Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 21.12.2006., 12:22   #1
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Datum registracije: May 2003
Problemi s DVD-ima

Nedavno sam snimio 10-tak DVD-a da si malo ispraznim disk i znalo mi je javiti kad je snimilo dvd i došlo do 99% da je dvd skuren, mislim da ne valja. Ja sam to probao i dvd-i su uredno radili. Mislio sam da je problem u softceru i da bezveze sere, pa nisam obraćao pažnju na to. E sad se pojavio problem da je skoro cijeli dvd u redu sam pri kraju neki dijelovi ne valjaju. Možda taj jedan posto ili kaj ja znam. E sad postoji li način kako nekako to pročitati jer vide se fileovi koju su gore i sve samo se ne mogu pokrenuti. Postoji neko program koji bi mogao skopirati, pa da se proba ako radi? Svaka pomoć ili savjet su dobrodošli.

Inače piše: Error Copying File or Folder

This parameter is incorrect.

Bran je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 13:08   #2
KnezTame
Premium

KnezTame's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ja sam imal slicnih problema. E sad uzroka moze biti vishe, jedna od mogucnosti je da ti je shebana przilica, druga mogucnost je da si przio na low quality DVDje, na najvecoj brzini pa se fileovi nisu dobro zaprzili. Neke przilice su osjetljive na kvalitetu medija, ko npr Pioneer s kojim sam imal brdo problema.

Jos jedna od mogucnosti je da ti hard ima bad sectore, odnosno da su ti fileovi shebani jos bili na hardu, pa kad si ih zaprzil na DVD ostali su shebani.

Imas Bad CD Repair Pro za popravljanje shebanih CDja i DVDja, al ja s njim nisam uspjel spasiti stvar; s njim mozes spasiti filmove il muziku jer on taj dio koji je ostecen zamjeni s 0 pa se to ne skuzi na filmu, al kod fileova, pogotovu .exe to ne sljaka, jer cim neke nema odma ne radi.
KnezTame je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.12.2006., 13:53   #3
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Budem probao. Baš za to mi treba za kaj si rekao. Hvala.
E pržilica je Pioner. Problem je u tome što imam neke usrane dvd-je, a i pržio sam ih na najvećoj brzini. Uglavnom neću ih više kupovati jer par ih radi dobro ali su druga firma. KAd je bilo da disku sve je savršeno radilo.
Ako još tko zna koji program neka samo kaže.

EDIT: Probao taj program i ništa. Piše nekaj za bad sectore na dvd-ju. Nekak mi se čini da su male šanse da nekaj spasim. Nije to tak puno toga ali ipak bih želio spasiti sve.

Zadnje izmijenjeno od: Bran. 21.12.2006. u 14:09.
Staro 21.12.2006., 14:33   #4
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
probaj smanjiti brzinu przenja,nemoj prziti na najvecoj posto je i slaba kvaliteta tih medija.Moze biti i cijela serija tih medija da nevalja nije prvi put da se tak nesto dogodilo.Uglavnom probaj ih zaprziti s manjim brzinama nemora biti da je s przilicom problem...

Ja sam probao isto ko i @knez stim programom spasiti podatke ali nisam uspio,nadam se ta ces ti uspjeti nekako.

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 18:26   #5
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

E nisam uspio ništa s tim programom.

Sad je već prekasno. Sprženo je i obrisano s diska tak da si morem fućkati. A ***iga. Događa se. Drugi put budem kupio bolje medije i snimao na manjoj brzini. Pojma nemam zakaj ne valjaju. Sve kaj sam poslije snimao je bilo u redu. Bit će bolje drugi put.

EDIT: Skužio sam da ne valjaju mediji na koje je snimano s overburnom. Nikad više tak. Rađe snimim 50 mb na drugi dvd. Škrtost me dovela do toga.

Staro 21.12.2006., 18:35   #6
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Citiraj:
Autor Bran Pregled postova
EDIT: Skužio sam da ne valjaju mediji na koje je snimano s overburnom. Nikad više tak. Rađe snimim 50 mb na drugi dvd. Škrtost me dovela do toga.
Je pak si medjimurec, ak si ko moj prijatelj ne cudi me skrtost , ali salu na stranu. Nije medij loše spržen tek kad se vidi da nije čitljiv..

Pogledaj kakva je krivulja ovim jos uvjek čitljivim u CD/DVD speed programu.
Sto ce opet zavisit sa kakvim se romom cita inkakvom brzinom, Do brzine 12x kvalitetan burn mora bit potpuno ravna crta, ako ne i na 16x citanja.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 18:37   #7
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Bran Pregled postova
.....EDIT: Skužio sam da ne valjaju mediji na koje je snimano s overburnom. Nikad više tak. Rađe snimim 50 mb na drugi dvd. Škrtost me dovela do toga.
Vjerojatno nisu mediji krivi, rijetko koja prza podrzava dvd overburn, cd svaka ali dvd ne, stoga iskljuci tu opciju da se opet ne shebes:burn:

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 22.12.2006., 10:38   #8
Bran
nemam kaj napisati

Bran's Avatar

Isključio sam to. Nisam želio da sad na neki poseban cd ili dvd snimim jedan album od neke grupe, a na ovom ih je ostalih 10. Ono da se lakše snađem sam želio da sve bude na jednom, pa je trebalo malo "stisnuti".

Svejedno budem nekaj zmislio. Nije tolika šteta. Budem možda ponovo skinuo te dijelove koji fale. Hvala svima.

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno