Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.01.2007., 20:13   #1
Buraz20
Premium

Datum registracije: Mar 2006
Djeljenje neta preko bezicne mreze

imam problem: htio bih prijatelju dovuc internet preko zraka jel je on u nemogucnosti dobit adsl ili bilo koju drugu vrstu interneta preko zice.
izmedju nas je udaljenost 500 m i zgrada kao prepreka. Ja sam noob sta se tice bezicnog umrezavanja pa bi mi trebalo objasnit (nacrtat ) kakva oprema
nam treba da se umrezimo i da podjelim internet sa njim. Neznam da li mi moze sta koristit ali imam obicni zicani lan router. Ako netko ima vremena i zivaca pa nek pomogne . Unaprijed hvala
Buraz20 je offline   Reply With Quote
Staro 24.01.2007., 21:19   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Ovako nabrzinu, oćekuje te dosta zafrka. Kažeš "obicni zicani lan router" = Kasda možda?. Ako je, treba je molit da radi u router mode rada, a katkad ni guru vračevi neuspiju. Udaljenost koju spominješ i nije neki blem, ali je blem što nemate direktnu optičku vidljivost. Što u prevodu znači da bi trebali naći neku tačku (poziciju) s koje se vidite obojica pa da tu stavite neki repeeter ili nešto slično. Dakle, skup sport ako to želite napraviti.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.01.2007., 11:23   #3
Buraz20
Premium

Datum registracije: Mar 2006
Router nije kada nego standalone router od edimaxa ^^. Blizu mene i njega postoji AP od zgwirelessa ali neznam dali postoji nacin da putem AP-a zasheram svoju vezu samo njemu. AP je nekih 100 m od mene i do njega imam LOS
Buraz20 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno