|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Gigabyte P965 DS4 +++ superTalent
narode pomozite mi ako šta možete ----------------------------------------------------------------------------------- E6600 @ 2.4GHz Gigabyte 965P-DS4 F8 i taj superTalent 2 x 1GB CL4 serija 4895!! Stavim u biosu 400 x 9 = 3.6 GHz 400 x 2 = 800MHz @ 4-4-3-8 Naponi su uredno podšeni i za cpu 1.4V, RAM 2.225 V i onaj mch +0.15V RAdi nakako ali se prečesto restarta i nije baš dobar... ima li neka kombinacija sa kojom bi ovo bilo ok?? slučajno sam upao u ovaj forum i vidim da ste i vi skroz ludi... ili bar neka utiješna kombinacija???????????????? šta je sa ovim gigabyteom i superTalentom?? Jesu li oni normalni?? Naglašavam da mi je bios F8? jeste li pisali išta gigabyteu o ovome i šta kažu?? prije sam imao neki glupi RAM 2x512MB@533 i sve je radilo je normalno na 3.4GHz bolje 100 puta nego sada ovo!!!......... ------------------------------------------------------------------------------------ all the best... ninoid@ ==={ M I R }=== |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa u čem je problem? Mema ne radi ili šta? Daj malo bolje to opiši... Dobrodošao na PCE forum. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
išao sam na 3.6GHz što je bilo puno pa mi se restartavao... samo ne znam zašto, procesor može ići na 3.6 na nekoj drugoj ploči... sada je na 3.4, (378 x 2.5 = 950MHZ@4-4-4-8@2.25V RAM) FSB oko 1500GHz... šta misliš da sam uzeo neki drugi RAM, npr. corsair, ocz, apacer... dali bi mogao cpu više clockati?? procesor se ne grije previše, naponi su uredno podešeni ali nije stabilno na 3.6............... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa proc možeš još podići ako smanjiš množitelj memorije. Spusti ga na najmanju vrijednost i vidi dokle ti ide procesor. Kad istestiraš, staviš na najveći i onda ćeš vidjeti koliko točno ide memorija. Zatim nađeš neki omjer na kojem ćeš solidno OC-ati obje komponente istovremeno pa tako ostaviš. Memorija ne mora radit na tim latencijama, slobodno povećaj na 5-5-5-15, nećeš primjetit razliku.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
ninoid, baci pogled ovdje. ds4+supertalent, iako je naslov topica drugačiji... ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=46374 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
i sada mi nije problerm sa RAMom nego jednostavno neće da bude stabilno iznad 3.4-3.5GHZ... imam sonicTower+aktivno i CPU se ne grije skoro nimalo... max 50-55C pod finim opterećenjem, a inače oko 35C ali zašto?? znam da ovaj procesor radi na 3.6 100% stabilno na nekoj drugoj ploči... ne znam jeli to samo do ploče ili kombinacije ploča+RAM??? i naponi su uredno podešeni: cpu-1.425V, MCH=+0.15, RAM-2.25V ili više, pa i FSB=+0.1 i svakakve sam kombinacije probavao... i sa latencijama i naponima i sa množenjem... ali jednostavno neda na 3.6GHz. Nekako me to 3.6 mami... sada je na 3.4 i radi 100% stabilno... i dobar je skroz --------------------------------------------------------------------- sada me zanima dali je kritično povisiti napon za RAM +0.475 ili 0.5 ili 0.525 i dali mu to skraćuje vijek trajanja... mislio sam nategnuti RAM kolko da da bude fino i stabilno, a latencije onda neka idu na 5-5-5-15... ------------------------------------------------------------------------ i još ovo: sorry: hello2 :... imam leadtek 7900GT@450 i 1320MHZ i sa rivaTunerom kada clockam neda mi iznad 575MHz. Ram je nestabilan iznad 1460MHz ali bi valjalo još nategnut GPU jer se ne grije previše: max 59C ili još manje što sam vidio i to pratim dok se igram, a igram hl2,farCry,oblivion,fear i te neke zahtijevne... znam da GPU još može ali mi Riva neda... valjda zbog drivera?? ima li neky fazon da se to još napuca??? all the best... ninoid |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|