|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() imam soc.A semprona 2500+, epox 8rda3i, 2x256 kingmax ddr333... e sad problem...uredno želim podići fsb i podignem ga sa 166 na npr. 174, i sve uredno radi al kad se počne dizati welcome screen windowsa sve se uspori i komp mi radi ko 486-ica, zašto? (pokušao sam podići voltažu proca sa serijskih 1.6v na 1.7, i voltažu memorije al ne pomaže) i kako mogu oc-ati proc da se normalno ponaša? Hvala unaprijed...svi prijedlozi i savjeti su poželjni i dobro došli!: bonker2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Na kojim latencijama ti radi memorija? Vjerojatno je negdje problem s tim buduci da imas slabu memoriju koju pokusavas dici iznad deklariranih mogucnosti. Daj najbolje kompletnu konfiguraciju napisi, mozda je i staro napajanje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
![]() latencije su 7-4-4-2.5, napajnje 550w smartbox, al ja mislim da je napajnje u pitanju da ne bi diglo uopće windowse!: lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
frend je oc-ao mobilca na 400w MS napajanju, tako da nebi trebao biti problem u njemu, napon proca stavi 1.65v (dovoljno za 2.3ghz u boljim slucajevima), polako dizi fsb, i testiraj stabilnost sa prime95, moze biti da je do memorije, npr moja nije htjela bootati na 400mhz s bilo kojim latencijama, probaj povecat napon memorije, stavi nesto labavije latencije i pokusaj bootati.. proc bi trebao raditi na 200mhz fsb.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
![]() Da meni je radio proc na 2.1ghz bez problema i na temp do 50 stupnjeva s povišenom voltažom proca na 1.7 s memorijom ddr400, sad bi htio dići s ovom ddr333 memorijom, al kad već stavim na 167mhz windowsi jako usporavaju (nemoguće da je toliko neclockabilna memorija...ili?) Koje da latencije pokušam staviti?: stoopid |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
stavi neke full labave 3-4-4-12 npr i digni napon na 2.8v i pokusavaj, mislim da bi trebalo radit na 400, a ako uhvatis onda provjeri stabilnost i pokusaj spustit latencije da vidis hoce li raditi na nesto agresivnijim postavkama |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Jesi stavio PCI/AGP lock? Ako nisi, digne se frekvencija PCI sabirnice na koju je spojen disk, i moguca je korupcija podataka, a uz korupciju podataka je moguce da ti disk izletava u PIO mod, sto je uzrok kilavom dizanju.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
![]() thnx superunknown!!! ur tha man ![]() u 2 an1matrix...: nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Cek jel je u tom bio problem i jesi rijesio? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|