|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Gigabyte 965P-s3 problem
Sklopio sam slijedecu konfiguraciju: gore navedena ploca, 800 MHz Kingmax memorija, Radeon x700, 350 vatni Forton, E6300. Medjutim, kada ga utrnem, kompjuter se sam resetira i pisti. Naponske konektore sam spojio prema uputama (24 -pinski i cpu power conector). Da li je itko imao slicne probleme s ovom plocom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
jel odma pišti ćim ga uključiš, dakle ne pojavi se ništa na ekranu već po stisku sklopke odma pišti? hmmm, ako je, smrdi mi na Gigabyte+kingmax problem, jer to se inaće dogodi ako nema memorije (ili ju ne prepoznaje) ili je neispravna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ponasa se tako kako si opisao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije Gigabyte + Kingmax problem, meni ta kombinacija radi bez greške. Javi kakvo je pištanje. Ovdje imaš objašnjeno šta znači koji beep.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
probaj ubacit memu u drugi utor, ako ne ide, mislim da bi trebao nekako flashat bios i stavit novi, a tu ti drugi forumaši mogu više pomoći no pričekaj još odgovora od kolega koji imaju S3/DS3/DS4, da vidiš što oni kažu
![]() |
#6 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ovako, mislim da nije problem u memoriji. Signal je dugi, bez prekida (dok se ne resetira). Kada izvadim keks iz matične, dobijem drukčiji zvuk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Ipak je problem u memoriji. Kada sam, umjesto 2x512 800 MHz stavio 1 GB 667 MHz memoriju (također Kingmax), kompjuter je proradio. Zanimljivo je da nijedan od prva dva keksa ne želi raditi na mojoj AM2 konfi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sutra ih idem zamijeniti (Ve-Mulj : hitthewa) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Da ne otvaram novu temu jer ploča je ista no drugi je problem... Koliko vidim na ovoj ploči ne mogu manualno podešavati latencije ili ja to neznam nać u biosu... Ima li kakav program s kojim bi to mogao ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
|
Jesi probao ulazak u bios sa Ctrl + F1? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
|
Ok, bravo ja : suicide E sad kad je ta enigma riješena evo novih. Za ove standardne latencije sve ok no pati me najviše "refres to act" koji sad stoji na 0 a moguće vrijednosti se kreću od 0 do 511 ? Nema auto.. A i sljedeće su mi sumljive : Read to precharge Write to Precharge Rank write to read Act to act Sad je sve na auto, da tako ostavim ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
jeste li na kraju zadovoljni s ovom pločom, upravo čitam rew, a zanima me vaše mišljenje, netko je spomenuo da je svaka treća ploča neispravna @stublina evo ti link možda pomogne oko klokanja http://xbitlabs.com/articles/mainboa...965p-s3_6.html OT: Sretan Božić! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Banned
|
Citiraj:
Danas isto kao i kod mene. Ovo je sad već drugi slučaj pa nek bude opomena drugima. Nije da ploča ne podržava Kingmax module od 512 na 800MHz nego se radi o novim modulima sa P/N KLDC28F-A8KB5 ti moduli ne rade na ovoj ploči no moduli od 512 na 800MHz sa P/N KLDC28F-A8HD5 rade Dakle pri kupovini pogledat P/N. Šteta što @Mr. NiceGuy nisi napisao P/N memorije kad ti se to desilo, ovako sam i ja napravio grešku... Također ta mema ni na AM2 sa ASRock pločom nije htjela radit. @blablu Osim što je malo ćudljiva sa memorijom drugih zamjerki nebih mogao naći. Dobro se oca, sa 667 memom sam imao stabilan FSB450 a još to ide... Malo je nezgodan položaj ATA proključka ako se ima nešto duže u 2-gom PCI utoru no ako se koristi SATA nebitno. Baterija i jumper super dostupno osim ako se ima grmalj od coolera na grafi. Mjesta oko socketa kao u priči, ploča se ne grije nigdje i kad ima memu koja joj odgovara - stabilna je. Nisam imao nikakvih problema sa prepoznavanjem hardova ili drugih ide uređaja, svi usb-i rade bez greške pa i jedan externi hard. Koliko je izdržljiva ako radi na visokom FSB-u neznam no vidjet ćemo za nekih 6 mjeseci. Koliko sam uspio uočit GA-965P-S3 (rev. 1.0) ima malo manje kvalitetnije kondezatore no ne oko socketa nego od slota za grafu pa naniže spram recimo GA-965P-DS3 (rev. 1.0) no i ona sama ima opet manje kondezatora nego GA-965P-DS3 (rev. 2.0) koja je po tom pitanju najluksuznija no dali te razlike vrijede 450kn što je razlika u cijeni između te dvije ploče ( DS3 i S3 ) može samo vrijeme pokazati jer neke nestabilnosti nisam imao osim one uzrokovane memorijom a to je već druga priča... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja ne znam stvarno, neki dan sam provukao par Kingmaxa na njoj i sve je OK bilo. Nisam se samo sjetio zapisat P/N... ![]() I couldn’t boot from USB-flash in any of the available modes. Mislim ono, to koristim barem jednom tjedno, a ponekad i 10 puta dnevno kad dobijem na testiranje komponente. Svaki boot sa sticka je uspio...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|