|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
problemčić s pržilicom
imam laptop i prije 2 dana sam uzeo pioneerovu pržilicu i eksterno usb kućište za nju. problem je u tome što mi se sve može pržit samo na 2x. koristim nero i mogu birat između više brzina prženja, ali koju god da stavio, ipak se prži na 2x. cijelo vrijeme piše "burning with 4x..." ali trajanje prženja odgovara orženju na 2x (pola sata otprilike) zna li itko kako otklonit ovaj problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koji USB ti je na laptopu, 1.1 ili 2.0?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
2.0 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Slim-type snimači snimaju sporije nego half-height (desktop) snimači, ali ovo je malo presporo. Problem može biti u power management funkciji laptopa ili u USB-u, ali možda je ta brzina normalna. Probaj snimiti neki DVD programom Nero CD-DVD Speed (da ne potrošiš DVD medij bezveze, možeš napraviti image datoteku (.iso ili .nrg format, nek bude bar 4 GB) i snimiti ju pomoću funkcije Create Disc (uključi opciju "Burn image", odaberi brzinu 4x). Tako ćeš vidjeti točno na kojoj brzini ti snima i je li to normalno ili ne.
![]() |
#5 |
Registered User
|
ne snimam sa slim-type snimačem, već, kao što piše u prvom postu, s normalnom pržilicom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Koliko mi je poznato Pioneer pržilice imaju problema sa usb kućištima. Koliko me sjećanje služi dalo ih se prefleshat sa Buffalo firmware-om koji je bio namijenjen baš za te pioneer prže u usb kućištima. E, kako nisi napisao koji točno model Pioneer pržilice, ne mogu ti reči koji j točno firmware potreban, ali evo ti za primjer: http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2220 http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?download_id=2277 Ono o čemu pričam su verzije pod OEM_EXT2. Postoje i rpc1 verzije na TDB sajtu. Po mom mišljenju to ti neće normalno radit bez crossflasha u buffalo ext.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() planirao sam kupit neko računalce za 2k kn, jer pržim puno dvdova tjedno (nisam pirat, da ne bi netko pomislio), a ne da mi se čekat pola sata da se sprži (inače ih pržim na 4x) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Čuj, dvije su mogućnosti, ili ti šteka USB na laptopu, ili USB kontroler u vanjskom kućištu. USB 1.1/2.0 problem nije, jer bi ti išlo još sporije. Probaj spojiti kod nekoga na drugi komp i snimiti, pa ako je sve u redu onda je laptop. Ako je i dalje sporo, onda je vanjsko kućište.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|