Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.02.2007., 15:47   #1
weber111
Registered User

Datum registracije: Feb 2007
Molim pomoc!!!

Prije svga veliki pozdrav svima na ovom forumu...Imam jedan problem koji se meni cini ogromnim a mislim da dosta ljudi ovdje takve stvari ima u malom prstu, pa stoga i pisem..

Prijatelj i ja se pokusavamo bezicno povezati, u svrhu dijeljenja adsl-a...On ima t-com-ov bezicni ZYXEL modem, a ja laptop na koji sam preko LAN kartice spojio Micronet-ov SP918GK access point...
Postavke za LAN mi izgledaju kao na slici (nisam siguran niti da sam ovaj dio posla napravio kako treba )...i kada u IE ukucam 192.168.2.1 na screenu mi se pojavi sucelje Micronet-ovog AP-a....E tu nastaju problemi...koji mod rada izabrati i sta bi jos trebalo podesiti od postavki, kako bih na svom monitoru ugledao bilo koju web stranicu...

Probao sam izabrati "station-infrastructure mode"...koji mi ponudi pretrazivanje mreze...prilikom pretrazivanja AP mi pronadje frendov ZYXEL ali kad izaberem opciju 'connect', odmah mi izbaci "connection failed"... Usput frendova mreza ima zastitu ali nigdje nisam dobio nekakav prozorcic u koji bi mogao upisati password....

Nisam siguran da li sam uspio objasniti u cemu je stvar i da li sam dao dovoljno podataka...Molio bih sve one koji imaju vremena i volje sa pomognu 'pocetniku'....

Unaprijed velika HVALA svima na pomoci !!!
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	untitled.JPG‎
Views:	141
Size:	35.6 kB
ID:	7074  
weber111 je offline   Reply With Quote
Staro 11.02.2007., 16:05   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
On ima t-com-ov bezicni ZYXEL modem, a ja laptop na koji sam preko LAN kartice spojio Micronet-ov SP918GK access point...
Ne kužim zašto ste to radili ovako? Tebi treba najobičnija bežična mrežna kartica i s njom se spojiš na frendov ZYXEL i to je to. Ti si spojio AP na lap, kako ste vi to zamisli
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.02.2007., 16:14   #3
Srky
Moderator
Moj komp

Srky's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kao prvo niste u istim subnetima, jel ti imas IP 192.168.2.xx a on 192.168.1.xx i to moras prvo podesit u LAN opcijama od svog AP-a, druga stvar je da nadjes i ukljucis enkripciju (pretpostavljam WEP) na svom AP-u ukoliko ju tvoj frend ima i tamo upises uredno key, zatim kad sve to odradis onda scaniras mrezu i konektiras se na njega.
CD-RW/DVD Toshiba SDR1712C & Pioneer DVR-110DLogitech G400 & Ultra-X, G51 on Audigy SE@X-Fi Xtreme
Corsair VX450W@Sharkoon Silvation - 2 x Chieftec 120mm@7VWindows 7 Ultimate 64bit, Iskon ADSL 8192/512kbit@Enkom A1521-I
Srky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno