|
![]() |
#1 |
Car Audio Fanatic
Datum registracije: Nov 2006
|
Hlađenje za Bartona2500+@3200+
Kao sto mozete procitati u naslovu barton je clockan; vcore sam dignuo reda radi sa 1.65v na 1.7v (iako sam citao na forumu da sljaka i na 1.65v). Stvara se problem temperature koja prestigne 70°C kod load-a... Citao sam vise threadova vezane za koji cooler kupiti, ali nigdje nekog konkretnog odg! Koliko vidim u ponudi imam: Zalman 7000alcu -- 170kn (hgspot) TT Big Typhoon --- 310kn (vemil) Scythe Katana ---- 270kn (links) Prema ovome zalman mi se cini dobrom kupnjom posto ne planiram neki jaci OC a i ne volim pretjeranu buku, ali u "testu coolera" se bas i nije proslavio... Sad pitanje glasi: Dali se isplati dati 100-150kn vise (sta je skoro duplo) za TT ili Katanu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo, iz prve ruke... Kupio sam Katanu za isti proc na istim postavkama i ni u jednom trenu mi temperature ne prelaze 45C. I uz to napominjem da imam samo jedan case fan za upuhivanje zraka iz okoline i jedan za vadjenje zraka iz kucista. Priznajem, malo sam fulao pri postavljanju pa sam razmazao termovodljivu pastu, ali prelijen sam vaditi cooler i ponovo ga stavljati. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Uzmi katanu ali al a ne cu verziju. Razlika ti je 1-2 stupnja iliti financijski 110 kuna. Meni je ta al verzija katane držala sandiega na 3085mhz na 42°C u loadu. Imaš ih u Zoli u zagrebu (www.zola.hr). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Car Audio Fanatic
|
Hvala, Super info iz prve ruke! Ali mi zola nije nikako dostupna... (citaj location) ![]() Ima li mozda negdje drugdje za kupiti a da je na mojoj relaciji? Ili mozda neki drugi prijedlozi?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Car Audio Fanatic
|
U cet u je stigla katana... 220kn me je ispalo sa postarinom! Sljedeci tjedan ce biti malo vise vremena pa cu montirati i napraviti test da vidim razlike... Odmah da vas upitam koji soft da koristim da testiram stabilnost i temperature? Skoro zaboravih, prije svega moram promjeniti napajanje jer sam cuo iz prve ruke da zna popustiti kod OC-a ovaj moj srot pa da nebi bilo nepozeljnih poslijedica... Ovaj fortron mi se cini isplativim, hoce li mi sluziti kako treba? http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...49758402457339 Vjerovatno imate i nekih drugih prijedloga... Uputite mene neinformiranog ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Fortron ti je opcenito dobar, a pogotovo dual-rail. Kod napajanja ti je zapravo bitno da je neki dobar proizvodjac, te jacina struje na 12V, 5V i 3.3V. Stabilnost provjeravaj sa OCCT-om, toplo preporucujem. Nakon testiranja ti izbaci i grafove napona na pojedinim linijama, te temperature CPU i maticne. EDIT: Evo ti link za OCCT, novija verzija ne daje grafove... http://www.short-media.com/download.php?d=456 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Fortron općenito i nije baš dobar, neka srednja klasa je ta marka (danas) tako da nema smisla puno u Fortije ulagat i pouzdavat se u njih...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
A nije da Frotron nije dobar, samo nije fenomenalan. Znam ljude koji imaju svoje kompove clocknute vec godinama na Fortronima bez gresaka. Ali opet, nije to neki tko-zna-kakav potez ako mislis vrtiti sve najjace graficke, 3 diska, 2 DVD-a i ne znam kaj sve... Willy, ajd daj neki okvirni budget, pa da svi znaju kakve stvari se traze. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
Mislim da je kupnja tog Fortrona od 350W odličan izbor. Jeftin je, prilično tih, bude terao komp bez problema, pa i nešto novijeg datuma ako budeš išao na upgrade. A prodati ćeš ga uvijek moći za 150KN.
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
|
Da i? To što ja imam "šrot napajanje" koje je još gore od Fortrona neće njega učiniti boljim... Ja nisam rekao da Fortron nije isplativa kupnja, samo da nije općenito dobar nego (u najboljem slučaju) opećito osrednji...
