|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Filozofsko pitanje oko strujanja zraka
HikS! ![]() ![]() Ak hladni zrak pada prema dole a topli se diže, onda je ventiltor s prednje donje strane kučišta totalno fulao funkciju, jer ovak on hladi komponente koje se manje griju jer hladninji zark ostaje pri dnu ( Modem, ISDN ( tko ima ![]() Prije neg kaj napišete odgovr malo promozgajte ovom!! ![]() ![]() ![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
kenova
Datum registracije: Sep 2003
|
ne, to bi podiglo temperaturu u kucistu jer bi puhao topliji zrak preko procesora i nb-a prema ostalim komponentama, umjesto da hladni puses prema unutra a topli isisavas odmah na mjestu gdje nastaje jednostavno probaj, okreni ventilatore i gledaj temperaturu, bitan je samo krajnji rezultat |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
toplu vodu je davnih dana izmislio poznati americki naucnik bojler... ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Re: Filozofsko pitanje oko strujanja zraka
Citiraj:
ukoliko bi hladni upuhani zrak stalno ostajao dole a topli zrak od gore bio ispuhavan gore bi ti ostalo sta???vakum???? ovako se upuhava hladni zrak koji zbog stalnog odrzavanja tlaka topli tera iz kucista i preuzima njegovo mjesto i tako se kolicina zraka stalno odzava istom a temeratura konstantnom |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Zanimljivo ![]() Greg mi je za sada najuvjerljiviji, i ima logike. Ima još nešto, čisto iz amaterskog razmatranja kretanja zraka: -ako dolje upuhuješ hladni zrak, a ispod napajanja (gore), ispuhuješ zrak, zrak koji upuhuješ će se kretati do izlaza dakle dio će ići po "hladnim komponentama", a dio hladnog zraka će ići preko "toplih"... (dakle nešto kao slovo Y okrenuto ovako >- , tako je postignut najbolji omjer hlađenja. Inače, probao sam ovo šta Isus kaže, dakle stavio sam vent u rupu između CD/RW-a i DVD-a, otvorio prednju masku i puhao je full hladni zrak prema procu, no TEMPERATURA KUČIŠTA je porasla, očito jer se taj hladni pretvarao u topli i zatim kružio kučištem !! Mislim da bi se isti efekt postigao da sam vent ispod napajanja okrenuo da puše unutra, a donji da puše van... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Meni upuhuje hladni zrak bocni ventilator, a straznji ga izvlaci i time sam znizio temperaturu proca za 10 stupnjeva, sad je maksimum 48 C. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|