|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
80mm vent
dakle propjevali lageri na ventu od coolera u sigu i sad ga trebam promjenit, njegov vent je radio na 2300rpm i na stranici pise da je protok 28cfm-a, e sad meni treba neki ventac od 80mm za zamjenu al sa dobrim protokom zraka preko 20 cfm-a al da je tisi nemora bit necujan al da nije avion. Ja sam odma taj vent zamijenio sharkoonom 80mm onaj sistem fan s al on je preslab jer mi je snjim temp u idle narasla 6C a u loadu 9C,tak da mi treba nest jace! Inace mi taj sharkoon sluzi za ispuh i super je tih al ipak nemre dovoljno dobro puhat po bartonu! Pa vas molim neke preporuke! Thx P.S gledao sam onaj sharkoonov silent eagle 2000 pa kaj mislite o njemu?
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
ak tražiš protok zaboravi SilentEagle taj vent se ne vrti a kamoli da puše ![]() no ok da se uozbiljim... pogledaj Arctic Cooling-ove ventove oni su ti dobri a nisu skupi. btw nije ni ovo loš vent, imam jedan i na 7v je tih http://links.hr/index.php?naziv=Vent...kl=050.908.080
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
mislis da bi taj megtron valjao sta,rade bi ja uzeo neki posteniji vent posto ipak treba hladiti barton a i sam znas oce se on ugrijat Bas sam malo gledao te ventove svi briju na tisinu a protok nula bodova,mislim ja bi htio da je malo tisi al neka puse brate
![]() |
#4 |
Moderator
|
pa velim ti da imam jedan i radi u sestrinom kompu već cca6-7mj bez ikakvih problema a i da se razvali nakon par mj košta bijednih 13kn BTW vent je gotovo identičan AC-ovom 80mm TC Pro modelu samo kaj nije temperaturno reguliran
![]() |
#5 |
Premium
|
ma neznam koliko vidim na njihovim stranicama imaju tri takva modela jedan je na 2000 rpm,na 2500rpm i na 3000 rpm a meni dolazi u obzir samo 2000 posto su ovi glasniji dosta! Rade bi ja uzeo neki bolji vent ali jednostavno neznam koji! Neki sa dobrim propuhom!
![]() |
#6 |
Moderator
|
Pa ak ti je žao dat 13kn da ga isprobaš onda uzmi ovako nekaj http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...70688986621595 http://www.pc-shop.hr/addprod.asp?sr...07&ID=A0702016 BTW Zalman bi trebao bit tih na 5v
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
A da probas uzet neki 120 mm vent, sa nekim limicima si sredis prihvat na ove rupe na cooleru (ne uzimat one adaptere jer ne dobis njima nista bolje temperature) a ostatak venta kaj ti viri van cooler ti jos lijepu hladni i NB i mosfete oko proca |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
za ove glacialtech kazu svi tu na forumu da lageri propjevaju za mjesec-dva! A to onda nisam nis napravio! Ovo sa 120mm ventom nije losa ideja samo nemam ideje kak da ga fiksiram za blok!
![]() |
#9 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Jednoga sam imao i na VF700Cu na 5V i to je bio strava vent...
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
uzmes neka cetiri limica sirine mozda centimetar i duzine par centimetara. zbusis na jednim kraju rupe za sarafe na bloku i onda si odmjeris ili zacrtas rupe za vent, zbusis i tamo rupe i zasarafis vent gore. Evo to jedno od mogucih rijesenja. Mozes jednostavo ak imas bakrene zice od npr. 1.5 mm2 s njom nekak pricvrstit |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#16 |
Premium
|
imam jednog sharkoona u case-u onaj sistem fan s 80mm i stvarno je tih,on je sad na cpu-u ali nemre on dovoljno puhat,ali zato ak uzmem 120mm on ce radit odlican vjetar. Mislim da bi najbolji onda bio ovaj
![]() |
#20 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
#22 |
Guest
|
ne, imam 1000 verziju(3 komada) to duva ko kaj predpostavljaš na 1000rpm i apsolutno je nečujan, i kad staviš 1cm uvo od njega... baš ono djeluje kvalitetno imam ih već pol god i niš nie prozujalo. 2000 verziju neam nit sam imo al ne sumnjam u kvalitetu, isti k samo kaj jače duva i ako je možda mrvicu glasnije al i dalje nečujno... |
![]() |
![]() |
#24 |
Guest
|
ne, 80mm je za to si pito kaj ne? |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
trpi, imam balgi osjecaj da si procitao samo naslov teme ![]() U medjuvremenu su se stvari promijenile i tip trazi 120mm vent. A 120mm vent na 2000rpm je sve samo ne tih. ![]() Na 7V bi radio na cca 1200rpm, hm, puno, na 5V na manje od 1000. Obzirom da taj Silen Eagle ima dobre lezajeve, to bi bilo super. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|