|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Q: clock na DFI sli-dr
zanima me jedna stvar, clockao sam proc na 250×11 i sve radi stabilno u win... to ispada 2750 mhz, temp ok itd... ali dolazi do problema, tj. neznam zasto je to tako, memoriju sam ostavio na 1:1 sto znaci da bi taktovi trebali biti 250 mhz a nisu... ![]() e sad, ako mi netko moze reci zasto je to tak ako sam ja postavio na 1:1(DDR400), a ako u biosu podesim na DDR433 onda memorija nije stabilna u win jer nema hlađenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
Probaj spustiti mnozitelj, dignit fsb i onda se igrat sa postavkama memorije...tako je meni uspjelo memu iz siga natjerat na 500mhz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
zwer54, probaj u Windowsima preko nekog programa (tipa A64info) pogledati da li je na 1:1. Ili probaj u tom A64Info-u staviti DDR400, pa vidi sam dal te BIOS zafrkava. Jer ako je 1:1, onda bi memorija morala raditi na 500Mhz, niti manje, niti više. Iako moram priznat, ovo je neki čudan djelitelj? Prema onom Memory calculatoru, to nije niti DDR2 400 niti onaj od DFI-ja DDR366 (s njim bi frekva trebala biti oko 211Mhz (DDR422).
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
#7 |
Premium
|
e u tome i je caka... ali nije mi jasno, prije ove memorije imao sam kingmax hardcore ddr500 i uvijek je radila na 1:1, makar stavio fsb na 280 to je radilo, na 290 bilo nestabilno ali se digli win i pisalo je da i mema radi na tolko... a ova nece... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Kingmax radio (boot-ao) na 290 HTT-u uz 1:1 ? Wow...: stoopid Pa onda makni taj odd divisor, ili u BIOS-u ili sa A64info. U ćem je problem ? ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|