|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
n00b,overclock...
Ovako imam 3000+ venice core amd-ov proc , memoriju http://optimum-online.hr/shop/view_p...roduct=1901066 na cipovima na memoriji pise 0544D a ispod toga TMD7608F8E50I , napajeanje je coolermaster 430w , ploča asus a8n-e , sad recimo da sam shvatio kako clockat proc ali nemogu naci u biosu nikako omjere izmedu memorije cpu-a sve sto nadem su neke velicine koje mogu postaviti kod memorije (433mhz,400mhz,333mhz,200mhz) meni je trenutno po defaultu na 400 a ako su to omjeri sto mislim da jesu ak bi neko mogo napisat koji je najbolji i koliki je... Najveci problem je sto neznam kako utvrditi najbolju latenciju memorije ona je sad na 2.5-3-3-8... Sa procom ide sve ok (pratim kovine upute) ali ga koci memorija cini mi se pa ga nemogu dici iznad 240 fsb-a... Pomagajte,hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Hvala na linku i sto onda na koliko da stavim djelitelj to jest ono memorije kak god ada se zove jer me jako zbunjuje sto malo negdje pise 133mhz malo 266mhz kod mene su prikazane ddr vrijednosti i sto da onda idem na najmanju? Ako imas jos ovakvih linkova bio bih ti zahvalan jer meni trazilica kao i ostatak foruma bas ne funkcionira... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
S ovime si točno računaj brzinu memorije -> http://www.sendspace.com/file/9ogzvo Kako bi izbacio memoriju kao mogućnost da te koči, drži ju sa tim djeliteljima na defoltu ili ispod (znači da radi oko 400Mhz). HT multy spusti na 3x, memoriju možeš staviti na djelitelj 133 (266) i sa tim postavkama si siguran da te memorija neće kočiti do HTT-a od 300Mhz (mogu te jedino kočiti ploča ili procesor točnije, nedostatak napona)
![]() |
#5 |
Premium
|
Duboko zavaljujem ![]() No evo prvi problem...sumnjao sam da je 100% negdje skrive ht multi... no njega nema u cijelom biosu neznam kak i di da ga nadem trazio sam i u knjizicu maticne no nemogu ga naci... Ako neko ima asusicu il mozda bas ovu moju ako bi mogo rec onak otprilike di bi bilo jer ja stvarno nemogu nac... Kad se ide na advanced pa nes pc pa na ddr setup tam nema...a tam su i latencije i sve vezano uz memoriju pretrazio sam i ostaloali nope: hitthewa EDITT:Naso sam i jako je glupo stavljeno ''hyper transport frequency'' vidi se da ima veze s onim kaj se trazi al oprostit cete mi jer sam njoob... Stavljeno je sa strane nepovezano s nicim...: evil : Zadnje izmijenjeno od: Gen1us. 04.01.2007. u 18:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Dosao sam do sljedecega: http://img483.imageshack.us/my.php?image=cljock1dd8.jpg RAM je na 1.65V Kad stavim na 290 FSB onda mi je sustav nestabilan nemrem niti pokrenuti prime niti pi check sam se zblesira... Zar je moguce da je to kraj sa ovim naponom i da nemre vise... ![]() Molim m vas recite da sam negdje pogrijesio...: nono : |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Dovoljno ti je to, ipak je to E6, ima ih koji idu i manje, budi sretan : goood :
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Evo jednostavno ne zelim stati... tjera me nes dalje... malo sam poveco napon i smanjio mnozitelj na 8.5 i smanjo frek mem na 200mhz (neznam kaj je to jos uvijek al uglavnom...) I kad stavim fsb iznad 300 napr 320 i 325 on meni u cpuz-u pokazuje bus frek da je 300 i mnozitelj 8.5 znaci 170 mhz (2720-2550) manje neg kaj bi trebalo bit sa u biosu postavljenim busom pa kaj ga sad koci da nece na taj fsb... HT multi je stavljen na 3X i sada iznosi znaci cca 904mhz a i da su prihvacene postavke sa 320 fsb ht bi bio 960 sto je i vise nego dobro i trebalo bi radit... Sto mu je? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|