|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Djeljenje neta preko bezicne mreze
imam problem: htio bih prijatelju dovuc internet preko zraka jel je on u nemogucnosti dobit adsl ili bilo koju drugu vrstu interneta preko zice. izmedju nas je udaljenost 500 m i zgrada kao prepreka. Ja sam noob sta se tice bezicnog umrezavanja pa bi mi trebalo objasnit (nacrtat ![]() nam treba da se umrezimo i da podjelim internet sa njim. Neznam da li mi moze sta koristit ali imam obicni zicani lan router. Ako netko ima vremena i zivaca pa nek pomogne . Unaprijed hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ovako nabrzinu, oćekuje te dosta zafrka. Kažeš "obicni zicani lan router" = Kasda možda?. Ako je, treba je molit da radi u router mode rada, a katkad ni guru vračevi neuspiju. Udaljenost koju spominješ i nije neki blem, ali je blem što nemate direktnu optičku vidljivost. Što u prevodu znači da bi trebali naći neku tačku (poziciju) s koje se vidite obojica pa da tu stavite neki repeeter ili nešto slično. Dakle, skup sport ako to želite napraviti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Router nije kada nego standalone router od edimaxa ^^. Blizu mene i njega postoji AP od zgwirelessa ali neznam dali postoji nacin da putem AP-a zasheram svoju vezu samo njemu. AP je nekih 100 m od mene i do njega imam LOS |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|