Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 18.02.2007., 12:26   #1
m4x
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2007
problem sa hladnjakom za proc

Htio bih skinut hladnjak za proc da stavim novu pastu(možete mi reć isto kako se to radi) ali odvojim one dvije capice i nemogu ga skinut? On olabavi ali nešto zapinje i nejde dole a bojim se povlačit jako da se nešto ne slomi

Hladnjak je običan,matična je asus P4SGX-MX a proc je celeron 2.6Ghz@2.8Ghz-ide i do 3.12Ghz ali mi se zna srušit

trenutna temperatura ide do negdje 50 Celzijusa nakon igranja 2 do 3 sata igara ali mislim da je prevelika jer je trenutno dosta hladno

Pa ako mogu prijedlozi i savjeti...
m4x je offline   Reply With Quote
Staro 18.02.2007., 17:03   #2
lord_nihilus
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2006
Zapinje?

Ako si ga otkopčao a on i dalje neide dolje, moguće je da se zbog paste zaljepio za proc.Probaj ga malo "okrenut" lijevo - desno, ali jako malo. Tek toliko da se odlijepi.

Nakon toga očisti dobro hladnjak od stare paste. Procesor ja čistim vatom.

I akd stavljaš novu pastu, stavi tanak sloj.

Preporuka paste:

http://links.hr/index.php?naziv=Term...kl=050.912.005
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2007., 02:10   #3
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
evo frendu je bio isti problem i covjek je iscupao hladnjak zajedno s procom iz socketa jednostavno se nije htio odljepiti,cimao ga je i sve zivo pokusao ali eto nije bilo druge pa je poludio i malo jace povukao sve van,i nije mu nist bilo srecom,ni ja neznam kak je to upsio dan danas

nakon toga je lagano uzeo skalpel i odvojio proc od hladnjaka i ponovo stavio kvalitetniju pastu jer ona je bila neka zvaka uzasna,jedva je to sve ocistio od nje.

Naravno ti ga scimaj lijevo-desno pa ces ga uspjeti nadam se tako odvojiti,naravno samo polako i bez egzibicija.Onda ocisti pastu s gumicom,stvarno s gumicom se dobro cisti ili necim drugim,tvoj izbor...

i na kraju stavi kapljicu malu na proc i stavi ghladnjak koji ce to ravnomjerno rasporediti po procu.Ja isto koristim ovu pastu gore u linku od kolege i slobodno tak nekaj uzmi,skroz sam zadovoljan.

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno