|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Plavi ekran, pomc?
Stroj se sastoji od sljedeceg: P4HT 2.4 Abit IC7 512 DDR 400MHz Malo sam ga clockao i stavio fsb na 225 MHz ato daje 2.4@2.7 DDR 400@450 MHz Sistem je stabilan u nekim igrama(IGI 2, Delta Force BHD) a u nekima se jednostavno pojavljuje plavi ekran (Vice City, MOH, itd) Ne znam to no ato pise na tom ekranu, ali je najupecatljivije nesto ovako: Begining dump of physicall memory... Nakon toga se kompjuter resetira. Takoer se zna pojaviti i poruka Unhalded exception, nakon ato je ugasim izbaci me iz igre. Mjenjao sam napone i ramu i procesoru, hladim memoriju ventilatorom ali se te poruke i dalje pojavljuju. Molm vas da li znate ato je uzrok tome, i ako ih se rijesiti, inace ram je neki obicni brand name iz HGspota. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
To ti je zbog prevelike brzine rama (225 Mhz) ili prebrzih latencija rama. Probaj u biosu podignuti latencije mozda pomogne. A ako ne spusti malo fsb, jer dobar overclock je onaj koji radi stabilno!!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
|
Ako si dirao nešto oko grafičke može isto biti, frendu je bilo problema sa grafuljom i isto je to bacalo van, broji do 100 i restarta ga... Vrati sve na default pa vidi jel radi i onda jedno po jedno diži i vidi di rikava |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Ja mislim da je on imao problema sa blastom ako mu je na kompu bilo odbrojavanje, ako je brojao na prste onda neznam sta je bilo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
kenova
|
skini memtest i prime95 programcice i vrti ih za svaku fsb/multiplier kombinaciju imho vdimm ili voltaza chipseta je premalena |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Meni baci plavi ekran, na kojem pise sve i svasta, ali je to "Begining dump of physicall memory" najupecatljivije. Nema nikakvog odbrojavanja, resetira se nakon 1-2 sekunde najvise, tako da ostatak ne mogu procitati. Nekad zna izbacit tu poruku "Unhalded exception" u Windowsima u malom prozorcicu sa opcijom OK, nakon sto tu kliknem pise da se doticna igra (najcesce Vice City, rijetko, citaj dosada se nije to dogodilo u drugim igrama, a iz MOH-a me izbaci bez ikakvog objasnjana) mora zatvoriti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Kao sto sam ti prije rekao spustaj malo dolje fsb za 1 ili 2 pa mozda stvar proradi!
![]() |
![]() |
#10 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
Memorija ti ne moze izdrzati tu frekvenciju - canterwood chipseti, medju kojima je i tvoja ploca imaju mogucnost stavljanja odnosa RAM-a i FSB-a na 4/5 (320 MHz). Stavi na tu postavku i podigni FSB na 250 recimo i sve ce raditi kako treba - i imati ces brzi procesor. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
A da li bi mogao postaviti 4/5 na 225 FSB, jer kad tako postavim, bios piati da ram ne valja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
piati=pisti (jos se navikavam na ovo) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
225*2 = 450 * 4/5 = 360 MHz dakle, ako ti memorija vrijedi imena DDR400, onda bi moralo raditi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
pogledaj kaj ti pise u biosu, naime mozda postavljas FSB:MEM na 4:5, sto bi znacilo da pri 225 Mhz FSB-u tebi memorija radi na 281 Mhz (DDR 562). ak je tak, onda postavi na 5:4 i rijesio si problem.
![]() |
#15 |
Registered User
|
Je, OK, samo ato mi sad proc nee da radi valjda zbog premale voltaze ( na 2.7 je bila 1.625), pa me zanima na koliko mogu dignut voltazu a da nis ne sprzim? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|