|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Pentium D
Zanimaju me vaša mišljenja o ovom procesoru, razmišljam o kupnji D 820 s tim da bi ga nadograđivao na e4300 za koji mjesec 1. koliki su problemi s zagrijavanjem 2. kako radi u multitaskingu (npr. igrat igru i kodirat video*zasad 1GB RAM, no išla bi još jedna pločica od 1GB za koji mjesec*) 3. koliko se isplati za svoju cijenu i kakav je rad u windowsima 4. molim bez komentara, ono tipa što će ti to pa to radi 35s u "superpiju", i bez pejstanja linkova s "tomova hardvera" jer sam to proučio 5. koliko je bučan box cooler hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da ti se ne isplati sad uzimat D820 a E4300 kad mu padne cijena, jer ce tad D820 jos manje vrijedit. Recimo sad je D820 nekih 720kn(adm) a E4300 je 1300kn. Dok E4300 padne cijena na cca 1000kn kako bi trebala past gledajuci cijene vani, taj D820 ce vrijedit jos manje. Postoji jos jedna opcija(barem ja tako vidim) a to je da ce ti se svidjet D820 pa u dogledno vrijeme ti ne bude isplativo prec na E4300 jer "sve mi fino ide, zakaj bih mijenjao". D820 je sasvim solidan proc, mada se fakat grije...D915 bi bio sto se zagrijavanja tice puno bolji izbor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
1. taj procesor se dosta grije ali ako imaš solidan protok zraka u kućištu i uzevši u obzir da je zima nećeš imat problema. 2. radi dobro ali ovo gore nećeš uspit izvest(bar ne da ti lijepo ide) radi s***anog schedulera. 3. Pametnije je čekat kao šta je kolega SRV rekao da pojeftini E4300. U windowsima ide ljepo. 4. nema problema ![]() 5. zna biti bučan kad je na max okretajima. A problem je šta box cooler da bi ga održao "hladnim" stalno na max okretajima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
1. Ne toliki kolike bi covjek ocekivao ako je presao npr. sa Prescotta. Recimo da su tu negdje sa grijanjem u razini Prescotta, ali ovo su ipak dvije jezgre... box hladjenje ce biti dovoljno, ali mozda prebucno u full loadu. Ako ne mislis clockati, temperature su u sasvim razumnim granicama, ako mislis clockati ne gine ti Sonic Tower (npr.) 2. Ovisi. Ako kodiras sa codecom koji zna i moze iskorstiti dvije jezgre, igra ce ti stekati. Ako kodiras na jednoj jezgri, a igras na drugoj, opet to nece biti kao da upalis samo igru na jedno-jezgrenom procesoru. Ali dobici pri multitaskingu su u najmanju ruku primjetni, a da ne pricam o softveru koji zna koristiti dvije jezgre (npr. Photoshop CS, Audition, Premiere, Xvid, DivX, Lame), tu su dobici gotovo dupli. Ako prelazis sa ovog Palomina u sig-u, nauzivat ce se, ali opet se vracam na prvu rijec - Ovisi 3. Cijena mu je odlicna rekao bih, kao i bilo koji dual-core procesor, pa makar bio i najslabiji. Prelazak sa prosjecnog do iznadprosjecnog procesora na dual-core je preporod, barem je meni bio... cak i najslabiji predstavnik Intela (D 805) je meni osobno predstavljao prilicno veliki skok u performansama u odnosu na stari Norhwood 2.8C sa HT-om (@3.5 GHz). 5. ako si noise-freak, neces moc zivjet pored njega, ako volis slusat muziku, pojacaj malo jace i boli te ona stvar... Zakljucak: za cijenu gotovo duplo manju od najslabijeg Core 2 Duo procesora, D820 je vrlo dobar izbor, ali uzevsi u obzir da za 100-ak kn vise uzmes Preslera 915 razmisli ipak o njemu. Recimo to ovako: ako mislis ulagati u dodatno (tise) hladjenje, uzmi D820, ako neces uzmi Preslera.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|