|
![]() |
#1 |
faker^2
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() nemam baš iskustva s overclockiranjem tih novih procesora pa vas zato molim za pomoć..kaj točno moram napraviti u BIOSU da ga clockam? dignem mu fsb i sve to, al još uvijke piše 3500+, a postavke ostanu takve kakve sam stavio..ne kužim..trebam dići napon ili? sad mi radi na 2210Mhz, a ja bi to zaokružio na 2500+...kolko bi to onda bilo? 4000+? i usput memoriju..imam A-DATA 512 DDR2 667Mhz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Bolje ne diraj ništa ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
o kloku imas sticky na koji nije lose baciti oko , a posto se ne kuzis - bolje ne diraj ako nije netko u blizini da ti pomogne . inace , ukratko u biosu kako podizes fsb sa 200 na gore , smanjis brzinu ht-a sa 1000 ( x5 ) na 800 (x4) i dizes do kud ide , isto tako memoriju skines bolje na se dize sa fsb-om ili dizes isto i nju pa do kud ide sve - ako ti ovo zvuci komplicirano ili da nema smisla , onda sam uspio u namjeri da nista ne diras jer nista opipljivo neces dobiti . |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Bravo. Spam! @ miiicek Jesi pročitao koji guide? Da znaš što trebaš barem u BIOS-u staviti kada ti ljudi npr. kažu da smanjiš HT množitelj? Uglavnom, long story short - Dižeš HTT (oliti ono kaj ti zoveš FSB-om), paziš na memoriju da ne prelazi vrijednosti na kojima ne može raditi (preko djelitelja memorije; opcija u BIOS-u koja ima izbor tipa DDR2 400/533/667/800) i paziš na frekvenciju HT linka (Postavka u BIOS-u koja ima opciju 5x/4x/3x/2x ili 1000/800/600/400). Napon ne dižeš dok ne postane nestabilno (a testiraš sa Prime-om, Super Pi-jem, OCCT-om, S&M-om etc.) Brojke tipa 3500+ se neće dizat, tako da na to nemoj gledati. Skini si CPU-Z za gledanje frekve proca i memorije, ili CPU Brain Indentifier ako baš želiš vidjeti brojke tipa 4100+
![]() |
#5 |
faker^2
Datum registracije: Jan 2007
|
ok, thanx! neke stvari ipak znam, radio sam to prije na starom bartonu 2500+.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|