|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2003
|
Koji Cooler za Soltek 75KAV+XP2400
Stane li TT Volcano 11+ cooler na Soltek 75KAV plocu ili zapne na poneki kondenzator? Ako ne stane, moze preporuka za neki jednako tihi cooler koji bi efikasno hladio non-overclocked AMD t'breed 2400 hvala Roko Zadnje izmijenjeno od: roko. 05.11.2003. u 16:14. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Nemam dotićnu ploču, niti cooler, ali skokni na Thermaltak i/ili Soltek stranice, nađi model i pogledaj pod kompatibilne coolere/matične. Osim ako netko na forumu nema iskustva s dotičnim HW-om. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Hm, frend ima 75KAV, koliko se sječam stao bi ![]() Ali ipak provjeri ! Ili izmjeri širinu i sve, pa ti kažem da li ti stane ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Re: Soltek 75KAV & Volcano 11+
Citiraj:
Svakako drugi cooler ali drugog proizvođača. Ajde recimo Alpha ili Dr.Thermal.
![]() |
![]() |
#5 | |
Registered User
|
Re: Re: Soltek 75KAV & Volcano 11+
Citiraj:
Je li Volcano 11+ preglasan ili samo nema ni jedan drugi model istog proizvođača koji je jednako tih. Molim te pojasni jer sam totalno slab sa coolerima, a ne mogu baš doći u dućan i kazati - molim vas da poslušam ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Heatsink Dimension - 70x66x30.8 mm Na siteovima nema compatibility liste. hvala r |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
***2CROwded***
|
Citiraj:
Iako i ovo sam znam, pogledat ću to malo, no kasnije, tokom dana.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Feldwebel
|
Re: Re: Re: Soltek 75KAV & Volcano 11+
Citiraj:
Imao sam Volcano 9+. Stavio sam ga u komp samo da malo probam i izvadim ga a na stolu su mi bili Alpha 6030 MUC i Dr. Thermal TI77L koji su prije njega pouzdano hladili. I tako ja ostao bez proca. Prije toga su mi skoro otišla 2 proca pod Termaltakom ali su preživjeli isključivo zbog velike pažnje i pračenja temperature.
![]() |
![]() |
#10 | |
Registered User
|
Re: Re: Re: Re: Soltek 75KAV & Volcano 11+
Citiraj:
http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1725.htm Ipak se radi o malo ozbiljnijem cooleru, a moj processor se nece overclockati. Najvažnija mi je dakle buka, a on ima automatski regulator brzine okretaja i svi koji ga imaju kažu da je tih. Imaš neku drugu preporuku za tih cooler, konkretni model. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 |
Feldwebel
|
Strašno je tih u odnosu na što? Nije to ništa ozbiljniji cooler nego ostali. Svi su oni najavljivani kao revolucija kako su izlazili. No da puno ne fantaziram. Evo ti neke brojke. AMD 1300B (poznatiji kao pečnica - proc za centralno grijanje) pod Dr.Thermal TI77L na 5 V se zagrijavao na 41. Pod raznim Termaltake je išao do 45 ali na 12V i 5500-7000 okretaja. 1800+ je pod navedenim Dr.Thermalom radio na 33-35. Naravno da su sve brojke u idle a za full moraš dodati još kojih 5-7 stupnjeva. Uglavnom mi je u kompu bio najbučniji dio Seagate Baracuda. Morao sam imati lampice da znam da li je upaljen. Sada imam nešto slično ali je ipak malo bučno dok ne pošarafam par stvari. Ne gledaj sig. To imam ali imam i još par stvari. Ne da mi se pisati.
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
Svejedno, koliko košta Dr Thermal TI77L i gdje se može nabaviti. Nemam neku namjeru dati za cooler više nego za processor. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
Također, zanimljivo mi je i ovo čudo: ThermalTake Cooler Silent Boost http://www.thermaltake.com/coolers/volcano/rs/a1745.htm Reviews: http://www.extensiontech.net/reviews...entboost.shtml http://www.overclockercafe.com/revie...ost/index.html 258,72 kn u Ve-mil-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
***2CROwded***
|
Gle ja imam 9 +, kada mi buraz spava, a komp je overclockan na 11x217 što je ipak oko 2400 !!! Radi mi do 50°C ALI TIH KO NIJEDAN COOLER ! Volcano je tih do oko 3500 okretaja, a kasnije avion ![]() UBodi vodeno i miran si ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
samo kad bih znao
Datum registracije: May 2003
|
Govorim iz iskustva, bjezi od TT 11+ jer nevalja nista,glasn ko usisivac, a na manjim okretajima ne hladi !
