|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Problem sa Internetom
Na pocetku da se izvinem ako je moj post na pogresnom mjestu nekako mi je najlogicnije da ga smjestim ovdje. Imam problem sa internetom prije 3 mjeseca sam uveo kablovski internet, i sobzirom da i zena ima racunar kupio sam ruter d-link dl604 radilo je sve manje vise dobro do prije 15 dana kada su poceli problemi tipa nemogu pristupiti internetu, povuci postu nita bilo sta drugo nazovem kolegu koji radi kao teh. podrska u firmi koja mi daje pristup internetu on mi kaze da sam konektovan medutim ja nemogu nista raditi ponekad pomogne da resetujem ruter, a nekada ne. Jos mi kaze da mi se ruter konektuje 10-15 puta na dan neznam dali je to normalno provjeravao je i ranije kada nisam imao problema isto tako sam imao dosta konekcija dnevno napominjem da kada radi onda radi odlicno ali imam te neobjasnjive prekide na obadva racunara. Molio bih za pomoc ako neko ima kakvu ideju u cemu je problem, i dali je normalno takvo ponasanje rutera koji je kupljen nov. Unaprijed se zahvaljujem na pomoci.
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Da bi eliminirao router (odnosno utvrdio da li router zeza), spoji jedan komp sa kab. modemom i prati situaciju par dana. Ako se i tada dešava opisani problem onda router nije kriv. Mađutim, u obrnutoj situaciji treba provjeriti ispravnost routera. Ako je još u garantnom roku prijavi kvar i traži zamjenu od dobavljača. Sam možeš jedino provjeriti da li se možda (iz bilo kog razloga) pregrijava, stavi novi firmware ako postoji (obrati pažnju da se firmware razlikuje o hardware reviziji uređaja), te sa i bez promjene firmware - a napravi tvornički reset i konfiguriraj uređaj ponovo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Hvala na odgovoru probat cu cim stignem sada mi je malo guzva radi ovih praznika, ali kada to prode onda cu da se pozabavim time ruter je kupljen nov zapakovan prije 3 mjeseca tako da nije problem za garanciju ako bi terbalo. Jos sam malo probavao kada pukne konekcija nediram nista desetak minuta i onda opet radi valjda je to radi onoga sto mi je rekao kolega da mi se konektuje 10-15 puta na dan ja cak mislim da me malo folira da je losi signal na kablovskoj pa mozda radi toga se to desava jer do prije 10 dana je to radilo bez greske, a onda su imali strujni udar pa su pokrepala neka pojacala bas u mom naselju i od tata imam probleme.
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ako je u pitanju Scientific Atlanta cable modem, njegov IP je vjerojatno 192.168.100.1. Tu možeš vidit razinu dolaznog signala koji mora biti veći od -10 dBm. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
Svejedno probaj otvorit http://192.168.100.1/ ili http://192.168.100.1/startup.html. Po infou po netu na tom IP - u bi trebalo biti WEB sučelje kabelskog modema. Izgleda da je to std. adresa za sve kabelske modeme. Jedino postoji mogućnost da je tvoj ISP promjenio u neku drugu. Ako je to slućaj, IP se može otkriti programima kao IPScan i sl. Pronalaženje IP adrese modema je nužno kako bi otvorio status stranicu modema u kojoj osim ostalog infoa piše trenutni nivo prijemnog signala (Recive) koji mora biti pozitivniji od -10dBm ili -10 mV (nesjećam se točne oznake) da bi modem korektno radio. Po tome znaš da li te "muljaju" i trebaš tražiti da to poprave ili ne. Već si utvrdio da ti se modem x puta dnevno konektira i diskonektira (uz predpostavku da računalo radi non - stop). Ako se utvrdi da je nivo prijemnog signala u redu onda traži zanjenu modema. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|