|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Isplativost prelaska sa Venice 3000+ na SD 4000+ ?
Naime trenutno imam Venice 3000+ koji na maticnoj iz siga radi na 2160MHz pri 1.2V. Ploca daje max 240MHz FSB sto me ogranicava, ali zato je makar napon 1.2V i manje grijanje. Ali za 730kn se ima uzet SD 4000+(ko u drage ![]() Sad me zanima isplativost prelaska. SD bi na mojoj ploci ziher isao na 2.88GHz, napon me ne koci i imam freezer na procu. Vec sam ranije pitao za SD 3700+ ali tada sam imao plocu na kojoj je ovaj Venice mogao ic do 2.6GHz(Epox nF4 SLI) tako da je sad dosta drugacija situacija. 2160MHz i 512kb cache-a naspram 2880MHz i 1MB cache-a. Volio bih cut vasa misljenja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2003
|
ja mislim da bi najbolje bilo kupit neku drugu plocu jer 240fsb je dosta nizak i puno vise brzine bus dobio vecim fsbom nego nesto vecim taktom procesora... lako polsje nadogradis procesor ali sa dobrom plocom bus imao dobru osnovu za to... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Kod AMD-a 64 sa višim HTT-om (oliti ga FSB) ne dobiva ništa bolje performanse. Viši HTT je jedino dobar da se dobro skalira memorija, tako da i ona radi na što većem taktu (no, opet, nit memorija ne igra ulogu u performansama). Kod AMD64 je jednostavno, frekvencija je sve (ostalo može napraviti do max 5% razlike u određenim slučajevima)! Drugo je pitanje da li se isplati preći. 400kn za 600Mhz? A da probaš uhvatit neki polovni x2 ? Neki x2 3800+ pa neka on radi na 2400mhz, nije bed. Nekako mi se to čini isplativijim...Iako, x2 3800+ je još 300kn gore ![]() Čuj, ako ti je proc konstantno u load-u, da ga koristiš na veliko, onda bi ti se možda i isplatio San Diego . Ako se furaš na nisku potrošnju, zagrijavanje iliti ga HTPC neki, onda se ne isplati...
![]() |
#4 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..evo ja cu ti uz prve ruke reci,imao sam venice 3000+ koji je isao na 2400,sad imam ovo sto vidis iz siga tj proc koji se nabavi za 500kn-njak uz prosjecnu plocu kojoj je dovoljno da moze potegnuti 255htt-a i imas fx 57 koji je nekad (prije godinu) kostao 3-4 puta vise od venice-a tj par tisuca kuna tocnije....ti sad imas priliku dobiti ovaj proc za razliku od 400-njak kuna ali nazalost tih 400kn neces osjeiti u preformansama koliko u cijeni,radi se o sekundi-dvije brze zavrsenog posla u aplikacijama tipa kodiranje mp3-a ili nesto slicno tome,...tako da nemas potrebe raditi nikakav upgrade osim x2 proca koji je jedini logican upgrade samo zbog jedne stvari a to je multitasking..
LENOVO LEGION 5 Pro Gaming Laptop (AMD Ryzen 7 7745HX,RTX 4060,32gb DDR5,2tb SSD) Zadnje izmijenjeno od: joolka. 23.01.2007. u 02:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Razlika u MHz je 2880-2160=720MHz, i jos tome treba dodat donekle i utjecaj veceg cache-a koji ipak postoji(a najvise u video kodiranju i igrama) Citiraj:
![]() S druge strane, grafa je 7300GT@600/1600 tako da ni u igrama vjerojatno ne bih osjetio neki dobitak. Ali ni 400kn nije neka para. Ma ljudi u krizi sam, dugo nista nisam kupio za komp ![]() Rezultat je vidim isti kao i prosli put: ne isplati se. Cekat cu kad netko bude prodavao polovan X2 ili prec na C2D. Vidjecu jos. Hvala na savjetima. ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Iskreno, ako već baš imaš želju trošit pare, pogledaj malo što 9800pro prodaje na tržnici ![]() Samo kaj onda moraš na DDR2 memu ![]() Sto muka kada bi išao na tu soluciju...Ali, prodaš grafu i ne buš moral ništ nadodat, možda koju kunu...al buš se navčil da je za surfanje i kodiranje i integrirana dobra ![]()
![]() |
#7 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2006
|
MOze savjet koja bi bila onako bolja ploca za 4000+ San Diego i jos pri tome da na to sve pase i 7600GT sa 256 GDDR3 memorijom.. Ja trenutno to sve drzim na ASROCK kao sto vidite no vase misljenje.. Sto bi vi promjenili da bi mozda dobili bolje performanse i tok informacija..
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Koja Asrock ploča? Ima ih mali milijun!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
@njub dirty - a neka s939 nF4 postena ploca tipa DFI nF4 Ultra/SLI-D ili Abit KN8 Ultra/SLI... imam i DFI-a i Abita, u 2 razlicite konfe iz siga i mogu reci da niti sa jednom nemam problema, ali DFI-cu nebi mijenjao za nista ![]() btw mogao bi malo smanjiti taj sig i dobrodosao na forum ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|