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Ali, pošto vidim u sigu da ti imaš skoro isti procesor kao ja (XP2400), koji ti hladnjak preporucujes. Iz iskustva naravno. roko |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ekspert iz sjene ...
|
Deca uzdajte se u Doktora znanosti compova i sranja - RAK-a. Kroz njegove ruke je prošlo svakakvog sranja i dobrog HW-a. Osim kaj zna svakojaki HW spasiti od mrtvih zna i druge korisne stvari. Ja sam osobno do vodenog promijenil hrpu Tt-a ( još od starog chrome orba, kojeg se većina vas niti ne sijeća )i svi su sranje. Cooleri su redom: Alpha .... dugo, dugo nitko, pa 5 metara govna, pa ostali, Tt spada pod željezo za raspoznavanje na Info-u ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ne bojim se ja da nece hladiti t'breeda 2400 jer skoro svaki hoce. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
OK, zaje*imo Volcano 11, vidim da puno ljudi ima loše mišljenje o njemu. Nove opcije su: 1. ALPHA, PAL6030MUC, Sanyo denki, (socket A, socket 370) - HgSpot 232,63 kn; navodno 28 dB 2. Dr. Thermal, TI-V7725L - Nitel 120Kn; navodno 34 Db Dakle... koji? Najvaznija mi je razina buke i da uredno hladi ne-oveclockani Athlon Palomino 2400+ roko |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Feldwebel
|
Opcija 1. Spustiš li na 7V budeš ga tražio stetoskopom po kompu. Naravno još ostaju i oni skupi modeli. Ovo je za nas obične smrtnike.
![]() |
#22 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Moj prijedlog provjeri dal ti Zalman 7000A AlCu na ploču ( zalmanov site), Zalman 6000CU i Thermaright SLK700+papst vetiltor od 80 ili 92mm-ovaj zadnji ak stane na cooler. Sa Zalmanom 7000 i Thermalrightom ne možeš pogriješiti!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Evo iz iskustva, Glacial tech za 40 i nesto kuna hkadi athlon 2400+ na 2600 bez problema..(FSB 140 *15) Ali i ja trebam neki jaci cooler jel mislim jos dizat proc...I sam sam razmisljao o thermaltake-u... zapravo vazno mi je da ta stvarcoica moze drzat athlona na 55 idle ak bu htel proradit na 3000+ Koji bi to mogao ?? Ima netko iz iskustva slicnu situaciju?
__________________ |
![]() |
#24 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Joj ne TT! Ak ti buka nije problem Coolermaster HAC-V81, inače Thermalright SLK700 ili 900A ili Zalman 7000AlCU/cu ak ide na ploču!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Ekspert iz sjene ...
|
Koristio sam Alpha 8045 Cu. Mrcina od coolera koji treba šerafiti na ploču. Majku li mu .... hladil je Athlon 1200@1400 ko zvijer. Kurva se grijala, ali ju je držal na kakovih 47-49 full load ( obratimo pažnju na tip proca - osim ako ste dripac pa ste još koristili PS dok su se muškarčine mućile s ovakovim zvijerima ). I danas je 8045 Cu ponajbolji proc. Isus - ne znam dali govoriš iz iskustva, ali moja su upravo suprotna ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
NE TT. SVE SAMO NE TO!! ![]() Nije mi samo jedno jasno. Kad sam kupovao komp svi koji su recenzirali ovaj moj cooler rekli su da je tih??? Izgleda da su im gluhonjemi recenzirali cooler ![]() @Paske. Kad je izasat taj proc (8045 Cu )? ![]() Imam iskustvo samo sa ovim ChromeOrbom. Hladi dobro ( imam 2 80mm venta jos). Sad mi proc na 1,7Ghz pod full loadom drzi na 40°C. Al je buuuuuucaan (adj dobro bučno je i napajanje al doosta manje). Drzao sam ga iskljucenim na Duron800 al sam na cooler stavio 1 80mm na 5v. Tisinaaaa a hladi superrr ![]() Dakle uzmi neki dobar cooler i stavis ga na 5v ili 7v i nemoze tise (bar sto se tice zracnog hladnjenja).
![]() |
#27 |
Stane
Datum registracije: Jul 2003
|
Volcano 9+ i Volcano 7 (obicni) su ti losije serije od ThermalTake! Vjeruj mi ove novije su puno bolje!Ja imadem 7+, cooler je zakon, ali je... pre glasan je. ali nadam se da ce doci vodeno, inace max temp mi je 38, min 29! (po zimi, a po ljeti +5 stupnjeva)
![]() |
#28 |
Registered User
|
Jos jednom ponavljam, meni treba NAJTIŠI procesor koji će hladiti ne-overclockani 2400 XP. Evo opet suma sumarum dosadasnjih navodno TIHIH prijedloga: 1. ALPHA, PAL6030MUC, Sanyo denki - HgSpot 232,63 kn; navodno 28 dB 2. Cooler ZALMAN CNPS7000A-AlCu - Links.hr 318kn + fan 3. Hladnjak Thermalright SK7, pasivni, socket A/370 - Links.hr 221kn + fan 4. Hladnjak Thermalright SLK 700, pasivni, socket A/370 - Links.hr 225kn + fan Ja sam mislio max 250kn ukupno potrošiti pa mi je izgleda samo ova alpha as sanyom u izboru, osim ako ima nekih supe jeftinih tihi 80mm fanova za kupiti. Ajde, odaberite jedan cooler, sigurno cete pogriješiti |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Feldwebel
|
Nisam probao thermalright ali je pasivni daleko tiši od onog s ventom ![]() Stvarno nemam s time iskustva ali mi se čini dobro. Alpha ipak ima vent i radi određenu buku. Kako je razlika u cijeni takva...
![]() |
#30 | |
Registered User
|
Citiraj:
? |
|
![]() |
![]() |
|
|