|
![]() |
#1 |
MiningMod
Datum registracije: Jun 2005
|
x1600xt overclock...temperatura
Nisam je za sada oc-ao...jer sam otvorio ati tool i na idle mi je 52C a kada otvorim ,show 3d view, penje se na cca 80C...jel to normalno? inace gore je orginal hladnjak od sapphire... jel smijem ocati? mislim da ne bi izgorila...ili da prvo uzmem neki bolji hladnjak? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Prvo bi mogao uzeti neki bolji hladnjak,jer ja ne bih riskirao... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
schwere panzerspitze
|
prvo pogledaj koliko ti radi ventilator na kartici (u atitoolu pod setings imaš za izabrati fan control, pa tu možeš podesiti brzinu vrtnje ventilatora, ovisno o potrebi i tvojoj toleranciji na buku. moguće je da vent radi stalno na 30 ili 50% brzine kako bi se smanjila buka.) ako povećanje brzine vrtnje stock venta ne urodi plodom, možeš, ovisno o volji, raspoloživim novcima i slobodnom vremenu probati ispolirati bazu stock hladnjaka i staviti bolju termalnu pastu (npr. arctic ceramique ili silver), ili kupiti drugi hladnjak, npr. jedan od zalmana vf700 ili vf900, koji će ti skinuti temperaturu pošteno. prije eventualne kupnje pogledaj na www.zalmanusa.com mogu li se navedeni hladnjaci uopće montirati na tvoju karticu. kako se stavlja termalna pasta možeš vidjeti na www.arcticsilver.com a za poliranje baze hladnjaka pretraži pcekspert forum, čini mi se da je wolv dosta nedavno to radio sa cpu hladnjakom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
MiningMod
|
Citiraj:
imao si pravo,radio je na idle 32% a load 50% sada sam metnuo na 100% i odmah mi je idle temp smanjio na 48C,na loadu je sada oko 75%...ali nebum se ja zezao s time...budem nabavio zelmana pa idemo dalje...hvala svima |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
promjena paste bi ti mogla spustit temperaturu jos par stupnjeva, isto kao i ciscenje kulera ako se nakupilo prasine ako imas pri ruci artic silver 5 il artic ceramique promjeni pastu pa probaj, to je 5-10min posla, a mozda bi moglo pomoc, naravno, ako imas volje ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|