|
![]() |
#31 |
Car Audio Fanatic
Datum registracije: Nov 2006
|
Stock cooler ![]() Scythe Katana ![]() ![]() btw. primjetio sam da me i ovaj speedfan levati, za kojih 4-5° pokazuje vise negu biosu... Tu sam primjetio prilicne oscilacije u naponima, vidite kako pri opterecenju krivulja skace odnosno pada; jeli to normalno ili? ![]() ![]() Kasnije sam probao jos ici gore sa procesorom, na 11x210mhz sa vcore 1.85v mi izbaci gresku tek nakon nekih 15-16min, to bi trebalo znaciti da je do memorije? Ona je trenutno podesena da radi 1:1, voltaza je stock na 2.6v, a latencije su mi se automatski podesile na 3t-4-4-9... Zadnje izmijenjeno od: Willy@206. 24.01.2007. u 02:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Car Audio Fanatic
|
Sta znaci "koliko idu"? Probao sam i dignuti napon memoriji sa 2.6v na 2.7v i opet mi nije prosao test... Vcore sam dignuo sa 1.65v na 1.85v, ne znam dali je bas pametno ici preko, a koliko vidim opcije za napon maticne bas i nema... kako bi se to trebalo zvati u biosu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
ČLAN FKTa
Datum registracije: Jul 2004
|
VDD možda? "Koliko idu" znači - šta niže to bolje, pa makar i sa nešto nižim fsb-om. Mislim da nije problem sa procesorom, nego sa matičnom ili memorijom. Memoriju digni na 2.8 i ako opet bude problema onda je do ploče. Ako joj ne možeš povisit napon, morat ćeš spustit fsb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Car Audio Fanatic
|
Ok, sad je sve stabilno na 11x210mhz na 1,85v, i temp ne prelazi 60°C pod full load. Latencije sam spustio na 2.5-3-3-8, digao sam napon memorije sa 2,6v na 2,8v. Kako bi sad mogao testirati da vidim koje su razlike u performansama? |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|