|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
VGA Overclock
Hej ekipa, evo malo sam clocknuo grafulju Grforce 7950GT 256RAM (550,700) na 630/840 i pošto mi je temperatura na tim taktovima pod opterečenjem ne prelazi preko 35 a u krajnjim granicama 40, htio bi probati clocknuti još malo, ali za to bih trebao u volt mod... E sad, pretpostavljam da se napon diže negdje u biosu, ali kako doći do biosa od grafulje tj na koji način mogu dići napon? BTW Koliko bi bio maksimalni napon koji bi mogao pustiti grafulji, jer nikada još nisam grafulju tjerao u voltmod...? FALA na odgovorima |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nema sansi da ti je temperatura load 35c, provjeri to malo bolje ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako nino kaže teško da je load 35c...kojim programom si to očitavao? Najbolje da koristiš RT temp monitoring tijekom nekog opterećenja da vidiš max temp... U vezi voltaže, nemožeš ju dizati u biosu, samo nekim vmodom, Ako želiš editirati bios, koristi Nibitor... EDIT: ako te zanima vmod za 7950...odi ovdje, tu imaš upute za jednostavni pencile mod za memoriju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Sa Nibitoron ne moreš editirat BIOS da da više napona jer 7950GT imaju neku zaštitu po Wolverinovin riječima(tako nešto,ali napon ne moreš dignut prik Nibitora) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Ajd sad ću probati...A temperature i jesam očitavao s rivaTuner temp monitoring... Ali nisam napomenuo da imam Zalman VF900-cu hladnjak na njoj i da su temperature mjerene prilikom testiranja s 3DMarkom 06... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo probah NiBiTor, ali ne kužim ja to baš...može li mi netko ukratko objasnit na koju foru to funkcionira ili me uputit negdje...: hitthewa : stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
35°C nema šanse ![]() instaliraj ATI tool i pokreni 3D ili artefakt tester pa vidi koliko se grije ![]() sa naponom nebi išao preko 1,55v ali to sve moraš hard-modom raditi dakle tekućim srebrom ili lemljenjem
![]() |
#9 |
Registered User
|
Najbolje za OC grafičke
Ako želite imati OC grafičku, i nakon podizanja OS-a, u drugom računalu i bez ikakvih namještanja, mjenjajuči postavke BIOS-a, default freqency evo jedan savjet koji kod mene radi savršeno, imam radeon 9800 clockanu, 1. skinuo sam s neta program ati tools, i snjime pronašao optimalnu frekvenciju jezgre i memorije, podizao sam svaki put za 5MHz, i provjeravao pregrijavanje, to radite pomoću Everesta, i pojavom raznih točkica i poligona na slici, kad se to desi spuštajte polako dok ne dobijete optimalnu frekvenciju. 2. kad ste sve postavili onda igrajte igrice, testirajte raznim programima (3D Markom, provjeravajte temp.) ako bude normalno radila nekih 5 h bez gašenja, tada krečete na postavke BIOS-a 3. skinite program ATIFlash s ove stranice, i RadEdit s ove stranice. raspakirajte Atiflash na disketu i bootajte s diskete, kad bootate otvorit če vam se izbornik u DOS-u, odaberite 1. save original bios, (kad ste spremili orig. bios kopirajte disketu ako nešto krene po zlu, da možete vratit bios. ![]() 4. upalite računalo i otvorite radedit i otvorite originalni bios, te ga malo editirajte po onim postavkama koje ste odredili s AtiToolom, maknite kvačicu s synchronise clocks , kad ste sve postavili spremite bios na disketu kao oc.bin i ponovno pokrenite računalo bootajte s diskete i odaberite opciju 2. flash with new bios. Ograđujem se bilo kakve odgovornosti za nanesenu štetu vašem računalu. LiNuXeR |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sve super sve 5, ali ja imam geforceicu... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
i ti možeš koristit ATI-Tool za OC i testiranje na artefakte jedino ćeš za editiranje biosa morati koristiti Nibitor a za flashanje winflash ili neki sličan program za nVidiju no u biti ti je dovoljno npr u ATI-toolu nać max taktove te postaviti da se oni postave automatski prilikom bootanja u Win Također istu stvar možeš radit i u Rivi (RivaTuner)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|