|
![]() |
#1 |
BIND SOFT d.o.o.
Datum registracije: Feb 2006
|
Mac OS
Mozda neko probao OS 10.4.6? Uskoro namjeravam testirat kako se sustav ponasa na pc-u. nazalost mogu probat samo na AMD-u. Testna konfiguracija ce biti: AMD A64 2800+ 1GB RAM 80GB GF2 MX 200 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Evo link, tu imaš više manje sve što se tiče OSX-a na PC-u http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja odavno imam 10.4.6 na DVD-u, ali jos nisam instalirao. Procitao sam da je preporucljivo imati zaseban HDD za instalaciju da ne bi doslo do komplikacija sa Windowsima ili Linuxom. Je li to istina ili mogu instalirat na jednu particiju HDD-a gdje su mi Winsi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Evo ovdje imaš link kako napravit dualboot sa Windows XP-om i OSX 10.4.6 http://www.profit42.com/index.php/20...dows-computer/ Uglavnom pogledajte si na wikipediu (gornji link), tamo imate vodiče za sve verzije. Npr ja sam za 10.4.1 morao koristit drugi Hard-disk no sad se već može fini dual-boot napravit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Kako znati da li se na određenu konfu može instalirati Mac OSX? Konkretno: 1.) ploča Intel bedaxe2, proc C2D, hard Seagate 7200.10, grafa GF7300GT... ili 2.) ploča neka no name, pentium 4, 512 SDRAM, hard samsung 80GB... recimo za prvu konfu Intel naravno nema na svojim stzranicama drivere za Mac OS i sada kako se to točno gleda, ima li neka opća uputstva i standardi ili ne?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
to te ja pitam
|
Možeš me molim te uputiti na neke konfe (i temeljne parametre) koje su za mac jer ja sam gledao po apple webu i nemaju system requirements i slično (barem ja nisam našao u onoj šumi bespotrebnih animacija) EDIT: Btw, koja je konfa bolja od ove dvije koje sam naveo - da li je pravilo čim novije (od Intela) to bolje ili...?
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ja na konfi iz siga od prvog dana vozim MacOS X 10.4.8, bez ikakvih problema. Dual boot-am ga s Windows XP Pro (svaki je na jednoj Barracudi, na prvim particijama). Asus P5W DH Deluxe je trenutno jedna od najboljih ploča za Hackintosh, gotovo sve radi "out-of-the-box" (naravno, Wi-Fi je problem, ali to je zbog AirPorta). Performanse su odlične, sistem je stabilan, po benchmarcima jedini Mac ispred mog kompa je novi Mac Pro (što je razumljivo, ipak su u njemu dva dual core Xeona). Npr. Photoshop CS3 mi radi brže na MacOS X nego na Windows XP, dok je npr. Luxology Modo je mrvicu sporiji na Mac OS. Igre nisam probao, ali dosta ljudi je, i na određenim sistemima se vrte ok (npr. C2D i Asu P5W DH), iako nema nekog smisla igrati igre na Mac OS X ako je na istoj mašini i XP. to Beroland: što se tiče tvog pitanja, prva konfa bi trebala igrati. Koliko sam vidio, ljudi su imali uspjeha s Bad Axe, a i nVidia je trenutno puno bolja opcija zbog Titan i Natit kext-a / drivera. Puno lakše ćeš omogućiti Quartz Extreme i Core Image, a trebao bi moći pogoniti i dual display (extended desktop mode - to još nije postignuto s ATI karticama). Kod uzimanja 7xxx nVidia kartica za Hackintosh treba samo paziti da se ne uzima model s 512MB memorije, budući da su ti modeli jako problematični, i još uvijek se nije pronašao lijek za njih. Bilo bi bolje kada bi imao dva diska, jedan za XP, drugi za Mac OS X, ali možeš i instalirati na jedan disk, samo je malo veća gnjavaža. Idealno bi bilo kada bi imao i Pioneer DVR-111D, budući da je to burner koji se standardno isporučuje s Macovima, ali i drugi modeli rade. Pogledaj hardware compatibility listu - samo upozorenje kod toga: puno hardware-a koji funkcionira sasvim ok nije naveden, jer ga nitko nije prijavio, dok s druge neke od navedenih komponenti stvaraju probleme. Najbolje da dobro pretražiš osx86 forum, i pogledaš kakva iskustva ljudi imaju s određenim hardverom. Ja sam imao sreće da je konfa koju sam ionako izabrao gotovo u potpunosti kompatibilna, tako da sam morao napraviti samo mali kompromis (umjesto nekog drugog burnera sam uzeo DVR-111D, ali i taj burner je poprilično dobar, tako da to nije nikakav problem). Što se same instalacijske procedure tiče, i na forumu i na wikiju imaš detaljna uputstva (ona s foruma su bolja), a ako te nešto određeno zanima možeš mi puknuti PM. Uglavnom, treba ti hackirani DVD (preporučujem 10.4.8), Acronis Disk Director, te nekoliko kextova (ovisno o tvojoj konfiguraciji), malo prtljanja po Terminalu, sreće itd. Moram napomenuti kako je instaliranje Mac OS X-a na ne-Mac hardver, odnosno obične PC kante ilegalno, sve da i imate originalni Mac OS X instalacijski CD (iako vam treba hackirani, s hackiranim kernelom) tako da je lako moguće da ovaj topic ode u vjetar (iako bi IMHO trebalo biti ok sve dok netko ne počne stavljati linkove na hackirani Mac OS X, ali neću ništa tvrditi - nisam moderator). