|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Problem sa standbay-om
Neznam vise sto da isprobam, e ovako imam novo kupljeni stroj: Asus P5W DH deluxe Intel Core 2 Duo E6600 Point of view GF8800GTX Corsair Dominator PC6400 2x1GB 2x Seagate 80GB SATA Raid0 Chieftec napajanje GPS-550AB AVerMedia Hybrid TV karticu A16AR Audigy Platinum EX + ostalo Problem je u tome sto se racunalo nemoze vratiti iz standby-a, u standby ode uredno, ali kad ga ukljucim na tipku, mis ili na tipkovnicu (ili ako ga TV kartica probudi), nakon par sekundi dodje slika na monitor ali nemogu bas nista, racunalo je totalno zamrznito, mogu ga jedino resetirat. Potpuno ista situacija je i pod win xp i pod vistom. Probao sam sve moguce fore sa power managmentom, windows updateovima i svim tim zakrpama ali nije ni to pomoglo, stavio sam i zadnji non-beta bios 1707, precizno ga podesavao i isprobavao razne parametre sto se tice ACPI-a ali uvijek s istim rezultatom. Standby mi je bitan zbog TV kartice koja ima mogucnost pokretanja racunala iz standby-a u programirano vrijeme radi snimanja isto tako moze ga i poslije vratiti u standby (S3). Kartica je isprobana na drugom racunalu na kojemu radi standby i taj dio posla savrseno odradi. Dali zna netko u cemu bi mogao biti problem? Racunalo je testirano sa PCmark-om05 i potpuno je ispravno, ima zadivljujuce rezultate i bez overclockiranja koje me ni nezanima jer sam veliki pobornik stabilnosti sustava. Dali postoji vjerovatnost da se prilikom vracanja racunala iz standby-a maticna ploca i graficka ne mogu dogovorit i da tu nastaje problem? tj. da point of view-ova 8800 ne pase sto se toga tice na Asusovu plocu??? Ako netko moze pomoc bio bi mu jako zahvalan! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Dobrodosao na forum ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
ja iskreno dosada nisam nikad uspio vratit komp iz standbya, vec 4ta ploca isti problem (epox, albatron, gigabyte, sad DFI)... al to su valjda kompovi koji kupe moj mentalitet - kad odu spavat, nista ih ne moze probuditi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
vec isprobao sa najnovijom 1707 non-beta verzijom i sa 1801 beta verzijom, uviiek isti klinac, na staroj konfiguraciji sa asus p4p800deluxe intel prescott 3,2 s478, agp asus ax800xt platinum i 4x512xl pro corsair standby radi savrseno, mislio sam prodat taj komp ali sad vidim da cu ga morat ostavit za snimanje : hitthewa, mozda ce neka od verzija biosa u buducnosti rijesiti taj problem, ali kako sad stvari stoje sve mi smrdi na to da se ova 8800gtx zablesavi kad se dize iz standby-a jer nekad ne prikaze potpunu sliku na desktopu, fali ikona ili sl. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ajd probaj u BIOS-u isključit bilo kakvo paljenje kompa preko USB uređaja, modema, mrežne i ostalog... Meni isto ne radi savršeno taj STR (S3 standby) - nekad nakon "buđenja" ne radi mrežna, nekad se uopće neće slika pojavit,... Napravio sam to što sam rekao na početku i mislim da je sad OK, treba još malo vremena da budem 100% siguran. Evo i slike power management stavke u BIOS-u... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Novi BIOS 1901 je rijesio problem, ali ne potpuno, kada se racunalo vrati iz standbya ne vidi hdd koji je spojen na Jmicron kontroler, a opticke diskove vidi, a oni su takodjer spojeni na taj kontroler, bezveze... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|