![]() |
#18 |
Beskorisna bitanga...
|
A koja je korist bilo kome? Zašto bi meni npr bila korist a njemu nebi? Ili da stavimo obrnuto - ako ja neću (i nemoram) dati 400kn za nekog fortrona onda zašto bi neko sa socketom A trebao? Ako već daje 400-500 za napajanje ima i boljih a ako kupuje najjeftinije onda mu je i tako svejedno...
![]() |
#19 |
Car Audio Fanatic
|
Ma kakvih 400-500kn ![]() http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra...49758402457339 ...sad jos montiram oboje pa da vidimo... Hvala svima na odgovorima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
Evo, samo za buduce reference... I da Willy bude siguran da nije pogrijesio: http://forums.amd.com/index.php?showtopic=90514 |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Car Audio Fanatic
|
A dada, vidio sam to vec na forumu... Ovo napajanje je stvarno tiho! Bas sam ostao... i spustila mi se temp u full loadu za 2°C, vjerovatno jer ima malo veci vent ovaj fortron. Sutra cu zamjeniti i cpu cooler pa cu ponovno pokrenuti OCCT posto sa ovim stock coolerom pri 3200+ i vcore 1.7v mi izbacuje gresku... nadam se da je do hladjenja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
|
Ako izbacuje gresku onda ti nekaj nije stabilno. U pravilu ti je ovak... Ako je greska u prvih 10 minuta, onda je CPU. Ako je kasnije, memorija zeza (latencije). Koje su ti sad latencije? Odmah da ti recem, nForce2 chipset vise voli neparne latencije (ne znam zasto), a preko 200FSB tRAS treba biti ili 9 ili 11, bez obzira na deklarirane od strane proizvodjaca. E da, zaboravih... OCCT ima safeguard, sam prekida ako temperatura prijede iznad 60°C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Prečupavi mod
|
Jedna digresija... davati 220kn za cooler koji vrijedi skoro koliko i taj tvoj proc po meni nije imalo puno smisla. Npr. za lovu koju bi dobio za plocu+proc+220kn si mogao uzeti neku rabljenu plocu i Venice 3000+ kojeg bi i sa stock coolerom potjerao barem 300 MHz dalje od 2200 MHz na koliko ti sad radi Barton ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Car Audio Fanatic
|
@grga Izbacuje gresku nakon minut-dvije, latencije memorije su stock (2.5t-3-3-8). Safeguard sam podigao iz settingsa na 70°C. @superunknown Eeeee, pa gdje si bio prosli tjedan : Machineg vidis da nisam ja toliko u tome koliko i vi ![]() Sad kad sam isao gledat latencije sam skuzio da mi u biosu kaze drugaciju temp nego asus probe (na kojeg se occt veze), i to za nekih 15° manje pokazuje probe : baad : pa sam malo proguglao i naisao na ovo na nekom nforce forumu: Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=9t65wntYQfU&eurl= A sto se tice stabilnosti, vjerujem da ti ovo do proca ako ti se OCCT rusi u prvih par minuta... memorija nebi smjela biti problem (ako je PC3200). Probaj jos za jedan korak dici napon...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Car Audio Fanatic
|
WoW, ovaj speedfan ocitava sve moguce temp ![]() Mislim da sam rijesio problem, speed fan kaze 73°C na idle a do 80°C skoci pod "torturom"... Bolje da ja zamjenim taj hladnjak ODMAH! Htio sam vidjeti razliku izmedju stock i katane, ali nece ici... WTF?? khm... Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Prečupavi mod
|
Damn, sorry krivi link, krivi pejst ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58210 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58203
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Car Audio Fanatic
|
A sad sta je tu je... Zasad me ova konfa sluzi! Uvijek mogu za mjesec-dva utaliti mbo+cpu+stock cooler za nesto 939 i hladiti katanom (koja bi vjerovatno drzala i neki oc). Nadam se da bi ova memorija biti na razini... (ili bi i to morao zamjeniti za neki ddr2?) |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ako ides na 939, memorija ti je OK. Ali AM2 treba DDR2 memoriju. |
![]() |
![]() |
|
|