|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
ASUS P5W DH Deluxe - RAID polje
Molim pomoć nikako nemogu napraviti RAID polje. Pokušao sam sve kako piše u priručniku ali mi komp ne prepoznaje hardova, ali kad ih spojim da rade van RAID polja onda ih komp prepozna. Imam dva HDD Seagate 160Gb, Serial ATA II, 7200 rpm, Barracuda 7200.9 : hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Mozes na vise nacina napraviti RAID na toj ploci....sva sreca da si ti napisao sto si radio i kako si spajao, pa evo, samo sto ti nisam napisao kako napraviti raid... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Pokušao sam sa narančastim konektorima ali nista. Pokušao sam spojiti i na SATA1 i SATA3 i oped ništa. Molim te ako možeš barem jedan način opisati. HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
Koji RAID hoces napraviti?? 0,1,5?? Da li ce ti na tim diskovima biti windows ili ce ti sluziti samo za pohranu podataka?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Želim napraviti da ta dva diska budu kao jedan da ubrzam rad kompa. Ovo znam napraviti: onda bi podjelio na dvije particije na jednoj bi bili Windowsi a na drugoj podaci! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Znaci ti hoces RAID 0...prvo, znaj da ti se moze raspast RAID polje i gubis sve podatke. Ako ti crkne jedan disk, takodjer gubis sve podatke... Vidim da se bas ne kuzis u to, pa ti preporucujem da se okanis toga, ali ako hoces, evo, ovako ide postupak... E sad, prvo kreiraj disketu sa onog cd-a sto si dobio s maticnom za RAID... U biosu pod IDE Configuration stavi Configure Sata As RAID. Tijekom posta stisni CTRL + I, da bi usao u onaj Intelov Matrix Store managment ili kako se vec zove.... I u njemu kreiras RAID 0 (iliti striping) bez problema... Tijekom instalacije windowsa stisni F6 na pocetku i ubaci onu disketu kad te pita i to bi trebalo biti to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nikako ti nebi prepouručio korištenje RAID0 za pohranu podataka osim ako nećeš svako malo raditi backup iz razloga koje je već nicko bio naveo
![]() |
#8 |
Registered User
|
Hvala na objašnjenju budem se poigrao |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa onda radije nabavi još jedan Seagate od 160GB pa složiš peticu
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
stvar je u tome da svi misle da će RAID puknit,još jednom ću reći,ako se ima dobar kontroler i ak se imaju dobri i pouzdani diskovi teško da će puknit.Moja kombinacija radi već godinu dana bez problema i nikad mi nije puknio RAID,nadam se da i neće ![]()
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Takodjer, *kuc* *kuc*, vec oko pola godine bez ijednog problemcica s poljem ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Ma sve je to ok, ali meni su podaci predragocjeni da u jednadzbu jos uvalim i jednu varijablu kao RAID... A uostalom, ne vidim nikakve koristi od diskova u RAIDu koji sluze za pohranu podataka.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
|
Pa brzina bi trebala biti jednaka kao kada se koristi samo 1 disk... ako hoces brzinu i sigurnost onda RAID 10 i bok ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
|
|