|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2005
|
problem sa lg-evom pržilicom
imam problem sa novom lg pržilicom. izbacio sam staru pržilicu također lg i postavio novu. nakon restartanja dobim informaciju new hardver found i onda mi se cijeli komp zablokira. kliknem na my computer ali mu treba dobrih 5 minuta da otvori prozor. pomozite |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Probaj dati malo više podataka... koja prža, jesi provjerio kablove (da dobro sjedaju), jumpere (kako su postavljeni, koje uređaje imaš i na kojem kanalu)...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pržilica je sljedeća: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H10, Dual Layer, 16x, bulk Kablovi su uredu, a isto je i sa jumperima. Kad god stavim novu pržilicu (pet puta sam je vadio i vraćao) kaže mi New Hardvere Found CD-ROM Device, i komp mi se zamrzne. Dali nešto nije u redu s pržilicom i zašto mi kaže CD-Rom device found? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
To uvijek piše (CD-rom found) dok ga ne prepozna i instalira do kraja.... Probaj promijeniti kabel, i stavi ga samog na jedan IDE (bez još nečega na istom kablu).... A možda ti i windowsi seru, probaj kod nekog drugog zaštekati pa ćeš vidjeti.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Pitam jer su noviji modeli po defaultu UDMA4 i zahtijevaju 80-žilni kabel. H10 nije. Iako ga se može flashati Hitachi firmware-om pa bude UDMA4. Zaštekaj kod nekog drugog čisto da vidiš jel radi. Ako radi i sve je ispravno, stavi novi firmware. Pretpostavljam da je model H10N (može biti i A ili L), stavi firmware JL12. Ako je H10A možeš ga crossflashati na H10N ili H12N, ali u tom slučaju garancija ne vrijedi. Kad staviš novi firmware, uštekaj natrag u svoj komp. Ako i dalje zeza, uđi u safe mode pa neka ga tamo prepozna.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Mnogi su imali takav problem kod zamjene snimaca cuo sam da pomaze da se postave regionalne postavke, jezik itd. na engleski, ako su sada na hrvatskom, kazem cuo sam tako nisam nikada probao eto probaj ti pa vidi dali to djeluje.
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala na savjetima! Problem riješen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Mala uputa, ako je problem RIJEŠEN, bilo bi jako lijepo od tebe da kažeš kako. Jerbo, ako si znao tražiti riješenje problema, slobodno ga i podijeliš sa nama za ubuduće. U suprotnom, tvoj thread onda nema smisla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Evo da ne otvaram novi topic: Kupil sam DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H12N Dual Layer, 18x, bulk, black Stavim kod sebe na komp i sve super. A onda ubacim neki medij, prepozna ga, ali ne želi otvoriti/pokrenuti. Ne želi ni bootati. Odfuram kod frenda i sve super radi??? Sve bez uspjeha: - solo na kablu, promjena master/slave/cs - zamjena 40/80 pinski - zamjena kanala - promjena dma moda cdrom prije toga je dobro radil, mbo je dfi infinity. ovak zgleda kad ubacim medij: http://i32.photobucket.com/albums/d4/ncplnc/tmp-1.jpg Kaj da radim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Vezano uz thread o primanju novih članova na Forum i selekciji istih. Podržavam obavezu objašnjenja problema i njegovog rješenja tako da i drugim članovima bude od koristi. Predlažem ban za mudrijaša koji ima 7 postova na ovom Forumu a sada kad je uz pomoć dobrih ljudi riješio problem svoje prže, šuti k'o riba.
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, to je žalosno, ali istinito. Još uvijek ne znam kako to riješiti na pravi način. Većina njih dođe na forum samo kad ima neki problem i kad nađe rješenje, ode dok opet ne bude imao neki problem. ![]() Nećemo više u OT...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
@ Gmaz - Ti imaš Vistu, a frend ne? Ako je tako (pa i ako nije), preporučam da staviš pržu kod njega u komp, kao secondary master, samu na kanalu (izvadi medij ako ima), i flashni na nju novi firmware UL02 (ima i još noviji UJ13, ali to je Hitachijev i teoretski poništava garanciju). Možeš ga naći ovdje. Slijedi postupak, restartiraj, kad se sve ponovno pokrene i Windowsi ga prepoznaju, ugasi i odnesi ponovno u svoj komp. Moglo bi pomoći, Vista zna imati problema s optičkim pogonima.
![]() |
#15 |
Moderator
|
OK, po slikama sam mislio da imaš Vistu. Hmm, kabel si promijenio, master/slave isto... možda neka postavka u BIOS-u, hmm, probaj prčkati, mijenjati i dalje, ploča se nešto premišlja. Dobro da si probao kod frenda jer barem znaš da snimač valja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|