako je tako nešto moguće ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
U vezi klokanja - skinite zadnju _betu_ Ati Tray Toolsa (ne Ati toola) i mislim da bi to moglo pomoci. Prilikom oc-anja u ATT postoji opcija Overcloking method - s tim se takoder isplati poigrati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
lep
|
Citiraj:
Radi samo na driver level - kad pokušam sa low level crkne, i to prilično brutalno, odma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Možda je tvoj problem pregrijavanje regulatora napona. Ako ti je grafička rađena po ATI-jevom referentnom dizajnu onda su ti regulatori napona slaba točka, pogotovo ako skineš stock hladnjak koji je napravljen da ih hladi.
Rule#100 Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer. T. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Znas možda sredit taj problem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
lep
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Nesmijem previše guglat, imam i pametnijeg posla, jer kad se zaljepim za komp... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
lep
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
i ja sam sa 7.1 i 7.2 imo ogromnih problema kako sam god okreno sve gorje i gorje pa cak sam se ufuro da mi je moj WinXP64 kriv a i skino sam driver za 64bitni Xp al sve bez uspjeha CoD2 trza CSS pa fps nece preko 35 pri kraju mojih zivaca reko idem jos probat orginal drivere sa CD_a kad ono gle sve radi ko suza nikakvih problema i temperatura je konstantno od 32°C do 48°C u igri bio to CoD2 ili HL2 pod punom rezolucijom CSS test lupa max do 300fps prosjek je 183fps i mogu rec da me je jako iznenadila ta Sapphire X1950 Pro za malo novaca izvrsna grafa jedina mi dilema kupio sam je mom malom sincicu a izgleda ostavit cu je sebi |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Señor Audiophile
|
![]() Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Rule#100 Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer. T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
Imam istih problema sa saphire 1950 pro -u cod 2 mi se ekran nakon 15 ili vise minuta prebaci u sleap mode a komp zamrzne -evo link pa pogledajte koliko ljudi ima slican problem- http://www.newegg.com/Product/CustRa...gesize=&Page=6 Ps -imam jos garanciju dali je jedna igra dovoljan razlog da trazim novu grafulju |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2007
|
kodmene CoD2 odlicno rad pod najacim rezolucijama ![]() sad moze bit puno uzroka imam 120mm Cooler sa strane koji sa niskim okretajom puse direkt u grafu tako da mi se GPU nedize preko 48ºC i moram rec da se i necuje pa jos koristim Windows XP x64 Edition koji su po mojem misljenju daleko puno bolji za AMD Athlon procesore uz kombinaciu sa ATI grafickom nego sto sam recimo imo sa 32bitnim Windowsima ( drasticne razlike ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|