|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako do sticka?
U pitanju je http://www.pcekspert.com/articles/470.html ali od 4 GB. A problem je u tome što kad ga gurnem u USB; pojavi se samo ikona u My Computeru "Removable Disk(H)" i to je to. Kad kliknem na nju da ću ga otvorit, piše mi "Please insert a disk into drive into H". I dalje ne mogu ništa, ne mogu na ni formatirat. A nije stvar u kompjuteru jer sam ga provao stavit u više njih; i kod svih ista stvar. Trenutno se u njemu nalazi oko 1.5 GB podataka. Eto, ne moram reć koliko mi je važno da se ovo spasi. Inaće, stick je kupljen prije negdje mjesec dana, dakle mogu ga reklamirat, no ne želim ga tek tako negdje slat zbog privtnih podataka koji su na njemu. Puno hvala unaprijed! Svaki savjet je dobrodošao! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Probaj ga formatirati s nekim od utilitiesa: http://www.apacer.com/en/support/downloads.asp U search upisi "format" i probaj s nekim od njih ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
super..pa covijek je rekao da ga as i nebi formatirao...ima gore vazne podatke..stoga si malo fulao ![]() p.s- isto doma imam takav jedan usb stick koji je ispustio dusu..budem ga odfurao u HG spot..jos je pod garancijom...uzet cu si novceke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
2Hamm: ne, ne, formatirao bih ga ja. Naime, podaci iako su privatni, imam pohranjenu kopiju istih na drugi disk. Znači: sa ovim stickom mogu radit u biti bilo što, samo da mi "proradi", pa čak i formatirat ga. Jedino što u cijeloj priči nebi radio je davat ga nekome drugom da ga "osposobljava", upravo zabog privatnosti sadržaja(ukoliko uspije ući u njega). 2SuperUnknown: provat ću s onim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Sa onog linka koristio sam program AH320_Utility_LFormat, u kojem je samo jedna izvršna datoteka "Formatter". Nakon pokretanja, potvrdio sam upit o brisanju "svih USB memorija" kako je rekao. Nakon tog sam ipak primjetio aktivnost na sticku(plava lampica je titrala), što prije nije bio slučaj. Rezultat je da mi ga nakon ovog uopće ne prepoznaje, čak se nit ne pojavi ona ikona u My Computer, baš ništa, prazno.. A kad ga stavim u usb, iskoći onaj prozorčić u kojerm kaže da ne prepoznaje uređaj. Čudno. U device manageru se prikazuje kao 'unknown device', te pod njim stoji: "No drivers are installed for this device". Ok, sa stickom nisam dobio nikakave drivere, prije je sve radilo kako treba, a sad ga ni win ne prepoznaje kao usb memoriju. Jel se ja varam ili ga je onaj "programčić" doslovno spržio?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prečupavi mod
|
Ako i je, mislim da ga sad mozes mirne duse odnijet na reklamaciju ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
ha, sve stoji što kažeš, samo kako bit siguran da su podaci stvarno uništeni? (ne bih htio bit cjepidlaka, al radi se o važnim podacima o firmi za koju radim, itd..) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hrci sa sto postotnom sigurnoscu ce ti stik biti ovako testiran u hg-u doneses ga i das serviseru on uzme stisne ga u komp aha neradi hmn da vidim jeli gorio ? nije.... ok dajte decku povrat para ovo ide u kingmax ili di vec... tako da nemas straha a cuj ako se nadju slike tebe gologa na netu uvijek ih mozes tuziti :P
![]() |
#9 |
Premium
|
Ej ljudi, jel imao tko iskustva sa http://www.infolab.hr/ razmišljam da im tamo pošaljem stick?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Malo kasnim, trebao si probat s ovim dok je još radilo. Probaj sad, nemaš kaj izgubit http://rapidshare.com/files/8793228/USB_Format.zip.html |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
kaže mi da je fajla izbrisana.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Old school
Datum registracije: Mar 2006
|
Normalno kad klikam ko majmun po ekranu, evo http://rapidshare.com/files/8794575/USB_Format.zip.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
hg 90% oce ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Prečupavi mod
|
Ako nece biti tragova fizickog ostecenja (a nebi smjelo biti), onda bi morali ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
kad je meni crko mp3player, odnesem ga ja na servise, kazem ne radi mi ekran, on kaze dobro, i napise mi da mi trebaju vratit pare, a nije uzeo niti usb u ruke ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Hurr durr
Datum registracije: Jan 2006
|
Jesi probao skenirati s badcopy pro (digital media/flash cards i makni kvacicu OBAVEZNO) jako je mocan pa da vidis dali se sta nalazi na njemu , ja trenutacno imam 3 file-a a on mi je nasao 10+ exe i ostalih podataka ( naravno stick nije formatiran ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Možeš probati low level format s programom Low Level Format Tool (vrlo maštovito ime) tvrtke HDDGuru. Samo ukucaj ime programa u Google. Ako ti ga prepozna - formatiraj, meni je komp blokirao čim bih ubacio s***ani stick, pa sam brzo pokrenuo program i odmah zatim ubacio stick, te ga zatim formatirao. Ako želiš biti 101% siguran, kad ga low-level formatiraš, ponovi to još jednom. Zatim kopiraj na stick neke bezveze podatke (par filmova) i napuni ga do kraja da prepišeš nule i jedinice od podataka koji su tu prije bili. Pa ga formatiraj. Pa ga low-level formatiraj. Pa ponovi ovaj postupak nekoliko puta (ovo zadnje je šala). ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|