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
* 1GB memory * 250GB hard drive1 * 8x DL SuperDrive * NVIDIA GeForce 7300 GT graphics Uglavnom ja sam MacOS instalirao na komp u sigu i sve je odlično šljakalo jedino nije prepoznavao tipkovnicu, zvuk nije isto radio. Sve je bilo dosta brzo ko na pravom Mac-u. Ali bez ovo dvoje ne možeš naravno radit. Apple se trudi onemogućit instalaciju MacOS X-a na PC računala zato ne možeš pronaći system req, jer da bi legalno koristio MacOS na PC-u potrebno je posjedovat iMac. EDIT: gorluk faster |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
to te ja pitam
|
Hvala puno obojici! Citiraj:
EDIT: Da, i još nešto: Ako imaš dva diska kako točno određuješ s kojeg će se bootat? (želiš sad imati Win, a za pet minuta Mac i je li bios u điru...?)
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() Zadnje izmijenjeno od: beroland. 28.01.2007. u 02:40. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Čovjek
|
Neće ti se ništa sje*ati. Što se tiče dual boot-a, posotoji nekoliko metoda. Prva je s Acronis OS Selectorom (instalira se zajedno s Acronis Disk Directorom), i za početak je najbolje da koristiš tu metodu. Na prvom disku imaš instalirane Windowse, i nakon što na drugom disku instaliraš Mac OS X instaliraš OS Selector i pri boot-u će ti biti ponuđen izbor između dva sistema. To je najjednostavnija metoda, ali i najsporija, budući da je Acronis OS Selector s p o r. Druga metoda je tzv. "chain0" - trebaš kopirati taj file (chain0) na C: (root) i editirati boot.ini. Tom metodom imat ćeš klasični Windows dual boot izbornik. Treća metoda je da koristiš Mac OS X dual boot, preko Darwina, ali IMHO chain0 metoda je bolja. Postoje još neke metode, ali neću ovdje ulaziti u njih. Ja bih ti preporučio da počneš s Acronis OS Selectorom, a kasnije se prebaci na chain0. Što se tiče same pripreme diskova, preporučio bih ti ovako nešto - na prvi disk normalno instaliraj Windowse i podijeli disk na koliko već želiš particija (ja npr. imam 3 particije). Na drugom disku napravi jednu min. 10GB particiju za Mac OS X, a kasnije dodaj koliko želiš particija. Particija za Mac OS X bi trebala biti prva na tom disku. Prvo u Win moraš napraviti FAT32 particiju (Primary) (kao što sam rekao min. 10GB, ja sam npr. stavio 30Gb budući da sam namjeravao instalirati dosta aplikacija), koju ćeš za vrijeme instalacije pretvoriti u HFS Journaled (kako bi uopće mogao instalirati Mac OS). Mac OS X inače može čitati NTFS particije, tako da ćeš normalno vidjeti sve particije s prvog diska, i slobodno ćeš moći prebacivati fajlove na Mac OS X particiju, ali ne možeš pisati po NTFS particiji. Windowsi s druge strane ne vide HFS particije, tako da će ti trebati neka aplikacija poput TransMac ili MacDrive (ako želiš pristupiti Mac OS X particiji iz Windowsa). Ako želiš imati particiju koju i Win i Mac OS vide, te mogu pisati po njoj, morat ćeš napraviti jednu (ili više, kako želiš) FAT32 particiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Da se malo uključim,verzija 10.4.7 definitivno nije htjela raditi iako je instalacija protekla OK(istina nakon nekoliko pokušaja). Athlon64 3000+ s754 + ASRock nVidia6100, 512Mb DDR400, 160Gb WD GF6600 256Mb DDR2
![]() |
#13 |
Čovjek
|
Čuj, može biti jako puno razloga - od verzije kernela do same kompatibilnosti hardvera. Mogao bi probati s 10.4.8, a preporučujem ti i da pregledaš forum i vidiš kako stoji situacija s tvojom matičnom pločom i procesorom. Činjenica je da je za Hackintosh AMD puno problematičniji od Intela (što je i sasvim razumljivo). |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|