|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Am2 ploče
Bok ljudi, trebao bih malu pomoć. Zanima me koja je razlika između chipseta nforce 570 i 590 i nforce 4. Sviđa mi se ona gigabyte m59sli za 1267 kn i planiram stavit athlon 3800+ sc. recimo da za proc. imatičnu mogu dati 2000kn . A koristiti će se za igranje. I ne mislim oc! Recite koje su najbolje kombinacije! Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Razlike u performansama nema, jedino u opremljenosti. Matična je super, ali samo u slučaju da ti treba SLI, inače je 600kn preskupa - utuci novce u grafu ako ćeš se već igrat. Ma i da trebaš SLI, opet ima jeftinijih ploča - a iste brzine kao ta Gigabytica. Jednostavno ti se ne isplati davati preko 1000kn ( i to sam puno rekao) za matičnu kada za 600-700kn dobiješ isto sve kao i za >1000kn
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
|
Silent pipe kažeš? Slušaj, kupiš matičnu za 600kn, nakeljiš gore Thermalrighta HR-05 SLI za 150kn i imaš bolje hlađenje i ikojeg silent pajpa ![]() Trenutno za igranje bi ti bio bolji 3800+ jer ima veći takt od X2 3800+. Međutim, postoje neke naznake da će u ovoj godini počet izbacivati igre sa podrškom za dual-core ![]() I zato x2 3800+ ? Za 300kn jeftinije imaš x2 3600+... (usporedba x2 3600+ vs x2 3800+ -> http://tinyurl.com/ynfbcm ) Prvo ti meni kaži trebaš li ti nešta posebnog na toj matičnoj, tipa slobodna 3 PCI utora, SLI, firewire? EDIT: Ono što ti McG oće reći ovim lijepim slikicama i dijagramima je da razlike u performansama između čipova nema. Opremljenost (broj PCI-E staza, SATA1/2 utora, firewire, kvaliteta integrirane zvučne, SLI mogućnost etc.) je jedina razlika.
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
nForce5 ![]() nForce4 ![]()
Link Kaj se tiče ploča moreš si pogledati DFI Infinity nF-M2 (~670 kn), Asus M2N-E (700 do 800 kn), Abit KN9 Ultra (~750 kn), Abit KN9 (~750 kn), Gigabyte M55plus-S3G (~560 kn), Gigabyte M55S-S3 (~620 kn)...ovisi kaj ti bolje odgovara. Davanje masu para na SLi ploče je upitna invensticija. Pogotvo ako (vrlo vjeroatno) nikad ne buš iskoristil taj SLi. Do trenutka kad skupiš pare za drugu karticu, već se bu našla masa boljih, jeftinijih, a po performansama boljih od dve u SLi-u. A kupnja skupe SLi matične samo radi načina hlađenja je bacanje para. Zadnje izmijenjeno od: McG. 06.01.2007. u 19:32. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Ma to, samo sam čekao kada će netko spomenuti moju Gigabyticu (da ne bi bilo da promoviram svoje djelove). Branco, ja ti imam ovu Gigabyte-icu M55Plus-S3G i ploča je predobra. Jeftina, brza, neizbirljiva (što se memorija tiče) i ono najvažnije, izuzetno stabilna. Integrirana grafika, HD Azalia, Firewire, LAN...nema čega nema. Iako 560kn, jedna od najboljih ploča, IMO (ali svatko hvali svoga konja).
![]() |
#8 | |
-------
|
Citiraj:
![]() @Branco Cijene si provjeri na www.nabava.net (i nakon toga još telefonski po dućanima), a moreš si pogledati (uz sve ove prije spomenute ploče) i npr. ECS nForce4M-A. Cooler lako zamijeniš s nekim pasivnim rješenjem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo matičnu sam odabrao bit će m55plus-s3g. Sada još samo ne znam koji procesor prvo sam bio za 3800+, a sada ne znam. Cijena između 3800+ i x2 3600 je skoro ista e sad da još malo zaštedim i ćopim x2 3800 ili će biti dosta x2 3600+. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: May 2006
|
Ja bih mogao preporučit abit m2-nview.Košta ok cca750kn,a za ostatak para možeš uzeti DC.Matična je dobra što se tiče oc,puno opcija u biosu,heatpipe hlađenje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
-------
|
Matičnu si izabral. Ako najdeš u kojem dućanu 3600+ X2 BOX pakiranje, onda ga kupi. Pošto ne misliš clockati tvornički cooler bu i više nego dosta. Ako nema BOX verzije, onda TRAY, ali ti treba i dodatan cooler za procesor, pa si računaj (ovisno o cooleru i tvojim zahtjevima) 150-200 kn troška. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Moderator
|
Citiraj:
Gledaj to ovako. Na defoltu u igrama, 3800+ je brži od X2 3600+, jer 3800+ radi na 2400Mhz, a ovaj dualcore na 2000Mhz; većina današnjih igara ne podržava Dual-core (Quake4 znam da podržava, ali opet se razlika osjeti samo u višim rezama di se govori o 150fps-a i više; na high postavkama reze su iste jer grafa štopa sve). Ali opet, jedno ti mogu reći - sve će više biti software-a (a i danas ga ima dosta) koji će podržavati multi-core sisteme ![]() Neznam kakve su cijene između ta dva, no velim ti, x2 3800+ se ne isplati za 300kn više, i pri tome ostajem.
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
m55plus-s3g je odlican izbor... imam na njoj kekse memorije raznih proizvodjaca i sve radi za 5. Stabilna do bola, intergrirana grafika solidna. Za taj novac cak i vrlo dobro opremljena ploca. Za proc isto preporuke 3600. Namjeravao sam ga uzet ali mi je malo ponestalo novaca u kljucnome trenutku ![]()
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
definitivno uzmi x2 3600+, sa tim nemreš fulati. a ova gigabyte m55plus-s3g je stvara ploča, odlično se kloka, stabilna. imal sam dvije dfi infinity (ultra i non ultra) i nije jedna nije bila tak dobra, na njima mi fsb nije išao stabilno preko nekih 265mhz, s time da imaju dosta problema sa memorijama za razliku od gigabytea... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
podesi kako treba i greske nema. DFI / the best pozdrav *p.s. -sve je stvar ukusa, iskustva i novcanika
![]() |
![]() |
#17 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Najobičniji Zalman za 25kn rješi problem čipseta, a ako baš oćeš jako, jako dobre temperature - kupi si neki od Thermalrighta kako ti je Vuco reko i to je to...
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|